Egyedülálló fesztivál hozza közelebb a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez

A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország egyetlen klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. A Danubia Zenekar Hámori Máté vezetésével immár ötödik alkalommal gyűjti egy helyre a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez.

Fotó: Felvégi Andrea

Európai szinten is ritkaságnak számít a kifejezetten a fiatal korosztályt célzó klasszikus zenei esemény, a február 24-én a Budapest Music Centerben megrendezésre kerülő Kalandra Fül Fesztivál. Az egynapos fesztivál házigazdája a Danubia Zenekar, akik innovatív előadásaikkal az elmúlt években lelkes gyermekek ezreinek bizonyították, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni.

Klasszikus zenei élmény mindenkinek

Az idei fesztivál különlegessége, hogy most először a koncertek és hangszerbemutatók mellett egy színházi produkciót is láthatnak a fesztiválozók, valamint két koncertet a siketek és nagyothallók számára akadálymentesít a zenekar.

A Danubia Zenekar ifjúsági előadásain ebben az évben Beethoven és Mozart zenéjével, valamint brácsára írt művekkel ismerkedhetnek kicsik és nagyok, de idén először egy hangjátékot, az Örkény Színház Csoda és Kósza előadását is megnézhetik a fesztiválra ellátogató családok.

A Beethoven-projekt keretében siketek és nagyothallók számára tesznek átélhetővé két koncertet rezgéstovábbító eszköz, ez esetben lufik segítségével, így a hallássérült gyerekek és felnőttek is részesei lehetnek a közös zenei kalandnak.

Izgalmas kísérőprogramok ingyenesen

A Kalandra Fül Fesztiválon ingyenes kísérőprogramok is várják a zenekedvelőket. Az Art Classic Harangegyüttes Harangoznak délre című koncertjén a nap folyamán kétszer, ismert népdalok, gyermekdalok, mesezenék csendülnek fel.

Az előadásokon hangolt kézi csengettyűket láthatunk, hallhatunk, a koncerteket követően pedig a közönség tagjai „zenészként” is próbára is tehetik magukat.

blank

A rendezvény napján, a Szigetkék Alkotóműhely népszerű foglalkozásán az érdeklődők különböző képző- és iparművészeti technikákkal ismerkedhetnek meg játékos, kreatív gondolkodásra, a résztvevők adottságainak kibontakoztatására ösztönző formában.

A Kalandra Fül Fesztiválon az alábbi programok várnak rátok:

Ha mesés családi kikapcsolódásban merülnétek el februárban: