7 pompás étterem Budapesten, ahol romantikus vacsorával ünnepelhetitek a Valentin-napot

Budapest kiváló éttermei különleges és nem kevésbé romantikus vacsoraestekkel várják Valentin-nap alkalmából a szerelmeseket. Ha sokáig emlegetnétek még az idei február 14-ét, az alábbi éttermeket különösen ajánljuk.

Halászbástya Étterem

A szerelem ünneplésére minden kínálkozó alkalmat érdemes megragadni, a napról napra feltartóztathatatlanul közeledő Valentin-nap pedig kiváló lehetőség egy közösen eltöltött romantikus estére. Ha már minden készen áll, csak a tökéletes vacsorahelyszínt keresitek, bízzátok rá magatokat érzékeitekre, hogy azok egészen a Halászbástyáig vezessenek. A Budai Várnegyedben található Halászbástya Étterem elképesztő panorámával, hangulatos élő zenével és Szabó Barna séf konyhaművészeti remekeivel várja vendégeit.

A pezsgővel és borral megdicsőült Valentin-napi menüsorban természetesen a legnemesebb hozzávalókból készített ételek kapnak főszerepet. Egyetlen ünnepi tányérról sem hiányzik majd az osztriga, a szarvasgomba, az Angus bélszín, de a desszertként kínált édes, csokoládés bűnbeesés sem. Ha kedveseddel kéz a kézben hódolnátok tehát a kulináris élvezeteknek, a Halászbástya Éttermében emlékezetessé tehetitek ezt a februári napot.

1014 Budapest, Halászbástya – Északi Híradástorony | Weboldal | Facebook

Fotó: Halászbástya Étterem

InterContinental Budapest

Az InterContinental Budapestben Valentin-nap alkalmából egy igazán különleges vacsoraélménnyel lephetitek meg párotokat. A borpárosítással is kérhető ötfogásos menüsorban szemet- és ízlelőbimbókat egyaránt gyönyörködtető ételkompozíciók versengenek majd a romantikázó vendégek kegyeiért. Ezen a különleges estén a libamáj profiterol málnaropogóssal, míg a barackos macaron lágy kecskesajttal válik eggyé, de a bélszín carpaccio, a homárleves, a borjúszűz és a desszertként érkező vörösbársony cannolo is felejthetetlen pillanatokat ígér. Asztalt foglalni a +36 1 327 6392-as telefonszámon vagy az arz.restaurant@ihg.com e-mailcímen tudtok.

1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 14. | Facebook

Fotó: InterContinental Budapest

Pompás Bistro, Cafe & Bar

Február 14. és 17. között négy napon át ünnepelhetitek a szerelmet romantikus és fiatalos vacsora keretében a Pompás Budapestben. Az ünnephez méltó, rózsaszín hangulatba bújtatott étteremben meghitt gyertyafény, halk zene és a legkiválóbb borok teszik emlékezetessé ezt a néhány napot. Az à la carte kínálaton túl különleges séfajánlattal kényeztethetitek magatokat: Valentin-tapastállal, jázminrizzsel és vörösáfonyás zöldalmával tálalt rosé kacsamellel, pisztáciás rózsa mousse-szal, akárcsak a Kisses of roses nevet viselő Valentin-napi koktéllal. Asztalt foglalni a +36 70/431-9442-as telefonszámon vagy Facebook-oldalukon tudtok.

1096 Budapest, Thaly Kálmán u. 52. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Pompás Budapest

Tapas Fino

Az év egészében színes és kreatív fogásokat, a Gellért-hegyre és a Szabadság-szoborra nyíló varázslatos kilátást nyújtó Tapas Fino étteremben is különleges ajánlattal készülnek Valentin-napra. Az étterem a február 14-én náluk vacsorázókat ajándékdesszerttel, málnagéllel készített fehércsokoládé mousse-szal örvendezteti meg, de a Valentin-napi héten szerdától szombatig lesz lehetőség megkóstolni a French martini és negroni koktélokat is Valentin-napi kivitelben. Azoknak a vendégeknek pedig, akik februárban látogatnak el hozzájuk, ajándék sangriával kedveskednek a frissen készített tapasok mellé.

1056 Budapest, Belgrád rkp. 24. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Tapas Fino

Petrol Beer & Barbeque

Füstös ízekkel és nem akármilyen falatokkal csábít rendhagyó ünneplésre a Petrol Beer & Barbeque a szerelmesek ünnepén. Ezen a különleges hangulatú Valentin-napi estén aligha lesz szükség felesleges szavakra két falat BBQ-oldalas, mennyei mac’n’cheese és minihamburger közt. A „Be My BBQ Valentine” névre keresztelt vacsoraesten ezeken túl még guacamoléval és ropogós tacóval tálalt marhaszegy, füstös kimchi, házi pickles, malacos sült bab, krémes kukorica, bacon-jalapeno poppers és chipotle majonézbe tunkolt farm fries társaságában vitathatjátok meg, mikor tértek vissza randevúzni a Petrolba legközelebb.

1085 Budapest, József krt. 35. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Petrol Beer & Barbeque Facebook-oldala

Gléda Vendéglő

A budai Gléda a múlt század elejére jellemző vendéglők kozmopolita hangulatát eleveníti fel. A klasszikus, közkedvelt ízeket idéző fogások a mai kor modern vibrálásával kerülnek tányérra, legyen szó egy üzleti ebédről vagy romantikus vacsoráról. Valentin-napra különleges ajánlattal készülnek a párok számára. Az ünnepi menünek hála olyan finomságokat kóstolhatunk meg, mint a kacsamájpástétom mangós körtechutney-val, a zellerkrémleves marinált almával és csicseriborsóval, vagy a kacsamell szarvasgombás édesburgonyakrémmel, parmezánchipsszel. Emellett persze ugyanúgy elérhetőek a klasszikus Gléda-fogások is!

1037 Budapest, Mikoviny utca 2-4. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Gléda Vendéglő

Macesz Bistro

Ha gyertyafényes vacsoráról van szó, a belvárosi Macesz Bistróról egy pillanatra sem szabad megfeledkezni. A különleges enteriőrrel megáldott étteremben február 14-től séfajánlat veszi le a lábáról a belvárosban romantikázó párokat. Ráhangolódásként langyos burgonyasaláta mellett érkezik a lazac gravlax, de nincs ez másképp a pirított kalács és fügedzsem ölelte serpenyős kacsamájjal sem. Főételként bőrén sült csirkemell és hanger steak, míg desszertként csokoládétorta kínálkozik kóstolásra. De nem szükséges estig sem várnotok, a séfajánlat ínycsiklandó tételeit az ebédajánlat részeként is megkóstolhatjátok.

1072 Budapest, Dob u. 26. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Macesz Bistro

Ha a Balatonnál romantikáznátok Valentin-napon és azután is: