Világjazz februárra: 5 szuper zenés program Budapesten, amit nem érdemes kihagyni

A jazz-zene kedvelői februárban sem maradnak szuper programok nélkül, hiszen az Opus Jazz Club jóvoltából számtalan izgalmas zenés estének lehetünk szem- és fültanúi.

BonBon Flamme (2024. február 7.)

A kortárs francia jazz magasan jegyzett csellistája, Valentin Ceccaldi ezúttal az európai improvizált zene három unikális alkotójával tér vissza az Opus Jazz Clubba február 7-én. Etienne Ziemniak robbanékony dobjátéka, Luis Lopes izzó gitárhangjai és Fulco Ottervanger szivárványosan irizáló billentyűi kísérik Bonbon Flamme nevű legújabb, akusztikus és rockos megszólalás közt csapongó együttesében. Izgalmas estének ígérkezik!

További információk >>

Fotó: Remi Angeli

Oláh Krisztián European Quartet (2024. február 10.)

Egyéni stílusok különleges találkozásának lehetünk tanúi február 10-én az Opus Jazz Clubban. Oláh Krisztián jazz-zongorajátékához ezúttal Alex Hitchcock csatlakozik szaxofonnal, míg Michelangelo Scandroglio nagybőgővel, Szabó Ferenc Dániel pedig dobbal egészíti ki ezt az izgalmas formációt.

További információk >>

Fotó: Hartyanyi Norbert

Veronica ChiChi Quintet (2024. február 15.)

Február 15-én sem lesz okunk otthon maradni: az elbűvölő hangú és egyéniségű Veronika ChiChi, Litvánia egyik elsőrangú jazzénekese kelti életre kellő bátorsággal szerzeményeit és a jazzsztenderdeket február 15-én az Opus Jazz Clubban. Ez alkalommal Namai című programjuk lesz hallható, amely litván nyelven mutatja be a latin zene és a jazz vibráló fúzióját. Az énekesnő zenéjét egyaránt meghatározzák a hagyományos improvizáció eszközei és a kortárs jazz kifinomultsága.

További információk >>

blank
Fotó: Zivile Butvilaite

Valia Calda (2024. február 16.)

A görög népzene sodrását emeli át pszichedelikus jazzbe a Valia Calda, melyet a Londonban élő görög testvérpár, Nikos és Thodoris Ziarkas alapított. A jól ismert gitáros és nagybőgős a kivándorlás és számkivetettség időtlen küzdelmeit és az azzal való megbékélést önti zenébe, melyhez a tradicionális epiruszi görög dallamok mellett robbanékony ütemek, punk-rock gitárhangzás és meditatív modális improvizációk adják az ihletet – február 16-án az Opusban!

További információk >>

blank

SlovenijaJazz & Beyond | Zhlehtet (2024. február 22.)

A szlovén zongorista, zeneszerző és producer, Rok Zalokar vezetése alatt álló Zhlehtet kollektíva különféle felállásokban mutatja be az akusztikus és elektronikus zene, kortárs és népzene egyedi ötvözetét. Februári turnéjuk keretében a Zhlehtet tagjai Portals lemezük nemrég megjelent második részét ismertetik meg a közönséggel, amely jazzkvintettre született kompozíciókat tartalmaz. A budapesti Opus Jazz Clubban február 22-én hallgathatjátok meg őket.

További információk >>

blank

Remek színházi előadásokat ajánlunk februárra: