Újdonságok Budapesten: 8 hely, amit kár lenne kihagyni idén februárban

Az idei évben is sorra nyílnak a jobbnál jobb gasztrohelyek a fővárosban, amelyek felfedezésével megszínesíthetjük a mindennapokat. Mutatjuk, mely újdonságokat ajánljuk nektek februárra!

LuLu Budapest

Buda szívének legújabb reggelizőhelye, a LuLu Budapest már a tesztüzem alatt vegánok és egészséges falatokra vágyók zarándokhelyévé vált. A náluk töltött időbe csempészett játékosság percek alatt szakítja ki az embert a Széna tér folytonos nyüzsgéséből, térből és időből egyaránt, de igaz ez az isteni ízekre, a mesésen megkomponált, vitaminbombaként ható bowlokra és toastokra is. Ha ráérős napindításra vágytok, egészséges ebédre vagy a nap méltó levezetésére, a LuLu tárt karokkal vár rátok!

1027 Budapest, Csalogány u. 55. | Weboldal

Fotó: LuLu Budapest Facebook

101NEO

A Kazinczy utcai Ramenka helyén nyitott meg az idei év egyik legnagyobb dobása ázsiai vonalon, a 101Bistro csapatának legújabb helye, a 101NEO. Ahogy arra a névválasztásból is következtetni lehet, a 101NEO egy újfajta gasztronómiai megközelítést képvisel, a fekete szín dominálásával – mind az ételekben, mind a designban –, illetve természetesen a csapattól már megszokott fúziós ízorgiákkal. A Keve Marci által vezetett konyha nem ígér mást, csak remekbe szabott ázsiai fogásokat, egy csipetnyi csavarral, egy rövid, de frappáns kínálatban felsorakoztatva.

1075 Budapest, Kazinczy utca 9. | Facebook

Fotó: 101neo Facebook

Kisvasút Pihenő

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásának felújított épületében bújik meg az egész napos kirándulást kulináris élvezetekkel feldobni kívánók Mekkája, a Kisvasút Pihenő. A hangulatos turistamenedék fő specialitása a fatüzelésű kemencében leopárdpettyesre sütött nápolyi pizzák: a választék a klasszikus margheritától az olyan prémium tételekig terjed, mint a bizsergetően pikáns szalámis vagy az ellenállhatatlan szarvasgombás változat. Az olaszos vonalat mennyei kávékülönlegességek és sütik, valamint elsőrangú bárkínálat egészítik ki.

1029 Budapest, Gyermekvasúthoz vezető út 5. | Facebook

blank
Fotó: Kisvasút Pihenő Facebook

Elysian Budapest

Fenntarthatóság, szezonalitás, és helyi kistermelők mind felett! Így foglalhatnánk össze a szépemlékű Kispipa helyén megnyitott, a magyar koktélbárkultúrát forradalmasítani kívánó Elysian filozófiáját. A meghitt hangulatú, visszafogott enteriőrt jellemző minimalizmus a koktélokon is érződik, a cifra körítés helyett az egyszerű, de annál markánsabb összetevők dominálnak. A vendégbartenderek mellett a rendhagyó snackválaszték az, ami felteszi a pontot az i-re: ropogtass italod mellé házi céklacsipszet vagy sós-akácmézes földimogyorót, a bevállalósabbaknak pedig ajánljuk a fűszeres tücsköket!

1072 Budapest, Akácfa utca 38. | Weboldal

blank
Fotó: Elysian Budapest Facebook

Zenobia

Szívesen részt vennétek egy felejthetetlen ízutazáson a libanoni és szír gasztronómia kimeríthetetlen gazdagságot rejtő világába? Akkor irány az Andrássy út és a legendás palmürai királynő nevét viselő Zenobia! A hagyományos receptek alapján, friss és minőségi hozzávalókkal elkészített közel-keleti fogásokat felvonultató menüt böngészve mindenki megtalálja a maga kedvencét, legyen szó hideg vagy meleg mezzékről, laktató grillételekről vagy dekadens desszertekről, melyek a Zenobia signature koktéljaival együtt szőnek minden érzékünket elbűvölő mesét az ókori uralkodó fényűző udvaráról.

1061 Budapest, Andrássy út 8. | Facebook

blank
Fotó: Zenobia – Lebanese & Syrian Restaurant Budapest Facebook

Hippeace

A hazai gasztroblogszcéna megkerülhetetlen alakja, Szatmári “Főzelékes” Feri nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy leszámoljon a főzelék műfajával kapcsolatos, társadalmi szintű negatív berögződésekkel, és a magyar konyha klasszikus fogását az őt megillető helyre emelje. A Hippeace modern szájíz szerint átfogalmazott krémes zöldségkölteményei szakítanak a gyermekkorból ismert menzás vonallal, és ízletes, tápláló formában, válogatott feltétekkel kerülnek a papírtálkába az olyan zöldségfélék, mint a cékla, a krumpli, vagy a vörös lencse. Látogass el a Klauzál téri vásárcsarnokba, és ismerd meg a főzelék új arcát!

1072 Budapest, Klauzál tér 11. | Facebook

blank
Fotó: Hippeace by Főzelékesferi Facebook

Goli

Közel-keleti konyhaművészet újratöltve. Ezt ígéri a régi Goldberger Textilgyár irodaépületében helyet kapott Goli, amelynek tel-avivi séfjének éttermébe anno még a pucér szakács, Jamie Oliver is ellátogatott. A kizárólag ebéd- és vacsoraidőben nyitva tartó, plate sharing koncepción alapuló, minden füsttel megkent hely étlapján főleg vegán étkeket találunk (például laskagombás shawarmát és selymes szója labneh-t), de a húsevőknek sem kell otthon maradniuk: a bárányhúsos pita vagy a szigorúan csakis borssal megfűszerezett marha onglet garantáltan levesznek a lábadról!

1051 Budapest, Arany János utca 32. | Weboldal

blank
Fotó: Goli Facebook

Szatócska Csomagolásmentes Bolt

Fenntarthatóbb életet szeretnél élni? A megoldást polcon kínálja Budapest legújabb csomagolásmentes boltja, a Szatócska! A természetes alapanyagokból készült magyar natúrkozmetikumoktól kezdve, a környezetbarát tisztítószereken át a különböző édes és sós rágcsák és bio élelmiszerek széles választékáig. Vidd magaddal saját tárolóidat, szütyőidet és befőttes üvegeidet, és töltsd fel őket egészséges és rostban gazdag sörtörköly granolákkal, tésztákkal, fűszerekkel és kávéőrleményekkel, és tegyél egy lépést egy zöldebb jövő felé!

1114 Budapest, Szabolcska Mihály utca 9. | Weboldal

blank
Fotó: Szatócska Csomagolásmentes Bolt Facebook

A farsangi fánkozások ideális helyszínei: