5+1 kihagyhatatlan program 2024-ben Budapesten a kínai újév alkalmából

A holdújév Kína és Kelet-Ázsia egyik legnagyobb ünnepe, melynek időpontja évről évre változik. A családi összejövetelekkel tarkított ünnep a tavasz és egyben az új év kezdetét is jelöli, idén február 10-re esik. Néhány helyen Budapesten is izgalmas programokkal köszöntik a kínai újévet, a Sárkány évét, melyekkel bepillantást nyerhettek egy távoli kultúra hagyományaiba.

Kínai Újévi Fesztivál // Chinatown Budapest (2024. február 3-4.)

A budapesti kínai közösség az idei kínai újévet – a Sárkány évét – két hétvégén át tartó programsorozattal köszönti. Az első vasárnapot (január 28.) Quanzhou ősi kínai városának szentelték. A második hétvégén (február 3-4.) két napon át tartó programok várnak: oroszlán- és sárkánytánc, színpadi előadások, kínai kalligráfia és festészet, teaszertartás, bambuszbottánc, hanfu (tradicionális kínai öltözék) cosplay, kínai kézművesség, és sok minden más.

További részletek >>

Fotó: Szabó Csilla/Budapest Chinatown

Kínai Újévi Borvacsora // Taiwan Étterem (2024. február 16.)

A közkedvelt Taiwan Étteremben egy felejthetetlen vacsora keretében köszönthetitek a kínai újévet. Kétféle ünnepi vacsoramenüsorból választhatjátok ki a szimpatikusabbat, melyet a Tokaj-Hétszőlő Boregyesület legfinomabb borai kóstolása közben fogyaszthattok el. Az autentikus ételekről és hangulatról a Taiwan Étterem gondoskodik!

Facebook-esemény >>

@funzine

Ha minőségi kínai ízeket szeretnétek kóstolni, látogassatok el a Taiwan Étterembe Pesten! 🥡🥢 #funzine #funzinemagazin #foryou #foryoupage #taiwanetterem #kinaikaja #kinaikonyha #budapest #budapestguide #budapestgastro

♬ Taiwan – TITIN JAYANTI

Sárkány Éve Lampion Fesztivál // Fővárosi Állatkert (2024. február 24-ig)

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, mely a fény és árnyék fantáziájával várja a látogatókat egészen 2024. február 24-ig. A Fővárosi Állatkert páratlan lampionkiállítására egy „mágikus kapun” át léphetünk be a több ezer, szellemi, kulturális örökség részét képező Zigong lampion közé, ahol egy csodálatos, egyedi és látványos fény-, illetve hangjátékban merülhetünk el. A hideg téli estéken remek kikapcsolódást nyújtó kiállításon a lampionok hol hatalmas képekké, hol pedig 5-8 méteres kompozíciókká állnak össze, melyeknek maguk a látogatók is részesei lehetnek.

Tovább a jegyvásárlásra >>

Fotó: China Cultural Center in Budapest Facebook

A CineKorda bemutatja: Goodby, Dragon Inn // Corvin Mozi (2024. március 8.)

A Cinema Niche, a magyarhangya és a Corvin Mozi kollaborációjában született sorozat célja, hogy Magyarország egyik legnagyobb mozivásznát megtöltse máshol nem vetített, különleges, egyszer látható filmritkaságokkal. A CineKorda márciusban a tajvani filmművészet egyik legismertebb darabját, az Arany Pálmával jutalmazott, Apichatpong Weerasethatekul által nemes egyszerűséggel csak az utóbbi 125 év legfontosabb alkotásának nevezett Goodbye, Dragon Inn-t hozza el a budapesti közönségnek.

Facebook-esemény >>

Autentikus hotpot-élmény az IN TOWN Hotpot Budapestben

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kulináris élvezetek egyik új dimenziója itthon is, most pedig a kínai negyed új vendéglátóegységében átélhetitek az autentikus hotpot-élményt! A gőzölgő, fűszerezett alaplébe számos alapanyagot tehettek, amit végül a szószpultnál található ízekkel koronázhattok meg. Az ázsiai ételek szerelmeseinek kihagyhatatlan gasztronómiai élmény!

1107 Budapest, Jegenye utca 28. | Facebook

blank
Fotó: IN TOWN Hotpot Budapest Facebook

+1 Megérkezett a Lush 2024-es holdújévi kollekciója!

A Sárkány évét a Lush is méltó módon köszönti! Január 11-én három igazán lobbanékony újdonság került a Lush üzletek polcaira és a webshopba: a melengető gyömbérport a neroli friss illatával házasító Inner Dragon fürdőbomba, a Blooming Dragon ajándékcsomag tusfürdővel és fürdőbombával, valamint a Bao Ho hongkongi művész által megálmodott, egyedi Wild Spirit kendőcsomagolás.

blank

Fedezzétek fel hazánk keleti nyugalmat árasztó helyszíneit: