Lampionok százaival nyílik keleti varázsvilág a Fővárosi Állatkertben

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, mely a fény és árnyék fantáziájával várja a látogatókat 2023. december 16. és 2024. február 24. között, 70 napon át.

Fotó: Zigong Haitian Culture

A kínai naptár szerint 2024 a Sárkány éve lesz. Annak reményében, hogy az új esztendő szerencsét, békét és boldogságot hozzon mindenkinek, a fesztivál központi eleme is szorosan kapcsolódik majd a kínai újévhez.

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál nemcsak a kínai kultúra szerelmeseit invitálja december 16-tól holdfényes sétákra: a családoknak és a látványos kikapcsolódás kedvelőinek egyaránt remek programnak bizonyul.

Több ezer lampion és keleti hangulat

A páratlan lampionkiállításra egy „mágikus kapun” át léphetünk be a több ezer, szellemi, kulturális örökség részét képező Zigong lampion közé, ahol egy csodálatos, egyedi és látványos fény-, illetve hangjátékban merülhetünk el.

Fotó: Budapesti Kínai Turisztikai Iroda/CNTO Budapest

A fények és árnyékok játéka egy állatokkal – köztük óriáspandákkal, főnixmadárral és sárkánnyal – teli fantáziavilágba vezeti a látogatókat. A lampionok és látványos installációk egyúttal keleti utazásra is hívnak, és a kínai kulturális örökség egy szeletével is megismertetik a szemlélődőket.

Félszáz egyedi installáció

A hideg téli estéken remek kikapcsolódást nyújtó kiállításon képzeletet megmozgató egyedi installációk várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A lampionok hol hatalmas képekké, hol pedig 5-8 méteres kompozíciókká állnak össze, melyeknek maguk a látogatók is részeivé válhatnak.

A kiállításon egyaránt találkozhatunk a kínai kulturális hagyományhoz, a klasszikus kínai remekművekhez vagy keleti mitológiai történetekhez kapcsolódó installációkkal, de karibi flamingók, sarkvidéki jegesmedvék, játékos csimpánzok, egzotikus állatok, illetve ragyogó virágok és színes pillangók is felbukkannak a tárlat során.

blank

Az Állatkerti körúton található Biodóm kertjében és épületében megelevenedő látványos világba december 16-tól minden este 17 és 21 óra között léphetünk be.

Mindazok pedig, akik az Állatkertben élő „sárkányokat” szeretnék megcsodálni, a Sárkányházban, a Mérgesházban és a Krokodilházban tudják őket napközben, a téli nyitvatartási rend szerint megtekinteni.

Bővebb információk az Állatkert Facebook-oldalán ide kattintva érhetők el. Belépőjegyeiteket ezen a linken tudjátok elővételben megváltani.

Ha további fénybirodalmat fedeznétek fel télen Budapesten: