5+1 különleges program 2024-ben Budapesten a magyar kultúra napja alkalmából

A magyar kultúra napja alkalmából 2024-ben is számtalan izgalmas program vár titeket Budapesten és környékén. Ezek közül válogattunk ki olyanokat, melyek ingyenesen vagy kedvezményesen látogathatóak.

A magyar kultúra hete Ferencvárosban utcakoncertekkel (2024. január 18-26.)

Ferencvárosban egy teljes héten keresztül tiszteleghettek a magyar kultúra oltára előtt. Az ingyenes programrepertoárt irodalmi beszélgetések, bábszínházi és iskolaszínházi előadások, utcakoncertek, verstanuló műhely és egy rendhagyó irodalmi óra is színesíti.

Részletes program >> 

Hangfoglaló Minifeszt (2024. január 21.)

A Hangfoglaló Minifeszt a hagyományhoz híven idén is könnyűzenei koncertekkel és nagyszabású rendezvénnyel ünnepli a Magyar Kultúra Napját. A Turbina Kulturális Központban megrendezésre kerülő ingyenes fesztiválon 13 kiváló előadó mutatkozik be.

Részeletes program >> 

a magyar kultúra napja 2024 programok
Fotó: Hangfoglaló Program Facebook-oldala

Magyar kultúra napja az Urániában (2024. január 22.)

Az Uránia Nemzeti Filmszínház idén portrékkal és életrajzi filmekkel ünnepli a magyar kultúra napját. Január 22-én kilenc olyan filmalkotást tűz műsorra, amely jelentős személyiségeket mutat be, akár dokumentumfilm, akár játékfilm formájában. Nádas Péter, Cseh Tamás, Bereményi Géza, Víg Mihály, Keleti Ágnes, Semmelweis Ignác és a Kemény Dénes-vezette vízilabdaválogatott történetei, illetve általuk a magyar kultúra legkülönfélébb területei elevenednek meg a kiválasztott alkotásokban. Újra látható lesz Erőss Zsolt özvegyének, Sterczer Hildának játékfilmben elbeszélt története, a Magasságok és mélységek, valamint Ljasuk Dimitry öngyógyító portréja, a Jóreménység-szigete.

Facebook-esemény >>

Fotó: Shutterstock

Magyar Kultúra Napja kamarakoncert a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában (2024. január 22.)

Január 22-én a magyar kultúra napja előtt a MÁV Szimfonikus Zenekarának művészei kamarakoncerttel tisztelegnek. Az est a Körúti Könyvtárban 18 órától kerül megrendezésre, mely a fszek0601@fszek.hu emailcímen előzetes regisztrációval ingyenesen megtekinthető. Közreműködik: Tarkó-Nagymengyi Dóra – hegedű, Csap Melinda – hegedű, Gyurkovics Csaba – brácsa, Vámos Marcell – cselló.

Facebook-esemény >> 

Magyar Kultúra napja Józsefvárosban slam poetry esttel (2024. január 25.)

A magyar kultúra napja alkalmából a Rendezvény8 Rendezvényszervezési Iroda és a Pi Slam csapata január 25-én egy ingyenesen megtekinthető slam poetry versenyt szervez. Az est során 9 versenyző neve mellett tehetitek le a voksot, akik közül a program végén kihirdetik a győztest.

Facebook-esemény >> 

+1 A magyar kultúra hétvégéje a Ferenczy Múzeumi Centrumban // Szentendre (2024. január 19-21.)

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum kiállítóhelyein háromnapos programsorozattal várják a közönséget, mely során tárlatvezetésekkel és beszélgetéssel egybekötött filmvetítéseken ünnepelhettek. A részletes programot a múzeum Facebook-oldalán találjátok.

Részletes program >> 

Magyar kultúra napja műsor 2024
Fotó: Ferenczy Múzeumi Centrum Facebook-oldala

További izgalmas programok, nem csak a kultúra napjára: