Kávézás kilátással: 5 hely Budapesten, ahol a finom kávé mellé mesés panoráma jár

Ha reggeli vagy délutáni kávétok mellé mesés panorámát kerestek, és két korty között a magasból csodálnátok meg a fővárost, mutatunk 5 helyet, ahol egy finom kávé társaságában élvezhetitek a kilátást.

Pénzmúzeum Panoráma Terasz

2023 nyarán a Pénzmúzeum és Látogatóközpont egy újabb látványossággal bővült. A panorámaterasz nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, ami azért különleges, mert egészen idáig példa nélküli volt az impozáns épület 100 éves fennállása alatt. A kedd kivételével a hét minden napján nyitva tartó panorámaterasz tökéletes, ha a múzeum állandó kiállításának bejárása után innátok egy kávét és gyönyörködnétek kicsit a kilátásban. A tetőterasz kávézója természetesen tárt karokkal várja nemcsak a múzeum látogatóit, hanem azokat is, akik a Széll Kálmán tér felett, pazar kilátással megfűszerezve frissülnének fel egy csésze forró ital vagy egy szelet finom sütemény társaságában.

1012 Budapest, Várfok u. 22. | Weboldal | Facebook

Fotó: Pénzmúzeum Panoráma Terasz Facebook-oldala

Kávézó a Magyar Zene Házában

A Magyar Zene Háza különleges épületének bejárása után, netalán egy remek koncertet követően érdemes az első emeleten is látogatást tenni. A Magyar Zene Háza egyedi üvegfalai mögött egy kávé és megannyi harapnivaló társaságában szemlélhetjük az épületet körbeölelő fák lombkoronáit, akárcsak az ágak közül előbukkanó Városligetet és a Vajdahunyad várát. A kávézással egybekötve vagy azon túl is lehetőség nyílik a teraszon, hogy karnyújtásnyi közelségből csodálhassátok meg az innen nyíló kilátást.

1146 Budapest, Olof Palme sétány 10. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: zenehaza.hu

Pasha Café

A Budavári Palotanegyed egy eldugott szegletében, a Csikós udvar délnyugati részén nyitott meg 2023 nyarán a Pasha Café. Az egykori Karakas pasa tornyában kialakított kávézó ablakából és teraszáról mesés kilátás nyílik a komótosan hullámzó, épületek színesítette budai lankákra. A kávézó előtt kialakított hangulatos török kertre is érdemes szánni néhány percet ittjártunkkor, akárcsak a kávézó kínálatára, melyben a kávék mellett számtalan frissítő és lélekerősítő is megtalálható.

1013 Budapest, Váralja u. 14. | Facebook

blank
Fotó: Pasha Café Facebook-oldala

Steamhouse Café

A Batthyány térről a Dunára és a Parlamentre nyíló kilátást eggyel magasabb szintre emeli a Battyhány téri Vásárcsarnok emeletén található Steamhouse Café. A saját pörkölésű kávéval, kávékülönlegességekkel kecsegtető Steamhouse hatalmas ablakainál helyet foglalva ugyanis két korty és jó hangulat közepette élvezhetjük az Országházra nyíló kilátást. Ha épp nemcsak egy kávéra ugranátok fel hozzájuk, kávétok mellé akár reggelit is kérhettek, ami ebben a különleges környezetben talán még jobban esik majd.

1011 Budapest, Batthyány tér 5-6. | Facebook

blank
Fotó: Steamhouse Café Facebook-oldala

Virtu Restaurant

A 120 méterrel a Duna fölé magasodó MOL Campus 28. emeletén nem olyan rég nyílt Virtu Restaurant asztalainál minden kétséget kizáróan a főváros egyik legszebb kilátása tárul elénk. A kilátóteraszon tett séta és szemlélődés után a Virtu Restaurantban legalább annyira impozáns látkép fogadja a látogatókat. Az étterem, mely a régió történeteit zárja ínycsiklandó ízekbe, kávéval, frissítőkkel, továbbá szemet- és ízlelőbimbókat gyönyörködtető bor- és italkínálattal várja a látogatókat és a magasban felfrissülni vágyókat.

1117 Budapest, Dombóvári út 28. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: virturestaurant.com

Ha az új évet vadonatúj budapesti helyek felfedezésével kezdenétek: