6+1 remek étterem Budapesten, ahol felejthetetlen szilveszteri vacsoraest vár

Ha az év utolsó napján hátradőlnétek inkább és élveznétek nemcsak a jól megérdemelt pihenést, de a legfinomabb falatokat, koccintásra kész pezsgőket és hozzá a legkiválóbb zenéket, mutatjuk, hova foglaljatok asztalt mindenképp szilveszter estére!

N28 Wine and Kitchen

2023 utolsó napján és egyben utolsó estéjén exkluzív gasztronómiai élménnyel és káprázatos szilveszteri vacsorával veszi le lábáról vendégeit a Nagymező utcai N28 Wine and Kitchen. A vadonatúj csapattal, élén a Fricskából ismert Nagy Szabolccsal új dimenziók nyílnak meg, ahol ti magatok is megkóstolhatjátok, milyen, mikor a legjobb és legfinomabb alapanyagokat egyetlen estébe sűrítik bele. Az este folyamán 18 és 20 órától, két turnusban 20-20 vendég kóstolhat bele az olyan különleges ízpárosításokba, mint a kecskevaj, alga és kovászos rozskenyér, a mangalicaszűz, lencse és a kocsonyába foglalt garnéla hármasa vagy épp a véres hurka és kagyló felejthetetlen párosa, melyet meglepetés alkoholos és alkoholmentes borral és koktélsorral koronázhattok meg.

1065 Budapest, Nagymező u. 28. | Weboldal | Facebook

Fotó: N28 Wine and Kitchen

Apacuka

Egész estés gourmet vacsorával, a ’70-es és ’80-as évek csillámporos hangulatával szít felejthetetlen szilveszteri hangulatot a Nagymező utcai Apacuka. A december 31-én 20 órakor nyíló ajtók a kultikus klub, a tengerentúli Studio54 hangulatába kalauzolják a vendégeket, örökzöld disco-soul-funk dallamokkal megfűszerezve. A svédasztalos vacsora keretében számtalan, finomabbnál finomabb fogás között rózsaborsos hideg szűzpecsenyével, tokajiban pácolt rozmaringos csirkével, lassan sütött marhanyakkal ágyazhattok meg az éjféli pezsgőnek, az eljövendő évnek, na és persze a hajnalig tartó ünneplésnek. Vacsorajegyeiteket az apacukaetterem@gmail.com e-mailcímen tudjátok előzetesen lefoglalni.

1065 Budapest, Nagymező u. 54-56. | Weboldal | Facebook-esemény

Fotó: Apacuka

Macesz Bistro

Nem is egy, hanem máris két felejthetetlen, szilveszteri menüvel várja vendégeit a magyar és zsidó konyha ételremekeit kínáló Macesz Bistro. Azoknak, akik a szilveszter este kiváló hangulatát szeretnék megalapozni, 17:30-tól nyílik szélesre a Macesz ajtaja, hogy egészen 19:45-ig olyan ételek kényeztessék az ízlelőbimbókat – kiváló borokkal összhangban -, mint a hollandi ölelte kaszinótojás Royale vagy a pezsgős káposztagraten, mely bőrös malackarajjal és sült tofuval lesz teljes. Természetesen a 20 órára érkezők sem maradnak ki a kulináris élményből, ők egészen éjfélig élvezhetik a Macesz válogatott, szilveszteri ízeit, vargányaconsomméval, vöröslencselángossal és hozzájuk remekül illő borpárosításokkal kéz a kézben.

1072 Budapest, Dob u. 26. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Macesz Bistro

UnoMas Tapas & Bar

Ha csipetnyi mediterrán életérzéssel fűszereznétek meg a 2023-as év utolsó estéjét, úgy Újlipótváros kedvenc tapasbárjában az Ibériai-félsziget hamisíthatatlan hangulatával vehetitek körbe magatokat. Minden érzékre ható szilveszteri kulináris kalandban lesz részetek, ha választásotok az UnoMas Tapas & Barra esik, ahol az étlapon szereplő tapasok mellett szilveszteri séfajánlat varázsol ünnepi hangulatot. Ezen az estén a manchego mártásban sütött padron paprika és a katalán paradicsomkrém mellett a sütőtökkrém és Szent Jakab-kagyló, valamint az omlós Iberico sertéspofa és rókagomba párosáért legalább annyira érdemes lesz hozzájuk asztalt foglalni.

1137 Budapest, Pozsonyi út 14. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: UnoMas Tapas & Bar

Soy&Olive

Búcsúztassátok az óévet a Soy&Olive Budapest étteremében, ahol az ázsiai és az olasz konyha két esszenciális alapanyaga, a szója és az olíva talál egymásra. A Vörösmarty tér kompromisszummentes gasztronómiai élményt nyújtó éttermében ki sem kell tennünk a lábunkat Budapestről, hogy emlékezetes utazásban lehessen részünk. Szilveszter alkalmából többek között csirkével és zöldségekkel töltött gyozával, pikáns paradicsomraguban fürdőző királyrákkal, vaslapon sült wagyuval és a ház desszertválogatásával teszik felejthetetlenné az év utolsó napját. Asztalt foglalni a +36 30/351-2170-as telefonszámon vagy az info@soyandolive.hu e-mailcímen tudtok.

1051 Budapest, Vörösmarty tér 4. | Weboldal | Facebook-esemény

blank
Fotó: Soy&Olive Budapest Facebook-oldala

Aranybástya

A legemlékezetesebb szilveszteri vacsora és a legszebb kilátás vár rátok az Aranybástya Étteremben! A szilveszter este itt nem csupán egy ünnep, hanem egy felejthetetlen kulináris és látványélmény is. Töltsétek a szilveszter éjszakát a Budai vár szívében, ahol a magasból gyönyörködhettek a budapesti tűzijátékban, és a legcsodálatosabb fővárosi panorámát élvezhetitek. Szél Attila séf és a tehetséges szakácsok a legfinomabb ízeket és textúrákat alkotják meg, így az Aranybástya menüsora kiváló és gondosan összeállított fogásokkal teli gasztronómiai kalandot ígér, amely méltó búcsúztatása lesz az óévnek.

1015 Budapest, Csónak utca 1. | Weboldal

blank
Fotó: Aranybástya

+1 Ügetőszilveszter 2023

Ha megalapoznátok az év utolsó estéjének jó hangulatát, sőt mi több szerencsét is próbálnátok, ez esetben a Kincsem Parkban a helyetek! Az Ügetőszilveszter 2023 utolsó napján számos izgalmas programmal, lovasbemutatóval, rangosabbnál rangosabb futamokkal és agárversenyekkel várja 12 órától 20 óráig a közönséget. A hangulatról dixiland muzsika, DJ Free dallamai, illetve az Afterglow duo gondoskodik majd, az ételekről és a forró italokról pedig a Kincsem Park Panoráma Étterme és a Food Truck Show Hungary csapata.

Tovább az eseményre >>>

blank

Ha az ünnepek előtt vagy után felfedeznétek néhány elbűvölő várost: