7 kiváló gasztrohely, ahova érdemes beülni Budapest agglomerációjában

Különleges enteriőrrel, szívélyes fogadtatással, nem mindennapi ételekkel és mesés hangulattal várják vendégeiket Budapest agglomerációjának legkiválóbb vendéglátóhelyei. Válogassatok közülük kedvetekre!

Fürge Páva, Monor

A Fürge Páva egy mesés, felkeresésre váró kis ékszerdoboz Monoron, melyet a gasztronómia és a virágok szeretete hívott életre. A pultban egymás után sorakozó sütemények, frissen készített kávé illata fogadja a vendégeket, akik szívesen elmerülnek és időznek is egy keveset a varázslatosan, évszaknak és ünnepeknek megfelelően berendezett helyen. Ha Monoron jártok és megpihennétek, átadnátok magatokat ennek a különleges varázslatnak, a Fürge Pávát mindenképp ejtsétek útba!

2200 Monor, Kossuth Lajos u. 87. | Facebook

Fotó: Fürge Páva Facebook-oldala

Teyföl, Szentendre

Már elnevezéséből fakadóan is egy egyedülálló és rendhagyó hellyel gazdagodott nemrégiben Szentendre. A különleges enteriőr csak a kezdet, hiszen a mindig szívélyes fogadtatás és az ételekbe oltott kreativitás percek alatt elrabolja a szíveket. A Teyföl az a hely, ahol egy remek, Szentendrén töltött nap után megpihenhetünk – akár négylábú pajtásunk társaságában is -, és ahol olyan ételek és italok várnak, melyekről még hosszú-hosszú ideig áradozhatunk ismerőseinknek.

2000 Szentendre, Városház tér 2. | Facebook

blank
Fotó: Teyföl Facebook-oldala

Három Nyulak, Törökbálint

A nem is olyan rég nyílt törökbálinti Három Nyulak egyszerre kultúrtér, könyvesbolt és első pillantásra beleszeretős kávézó. A helyszínt egy 150 éves házikó adja, ami mögött vadregényes erdő és annak mesés lakói rejtőznek. A Három Nyulak báját a zegzugokban megbújó antik kincsek, bútorok adják, melyek együtt mesélik tovább a Három Nyulak történetét. Ha finom kávéra, süteményre, mellé pedig olvasnivalóra vágytok, érdemes hozzájuk közelről és távolról is ellátogatni.

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 34. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Három Nyulak Facebook-oldala

Gazebo Café, Leányfalu

Könnyű ételekkel, finom kávéval, harapnivalókkal és szomjoltókkal, egy nem mindennapi épületben várja vendégeit a Gazebo Café. Leányfalun, a Duna szomszédságában található, gomba alakú épületben otthonra lelt kávézóba akár egy reggeli alkalmával is betérhetünk, lesz mit a villánkra tűznünk, de érdemes egy könnyű vacsorára vagy beszélgetős baráti este alkalmával is felkeresni őket, és személyesen kipróbálni ezt a különleges épületben otthonra lelt gasztrohelyet.

2016 Leányfalu, Móricz Zsigmond út 124. | Facebook

blank
Fotó: Gazebo Café Facebook-oldala

Pöttyös Bögre Kávézó, Pomáz

A Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár berkeiben néhány évvel ezelőtt olyan hely valósulhatott meg, amire korábban még nem volt példa a településen. A Pöttyös Bögre Kávézóban nemcsak finom ételekkel, reggelikkel és kávékkal várnak, de békés hangulattal, megpihenésre alkalmas zugokkal és hangulatos programok számtalanjával csábítgatják a kikapcsolódni vágyókat. A kávézóban azokra is ügyelnek, akik vegán vagy mentes finomságokra vágynak, akárcsak azokra, akik egy kis meglepetéssel, egyedileg készült ajándékokkal térnének haza Pomázról.

2013 Pomáz, Huszár u. 3. | Facebook

blank
Fotó: Pöttyös Bögre Kávézó Facebook-oldala

Stadt Étterem és Kávézó, Budakeszi

Alig néhány percre a Budakeszi Vadasparktól, a település főutcáján, családias környezetben várja közelről és távolról érkező vendégeit a Stadt Étterem és Kávézó. Legyen szó egy kiadós séta utáni megpihenésről, ahol finom ételek és italok, vagy épp egy erős kávé mellett pihenhet és beszélgethet az ember, a Stadt különösen remek választás. Ha télen sikerül megkóstolni náluk a ház marhaburgerét vagy fehér csokoládés-epres tiramisuját, tavasszal érdemes hozzájuk visszatérni és üldögélni egy jót a hangulatos teraszon is.

2092 Budakeszi, Fő u. 57. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: stadt.hu

Cheerio, Fót

Fót legkedveltebb reggeliző és brunchéttermében, a Cheerióban minden adott, hogy jól indulhasson a nap. A kedves és mosolygós kiszolgálás mellé finom kávé és bőséges reggelikínálat jár, olyan fogásokkal, mint a töltött bundáskenyér, a tojással és zöldséggel töltött napindító tortilla vagy a reggeleket bearanyozó bőségtál. Ha mindenképp édesre fájna a fogatok, az édes bundás falatokat feltétlenül ajánljuk! Ha pedig nem reggel, hanem délután vagy este járnátok a Cheerio háza táján, tészták, saláták és frissen sütött pizzák fogják csillapítani az éhségeteket.

2151 Fót, Móricz Zsigmond út 20/A | Facebook

blank
Fotó: Cheerio Facebook-oldala

Ha Budapest agglomerációjában járva, úton-útfélen sütiznétek is egy jót: