5 remek cukrászda Budapest agglomerációjában, ahol igazán finom sütemények várnak

Unjátok már a kimeríthetetlennek tűnő budapesti sütikínálatot? Akkor irány az agglomeráció és fedezzétek fel ezeket a különleges cukrászdákat!

Rádai Kézműves Fagylaltozó és Specialty Kávézó, Szob

Az énekesként ismert Freddie által megálmodott, idén nyáron Szobon megnyitott Rádai Kézműves Fagylaltozó és Specialty Kávézó egyértelműen a minőséget képviseli. Fazekas Ádám világbajnok fagylaltkészítő mester fagylaltcsodái és a folyamatosan változó kávékínálat tökéletesen beleillik a Dunakanyar festői tájába. Ez a Dunától 30 méterre található kis ékszerdoboz Freddie nagymamájának állít emléket. Ősszel helyben sütött almás pitével, pogácsával, bejglikkel, rétesekkel, forró csokoládékkal és teakülönlegességekkel várják a vendégeket, valamint a Rádai kulturális programokkal is igyekszik napról napra izgalmasabbá tenni a Luczenbacher sétányt.

2628 Szob, Luczenbacher sétány | Facebook

Fotó: Rádai Kézműves Fagylaltozó & Specialty Kávézó Facebook

Szelet Cukrászda, Szentendre

Szentendre újonnan nyílt cukrászdájában mindenki találhat magának izgalmas ízkombinációjú és szemet gyönyörködtető édességeket. Tortáikat nagy gonddal készítik el nektek, bármilyen eseményre, bármilyen témában, a lehető legjobb minőségben. Ha pedig ránk hallgattok, akkor valamelyik őszi hétvégén mindenképp betértek a kellemes hangulatú kis boltjukba, hiszen szombaton és vasárnap tematikus napokat tartanak, ennek örömére pedig minden alkalommal előállnak valami újdonsággal, amit kár lenne kihagyni! Sőt, náluk még az ország tortáját is megkóstolhatjátok!

2000 Szentendre, Attila utca 1. | Facebook

Fotók: Szelet Cukrászda Facebook

Sulyán Cukrászda, Veresegyház

Az 1980 óta töretlenül finom süteményeket készítő Sulyán Cukrászdával az agglomerációban két helyen, Veresegyházon és Gödöllőn is találkozhatunk. A családi vállalkozásként működő cukrászdában mindenki kitanulta a mesterséget, és díjnyertes cukrászok készítik el nektek a finomabbnál finomabb süteményeket nap mint nap. A hagyományos sütemények és torták mellett mindenmentes finomságokkal is készülnek a vendégeknek, a téli időszakban pedig saját gyártású, prémium minőségű és több díjat bezsebelt szaloncukrokkal örvendeztetik meg az édességkedvelőket.

2112 Veresegyház, Kálvin utca 16. | Facebook

blank
Fotó: Sulyán Cukrászda Facebook

Caravella, Gödöllő

Napvégi lecsendesülések vagy hétvégi bekuckózások tökéletes helyszíne a gödöllői Caravella, ahol sok-sok könyv, finom sütemények és Momo, az imádnivaló fekete kutya társaságában tölthetjük el az időt. A lenyűgöző kínálat a túrós, mákos, krémes, habos, csokis, örök klasszikusok és különféle sajttorták variációiból áll össze, így biztosan találtok majd kedvetekre való ízvilágot, akár mentes verzióban is. Egy biztos, ha éppen Gödöllőn terveztek egy kellemes őszi sétát, érdemes benézni hozzájuk egy süteményre!

2100 Gödöllő, Szilhát utca 40. | Facebook

blank
Fotók: Caravella Facebook

NONNA Desszertbár, Szada

A korábban Dédi néven ismert szadai cukrászda a tavalyi évben megújult és új nevet kapott, így lett az olaszos NONNA Desszertbár, amely a dolce vita életérzés megteremtésére fókuszál. A hely különleges enteriőrje már önmagában is csábító, koncepciójukkal pedig minden vendégükre gondolnak, hiszen nappal finom sütemények és kávék várnak bennünket, míg este a NONNA bárként üzemel. További különlegesség, hogy a korábban parasztházként használt bolt nyitott terének köszönhetően betekintést nyerhetünk a konyhába, ahol ezek a csodálatos sütik készülnek.

2111 Szada, Székely Bertalan út 41. | Facebook

blank
Fotó: NONNA Desszertbár Facebook

Mutatjuk, mely gasztrohelyeket érdemes még felkeresni Budapest agglomerációjában: