6+1 hely Budapesten, ahol a legfinomabb forró csoki és habos kakaó kapható

A legfinomabb forró csoki és habos kakaó nyomába eredtünk Budapesten, és összegyűjtöttük nektek azokat a helyeket, ahol a meghitt hangulat mellett isteni forró, édes ital kapható.

Pántlika

A Pántlika téli italkínálata már önmagában is figyelemreméltó, hiszen olyan különlegességeket kóstolhatunk meg náluk, mint például a forró tubi vagy a szintén alkoholos fűszeres aranyalma. Mindezek mellett igazi retro habos kakaó is kapható náluk, valamint különféle ízkombinációjú forró csokoládék, akár klasszikus ízekre, sós karamellásra, bountys-ra vagy éppen mézeskalácsosra vágytok. És ez még korántsem az összes, próbáljátok ki mindet!

1146 Budapest, Hermina út | Facebook

Fotó: Pántlika Facebook

V51cafe

A meghitt hangulatáról ismert V51cafe egyértelmű választás, ha finom kávéra vágytok, de egy kellemes délutáni forrócsokizás helyszíneként is ideális választás! Ráadásul náluk nem kell aggódnotok a csokoládés finomság sűrűsége miatt, amit egy kis tejszínhabbal tesznek még kiadósabbá.

1095 Budapest, Mester utca 9. | Facebook

Fotó: V51cafe Facebook

Gelateria Pomo D’oro

Az Arany János utcai autentikus olasz fagyizóban a hideg finomságokat a téli hónapokban isteni krémes forró csokira váltják, így a kellemes téli séták alkalmával is tudunk édes finomsággal a kezünkben bandukolni. Kössétek egybe az adventivásár-látogatást a Gelateria Pomo D’oro felkeresésével, ahol a krémes forró csoki mellett számtalan izgalmas sütemény is vár rátok!

1051 Budapest, Arany János utca 12. | Facebook

Fotó: Gelateria Pomo D’oro Facebook

Vasmacska KávéZoo

Óbuda Fő terétől néhány méterre nemcsak emberek, de kisállatok is megpihenhetnek néhány órára a Vasmacska KávéZoo jóvoltából. A specialty kávék és fehér, illetve tejcsokiból készült forró csokoládék mellett ne lepődjetek meg, ha itt nyuszik, tengeri malacok, gerlék és csincsillák várják érkezéseteket, vagy Emil, a kaméleon, néhány szőrös négylábú társaságában.

1033 Budapest, Laktanya utca 3. | Facebook

Fotó: Vasmacska KávéZoo Facebook

Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda

A Városliget egyik üde és megkerülhetetlen színfoltja egyértelműen a különleges desszerteket felvonultató Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda, ahol a kürtőskülönlegességek mellé még habos kakaót vagy forró csokit is választhatunk. A kézhez kapott finomságok után pedig már nincs más dolgotok, mint a hangulatos üzlethelyiség egyik szegletében felmelegedni.

1146 Budapest, Állatkerti körút 14-16. | Facebook

Fotó: Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda Facebook

Ruszwurm

A Budai Várnegyed Ruszwurm Cukrászdája a főváros legnagyobb múltra visszatekintő desszertüzlete, ahol 1827 óta készítik serényen a süteményeket. Ez a különleges, 19. századi hangulat az egész cukrászdát átszövi, az enteriőrhöz pedig a süteménykínálat mellett nagy mértékben hozzájárul az itt kapható habos kakaó és forró csokoládés kávé, ami bármely szürke téli napot megédesít.

1014 Budapest, Szentháromság utca 7. | Facebook

Fotó: ruszwurm.hu

+1 Édeni Édességek Boltja, Szentendre

A Szentendre főutcáján található, apró, de annál különlegesebb Édeni Édességek Boltjában minden az édes élvezetek körül forog. Bonbonválogatásuk verhetetlen, de emellett számtalan csokoládé- és teakülönlegesség, drazsé, gumicukor, valamint cukorka közül válogathatunk. A téli időszakban mindenképp érdemes betérni hozzájuk, ugyanis náluk ittuk eddig a legjobb forrócsokit Budapest környékén, sűrű állaga pedig garancia arra, hogy minőségi alapanyagokból készítik el a különböző ízesítésű forró finomságokat.

2000 Szentendre, Dumtsa Jenő utca 9. | Facebook

Fotók: Édeni Édességek Boltja Szentendre Facebook

(Borítókép: Shutterstock)

Összegyűjtöttük nektek a legjobb helyeket Budapesten, ahol megkóstolhatjátok a mézeskalácsos lattét: