Itt igyál mézeskalács lattét Budapesten! – 6 hangulatos kávézó, ahol elszürcsölhetjük az ünnepi időszak kedvencét

A karácsonyi időszak meghatározó italai a habos kakaó és a forralt bor, azonban a kávérajongóknak, sem kell aggódniuk, hogy kimaradnak az ünnepi hangulatból, ugyanis összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahol mennyei mézeskalács latték várnak benneteket.

DÓZIS – Fine Pastries & Specialty Coffee

A Dózisban nemcsak elképesztően finom croissantok, mutatós cruffinok és dán péksütemény-különlegességek várnak titeket, hanem számos különböző ízesítésből válogathattok, ha a specialty kávé mellett teszitek le a voksotokat. Természetesen a szezonális ízek sem maradhatnak el, idén többek között sós karamellás forró csoki és mézeskalács latte közül választhattok.

1134 Budapest, Taksony utca 7. | Weboldal

Fotó: DÓZIS – Fine Pastries & Specialty Coffee Facebook

Cat Café

A belvárosi kávézóban nem mindennapi társaságban élvezhetitek a karácsonyi hangulatot, hiszen a Cat Café barátságos lakói garantáltan felejthetetlenné teszik az itt töltött időt. Az étlapon szemezgethettek különleges forró italokból, mutatós koktélokból vagy mennyei sütikből, és természetesen dorombolásból sem lesz hiány!

1061 Budapest, Révay u. 3. | Weboldal

blank
Fotó: Cat Café Facebook

Coffee & Kids

Budakeszi első baba-mama kávézója elsősorban a kisgyerekes családok között lett népszerű, ám a finom pékáruknak, mennyei sütiknek és minőségi kávéknak köszönhetően hamar elnyerte mások tetszését is. A legkisebbek számára is számos játéklehetőséggel kialakított, hangulatos kávézóban egész decemberben szürcsölhetitek a mennyei italt.

2092 Budakeszi, Fő u. 229. | Weboldal

blank
Fotó: Coffee & Kids

Matcha Tsuki

A Matcha Tsukiban minden a zöld teából készült italokról és ételekről szól, amiket a saját márkás, prémium minőségű teaporból készülnek a matcharajongók legnagyobb örömére. Az utánozhatatlan ízű italt melegen és hidegen is kérhetitek, illetve számos izgalmas ízkominációból és ízesítésből választhattok, ha pedig a sima kávénál maradnátok, akkor sem kell máshova mennetek. December elejével megérkeznek a karácsonyi italok is: idén a gingerbread latte, a gingerbread matcha latte és a creamy chestnut latte közül választhattok.

1053 Budapest, Kálvin tér 2. | Weboldal

blank
Fotó: Matcha Tsuki Facebook

Briós

Az újlipótvárosi reggelizőhelyre nemcsak az isteni tojásos reggelikért, a brutálisan finom amerikai palacsintákért és a mindig ínycsiklandó heti menükért ajánlatos betérni, hanem érdemes megkóstolni a szezonális italkülönlegességeket is, amikkel garantáltan ünnepi hangulatba kerültök. Idén, a klasszikus mézeskalácsos latte mellett választhattok mézeskalácsos forró csoki, almás pités chai latte és gesztenyés fűszeres latte közül, ha pedig tovább fokoznátok a karácsonyi hangulatot, a bejglikínálatot sem szabad kihagyni!

1137 Budapest, Pozsonyi út 16. | Weboldal

blank
Fotó: Briós Facebook

Ahoy! Waffle, Chocolate & Lemonade Bar

Minden téli időszak elmaradhatatlan helyszíne az Ahoy!, ami elsősorban a mennyei forró csokijairól lett híres, de az ikonikus ital mellett a helyben sütött, szinte bármilyen feltéttel kérhető gofri is nagy népszerűségnek örvend. Természetesen a koffeinrajongóknak sem kell félniük, hiszem természetesen kávék is szerepelnek az itallapon, a szezonális választékban az év utolsó hónapjában pedig a mézeskalácsos latté kerül a főszerepbe. Mindemellett most már otthon elkészíthető forró csokis üvegeket is rendelhettek, ami karácsonyi ajándéknak sem utolsó.

1053 Budapest, Papnövelde utca 3. | Weboldal

blank
Fotó: Ahoy! Waffle, Chocolate & Lemonade Bar Facebook

Ha a kávé után egy téli finomságot is megkóstolnátok: