A legjobb gőzgombóc nyomába eredtünk: 5 izgalmas lelőhely Budapesten

A téli napok beköszöntével mindannyian várunk valami igazán finom és lélekmelengető ételre, ami sokak számára egyet jelent a gőzgombóccal. Most megmutatjuk, hova érdemes betérni egy-egy mákos csodára idén télen!

Majorka

A Városmajor gasztrokocsmája 2009 óta indítja a téli szezont az ikonikus Majorka gőzgombóccal, így lettek ők Budapest egyik kedvenc gőzgombócozója. Rájuk mindig számíthatunk, ha az Alpok hüttéinek hangulatára vágyunk, hiszen a Majorka minden ősszel felveszi meleg köntösét, mindezt Buda belvárosában. A téliesítés pedig magával hozza a szilvalekvárral töltött gombócot, amit akár forralt borral is kísérhetünk. A téli bekuckózás elengedhetetlen kelléke lett az itt kapható, vaníliakrémben fürdő, mákos csoda.

1126 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 16. | Weboldal

Édesmindegy Desszertbár

A Pozsonyi út egyik üde színfoltja a különleges hangulatáról és egyedi desszertvariációiról ismert Édesmindegy Desszertbár, ahová messzi földről érkeznek látogatók a gőzgombócokért. Kivételes gőzgombóckínálatukban helyet kapott az almás-fahéjas és a nutellával töltött változat is, a már megszokott szilvás-mákos mellett, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő ízvilágot. Az asztalfoglaláson túl érdemes lehet előre megrendelni az általatok választott gőzgombócot, a nagy sikerre való tekintettel ugyanis véges a készletük.

1137 Budapest, Pozsonyi út 16. fsz. 3. | Weboldal

Fotó: Édesmindegy Facebook

Post Balaton

A XIX. kerületi Post Balatonnál különösen kedvelik a váratlan variációjú gőzgombócokat, amelyeknek sokan csodájára járnak. A hangulatos étterem kínálatában fellelhető gőzgombóc-különlegességek között olyan izgalmas ízeket találhattok, mint a bounty-s, a bonbon meggyes, a nutellás-banános, a rumos gesztenyés, de ha szerencsétek van, akár sós változatban is megkóstolhatjátok. Mindig meg tudnak lepni, ezért érdemes visszatérni!

1192 Budapest, Mészáros Lőrinc utca 45.| Facebook

blank
Fotó: Post Balaton Facebook

Kis Tirol Étterem és Fogadó

A 16. kerületben megbúvó, családias hangulatú Kis Tirol Étterem és Fogadó egész évben egyedülálló alpesi hangulattal és autentikus ételekkel várja vendégeit. A családi vállalkozásként működő panzió és étterem hangulatát annak köszönheti, hogy a tulajdonosok a síelés megszállottjai, ezért adott volt, hogy az Alpokban jellemző stílusjegyek szerint építik meg és rendezik be az éttermet. Az otthonos ízek mellett a konyha specialitásai is bajor vonalon mozognak, az egész évben kapható, hagyományosan készített gőzgombócot pedig kár lenne kihagyni!

1161 Budapest, Batthyány utca 74. | Weboldal

blank
Fotó: kistirol.hu

Ürömi Hütte

Az agglomerációban, pontosabban Ürömön járva sem kell a gőzgombóc lélekmelengető élménye nélkül maradnunk. Az Ürömi Hüttében, ahogy a neve is mutatja valódi hüttehangulattal várnak, éppen ezért nem maradhatott le a menüről a házi vaníliasodóval leöntött és mákkal megszórt gőzgombóc, amely a nyár végeztével újra bekerült a kínálatba. Térjetek be hozzájuk, ha családias hangulatra és finom ízekre vágytok!

2096 Üröm, Rókahegyi út | Weboldal

blank
Fotó: Ürömi Hütte Facebook

Lélekmelengető levesezők Budapesten a téli hónapokra: