Ha év közben nem is, az adventi időszakban mindenkit elkap a sütés iránti láz, és előveszi a hagyományos családi recepteket, a konyha pedig megtelik mézeskalács- és fahéjasnarancs-illattal. A klasszikus karácsonyi sütemények, mint a bejgli vagy a hókifli általában mindenkinél ott sorakoznak az ünnepi asztalon, azonban érdemes minden évben valami új finomságot is kipróbálni.
Karácsonyi gesztenyepüré-torta
A népszerű téli alapanyagok egyikéből készítettünk egy ünnepi, mutatós és nem utolsó sorban nagyon finom gesztenyepüré-tortát, a karácsonyi hangulat fokozása érdekében pedig illatos mézeskalács-házikót és téli erdőt varázsoltunk a tetejére a hóbuckák mellé.
A receptet ITT találjátok.
Narancsos csokitorta
A narancsos csokitorta tökéletes választás, amennyiben valami új ízzel dobnátok fel a megszokott édességpalettát, a maximálisan karácsonyi dekorációnak köszönhetően pedig garantáltan a családi összejövetelek és céges bulik kedvence lesz!
A receptet ITT találjátok.
Aranygaluska vaníliasodóval
A hideg beköszöntével könnyen előfordulhat, hogy borús, esős napra ébredünk, ilyenkor pedig szükségünk lehet egy szívet-gyomrot melengető édességre, amely vaníliás-sült diós illatával a kinti időjárást kompenzálva szó szerint bearanyozza napunkat.
A receptet ITT találjátok.
Reform almás pite
Ha a karácsonyi időszakban valami könnyedebb süteményt készítenétek el, próbáljátok ki ezt az istenien omlós zabos almás pitét, ami garantáltan nem okoz majd csalódást!
A receptet ITT találjátok.
Mákos-szilvalekváros zserbó
Karácsonykor az ünnepi asztalon sorakoznak a finomabbnál finomabb sütemények, amelyek közül mi most az egyik legközkedveltebbet készítettük el, a zserbót, amelyben a diót mákra, a barackot pedig szilvalekvárra cseréltük.
A receptet ITT találjátok.