5 szenzációs színházi előadás Budapesten, amit kár kihagyni idén télen

Téli mesék és régóta várt bemutatók egyaránt jutnak a téli színházi évadra a fővárosban. Válasszatok egy előadást az egész családnak, de mehettek egyedül vagy épp párban is a színházba – mindenhogy emlékezetes estében lesz részetek!

Hókirálynő

Kihagyhatatlan családi programnak ígérkezik a Turay Ida Színház Hókirálynő című előadása, melyet decemberben és januárban is láthat a közönség. Az eredeti Andersen-meséhez hű színpadi adaptáció egy igazi téli mesebirodalomba repíti a nézőket, akik a főszereplő Gerdával együtt fedezhetik fel a ragyogó jégpalota titkait. Egy elbűvölő történet kerekedik ki a hóval fedett világban, ahol a barátság és a szeretet ereje mindent legyőz. A kicsik és nagyok számára egyaránt lenyűgöző műsort Győri Péter rendezte, valamint zenéjét is ő szerezte, míg a Hókirálynő szerepében Vanya Tímeát láthatjuk.

Turay Ida Színház | 2023. december 2., 26., 2024. január 13. | Weboldal

Fotó: turayidaszinhaz.hu

Amadeus

November végén mutatták be az Antonio Salieri és Wolfgang Amadeus Mozart különös kapcsolatáról szóló darabot a Pesti Színházban, melyet a közönség tűkön ülve várt az idei színházi évadban. A főszerepekben két kiváló művészt láthatunk: míg Salierit Ötvös András alakítja, Mozart bőrébe ifj. Vidnyánszky Attila bújik. A Hegedűs D. Géza rendezésében megvalósuló előadás a világ egyik egyetemes kérdésére keresi a választ, méghozzá a tanult mesterség és a páratlan tehetség viszonyrendszerének és egymás melletti létezésének részleteire. A darab Peter Shaffer drámája nyomán készült.

Pesti Színház | 2023. december 5., 9., 10., 12., 20., 2024. január 5., 6., 28. | Weboldal

Fotó: Dömölky Dániel

MILF

Az idei Staféta pályázat nyertes előadása igazán bensőséges pillanatokat ígér a nézőknek. Novemberben mutatták be a Jurányi Házban Pető Kata „titkosan önéletrajzi” drámáját, amelyben arról kapunk képet, milyen a társadalmi megítélése egy kapcsolatnak, amiben a nő jóval idősebb a férfinél. A színésznő partnere – mind a színpadon, mind a magánéletben – a nála közel 20 évvel fiatalabb Rohonyi Barnabás. A kétszereplős darab rendezője és koreográfusa Gergye Krisztián, a szöveget pedig a színésznővel készített interjúk alapján Kovács Viktor és Kovács Dominik írták.

Jurányi Ház | 2023. december 12., 2024. január 19. | Weboldal

blank
Fotó: juranyihaz.hu

Ezeregy éjszaka

Idén nyáron hatalmas siker övezte a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében bemutatott Ezeregy éjszaka world musicaljét, melynek szövegéért és zenéjéért Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István felelt. A budapesti közönség a Magyar Színházban láthatja először ezt a varázslatos produkciót, Juronics Tamás rendezésében. A több, mint kétórás, zenés-táncos előadás felejthetetlen karakterei – a nagydumás dzsinn, a gyönyörű Seherezádé és a körmönfont Dzsáfár –, humoros jelenetei, keleties varázsvilága, valamint lehengerlő díszlete emlékezetes estét ígér a közönségnek.

Magyar Színház | 2023. december 28-31., 2024. január 15-16., 25-31. | Weboldal

blank
Fotó: Magyar Színház

Diótörő a jégen

December 28. és 30. között több időpontban lehetünk tanúi egy nem mindennapi karácsonyi csodának: A diótörő világhírű balettje ugyanis egy varázslatos jégszínházi produkció keretein belül elevenedik meg. Egy évtized után tér vissza Magyarországra a Diótörő a jégen című műsor Péter Szabó Szilvia közreműködésével, amelynek ezúttal a Vasas Jégcentrum szolgál otthonául. A családi programnak tökéletes téli mesevilág megidézi a régi karácsonyok hangulatát, felejthetetlen szórakozást nyújtva kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ne hagyjátok ki ezt a szenzációs jégrevüt, amely két, 45 perces felvonás erejéig egészen biztosan kiszakít majd az ünnepi mókuskerékből.

Vasas Centrum | 2023. december 28., 29., 30. | Weboldal

blank

Lenyűgöző komolyzenei koncertek is várnak idén télen Budapesten: