Exkluzív programokkal várja az irodalom szerelmeseit a Petőfi Irodalmi Múzeum (x)

Exkluzív tárlatvezetésekre várja az érdeklődőket a Petőfi Irodalmi Múzeum novemberben. Réz András, Ugron Zsolna, Ladik Katalin és Jász Attila sajátos nézőpontjából ismerhetjük meg a múzeumi gyűjteményt.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

A PIM Esti Extra a Petőfi Irodalmi Múzeum kiemelt, közönségkedvenc programja, amelyre minden hónap utolsó szerdáján kerül sor. A különleges rendezvénysorozat keretében olyan tárlatvezetéseken vehetünk részt, amelyek során kortárs írók, költők, irodalomtörténészek, művészettörténészek, képzőművészek, színészek, zenészek kapcsolódnak a múzeum gyűjteményéhez és a kiállítási anyaghoz.

Ezeken az alkalmakon nem csak arra van lehetőségünk, hogy az ismert előadók által izgalmas témafelvetéseket, elgondolkodtató gondolatfutamokat kapjunk az adott életműhöz, irodalomtörténeti korszakhoz kapcsolódóan, hanem hosszabb nyitvatartás keretében újraértelmezhetjük a kiállításban látottakat.

Idén ősszel megújult szerkezettel folytatódik a nagy sikerű programsorozat. Olyan tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket, amelyek a műfaji határokat feszegetik, illetve, amíg egy-egy tárlatvezetésen egy alkotói korszak vagy művészettörténeti korstílus kerül fénytörésbe, addig a PIM egy másik kiállításában az aktualitások felé kanyarodhatunk, és a mindennapjainkat érintő témákat vesézhetjük ki egy-egy meghívott előadó segítségével.

Különleges tárlatvezetések a PIM-ben novemberben 29-én

A soron következő, november 29-i eseményen az alig pár hete megnyílt Az események lelke – Orlai Petrics Soma Szép Ilonka-festménysorozata (1858-1866) című kiállításban Ladik Katalin költő különleges performansza, valamint Uray-Szépfalvi Ágnes festőművész és Mészáros Zsolt kurátor tárlatvezetése várja az érdeklődőket.

A Világjáték – Polcz Alaine 100 című kiállításban Ugron Zsolna író és Török Petra kurátor tart vezetést, a Helyzetjelentések – Cseh Tamás 80 című tárlatban pedig Jász Attila költő (írói álnevén Csendes Toll) és Csengey Balázs kurátor beszélget a Cseh Tamás-dalokról, illetve az indiánozásról.

A Költő lenni vagy nem lenni című állandó Petőfi-tárlat kapcsán Réz András filmesztéta invitálja beszélgetésre a jelenlévőket az „elveszett becsület”, a „bukott próféta” témakörében. A beszélgetést filmvetítés kíséri.

A programra váltott jeggyel aznap bármelyik állandó és időszaki kiállítás felár nélkül megtekinthető.

Tovább a jegyvásárlásra >>

Keressétek fel Budapest legizgalmasabb őszi kiállításait: