5 kincsekkel teli turkáló és vintage bolt Budapesten, ahol időtálló darabokra bukkanhatunk

Itt az őszi szezon, ami sokaknak egyet jelenthet azzal, hogy új ruhadarabokkal szeretnék kiegészíteni már meglévő ruhatárukat. A fenntarthatóságot szem előtt tartva érdemes lehet a főváros több kerületében is virágzó használtruha-boltok felé venni az irányt, mutatjuk, hogy merre induljatok!

LoveChild Vintage Budapest

Nemrégiben nyitotta meg kapuit a LoveBug Vintage szerelemgyereke, a LoveChild Vintage Budapest, amely a Hajós utca 19. száma alatt kapott helyet. Az üzlet kínálata telis-tele van színes csecsebecsékkel, akár dekortárgyakat, kiegészítőket vagy különleges ruhadarabokat kerestek, innen biztosan nem távoztok majd üres kézzel. A választék jelentős része külföldi utazások során beszerzett kincsekből tevődik össze, amit az üzlet tulajdonosa, Kertész Violetta maga válogat össze gondosan, szigorúan vintage és retró stílusban!

1065 Budapest, Hajós utca 19. | Weboldal

Fotók: LoveChild Vintage Budapest Facebook

Gardróbom Store

A sokak által már jól ismert Gardróbom applikáció regisztrált felhasználói már nem csak az online térben böngészhetnek kedvenc ruhadarabjaik között. A VII. kerületi üzletben csupán annyi a különbség, hogy válogatott termékek közül választhatjuk ki a nekünk tetsző darabokat, a kínálat pedig egytől egyig új vagy újszerű, márkás ruhákból áll. Ráadásul a repertoár folyamatosan változik, hiszen napi szinten érkeznek új termékek a boltba, így minden alkalommal találhatunk új kincseket. Sőt, felhasználóként akár ti is bevihettek a szekrény mélyén megbújó, de még soha nem használt termékeket.

1077 Budapest, Csányi utca 2. | Weboldal

Fotó: Gardróbom – A virtuális gardrób Facebook

Typo Showroom

A VIII. kerületi Typo Showroom egy aprócska kincsesbánya a pesti belvárosban, csupán pár percre a Magyar Nemzeti Múzeumtól. Polcai és állványai aprólékosan válogatott vintage és designerdaraboktól, táskáktól, cipőktől, és egyedi kiegészítőktől roskadoznak, amelyeket baráti áron vásárolhatunk meg. Ha pedig még ennél is nagyobb kedvezményeket szeretnél, akkor érdemes figyelni közösségimédia-felületeiket, hiszen minden szezonban tartanak egy-egy akciós hétvégét, amikor finom italokat kortyolgatva, a háttérben elektronikus zenét hallgatva válogathattok a leárazott termékek közül.

1088 Budapest, Krúdy utca 9. | Facebook

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Komondors Vintage shop & café

Kávézás és turizás egy helyen? A szeptember végén megnyílt Komondors Vintage shop & caféban már gond nélkül hódolhattok a két kedvenc időtöltéseteknek. A vintage enteriőr és különleges ruhák tömkelege adott, már csak ti kellettek! Ha pedig ránk hallgattok, érdemes figyelemmel kísérni a Komondors Vintage közösségimédia-felületeit, hiszen biztosan készülnek még olyan jó kis eseményekkel, mint Drake új albumának nemrégiben megrendezett listening partyja.

1077 Budapest, Wesselényi utca 21. | Facebook

blank
Fotó: Komondors Vintage shop & café Facebook

ReClaim Vintage Budapest

Nem messze a Komondorstól, szintén szeptember végén nyitotta meg kapuit a Király utcában a ReClaim Vintage Budapest, ahol nem kevésbé különleges darabokra bukkanhatunk. Budapest legújabb vintage üzlete egyben a főváros egyik legnagyobbja is, ami egyet jelent azzal, hogy a választék kimeríthetetlen. A boltba belépve már a dekoráció is magával ragadó, így akár órákat el lehet tölteni az őszi gardróbunk környezetkímélő felfrissítésével.

1077 Budapest, Király utca 39. | Facebook

blank
Fotók: ReClaim Vintage Budapest Facebook

További különleges helyek Budapesten, ahol kincsekre lelhettek: