10+1 kihagyhatatlan tökfesztivál és őszi program országszerte idén októberben

Októberben mindenki sütőtöklázban ég, ennek örömére pedig számtalan izgalmas fesztivállal készülnek országszerte, ahol még a tökfaragás iránti szenvedélyünknek is hódolhatunk. Mutatjuk, mely programokat érdemes figyelemmel kísérni!

Börcsi Hagyományőrző Tökfesztivál, Termelői Piac és Kézműves Vásár (2023. október 14.)

Október 14-én, immáron 16. alkalommal kerül megrendezésre a Börcsi Hagyományőrző Tökfesztivál, Termelői piac és Kézműves vásár. Ahogy a korábbi években, úgy idén sem maradhat el az esemény egyik legnépszerűbb programja, a tökfaragó verseny. Ehhez a TÖKbank-ban tudjátok majd megvásárolni a faragni kívánt tököt, eszközöket azonban fontos, hogy vigyetek magatokkal az alkotáshoz. Mindezen túl koncertekkel, illetve színházi és táncelőadásokkal is készülnek nektek ezen a szép őszi napon, így biztosan nem fogtok unatkozni!

Facebook-esemény >>

Fotó: Börcs Község Hivatalos Oldala Facebook

Tökfesztivál Balatonalmádiban (2023. október 14.)

Idén október 14-én rendezik meg Balatonalmádi városának hagyományos tökfesztiválját, ahol az elmaradhatatlan tökfaragáson túl kézműves foglalkozásokkal, gyerekkoncertekkel, workshoppal, valamint tökös édes és sós süteménysütő versennyel készülnek nektek. A tökfaragáshoz szükséges tököt a helyszínen vásárolhatjátok meg, eszközökkel azonban érdemes előre készülnötök. Az esemény ingyenes!

Facebook-esemény >>

Tökfesztivál a Kőröshegyi Levendulásban (2023. október 14-15.)

Október 14. és 15. között minden az őszi tökről szól majd a Kőröshegyi Levendulásban. A két nap során tökfaragáson és tökös játékokon vehetünk részt, tökös finomságokkal csillapítva éhségünket. A Levendulásban helyi termelőktől beszerzett tököket vásárolhattok meg mindenféle méretben és formában, a gazdaságon belül pedig tökfaragó versenyt is rendeznek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A legjobbnak ítélt tök tulajdonosát egy levendulás kézműves csomaggal jutalmazzák, valamint minden apró nevezőt megajándékoznak majd egy kis édességgel. A helyszín kutyabarát, a program pedig ingyenes!

Facebook-esemény >>

Fotó: Kőröshegyi Levendulás Facebook

Halloweeni banzáj a a Huray Villa kertjében, Balatonfüred (2023. október 21.)

Október 21-én a balatonfüredi Huray Villa kertjében egy igazi halloweeni banzájban lehet részetek. A program a következő lesz: tökfaragás, arcfestés, zene, népi játszótér, forró italok, finom falatok és az utánozhatatlan őszi hangulat a különleges balatoni villa zöld területén. A faragni való tököt a helyszínen biztosítják számotokra, a rendezvény pedig ingyenes!

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Balatonfüredi Programok – Tourinform Facebook

Tökös Pincenyitogató, Hajós (2023. október 20-22.)

A Hajósi Pincefalu leghangulatosabb eseménye idén háromnapos lesz! Barangoljatok a töklámpásokkal szegélyezett 24 utca 1200 pincéje között, kóstoljátok meg a jobbnál jobb borokat, és élvezzétek a különleges szarvasgombás, gombás, tökös ételeket! A finom ételek mellett borkóstolóval, pincetúrával, kertmozival, kézműves foglalkozással és még sok más izgalmas programmal egészül ki az esemény, így biztosan nem fogtok unatkozni. Csapjatok le a jegyekre még ma!

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Hajósi Pincefalu Facebook

Tök-Jó barangolások a Monori Pincefaluban (2023. október 22.)

Október 22-én teljes őszi pompájában is bejárhatjátok a Monori Pincefalu lenyűgöző vidékét, a Strázsahegyen. A borkultúra a 15. században jelent meg a környéken, maga a pincefalu pedig az 1800-as évek során alakult ki: mai összterülete nagyjából 180 hektár, tele hangulatos borházakkal, amely csak úgy vonzza a látogatókat a településre. Ezen az egy vasárnapon megnyitják kapuikat a pincék, hogy tulajdonosaik egy boros barangolásra hívják az érdeklődőket, finom borokkal és ételekkel kiegészülve, 11 órától 18 óráig. További részletekért kísérjétek figyelemmel a Monori Pincefalu Facebook-oldalát!

Facebook >>

blank
Fotó: Hatvani Anikó

Tökfesztivál és esti piac Terézvárosban (2023. október 27.)

Budapesten sem marad el az őszi tökfaragás, hiszen a Terézvárosban október 27-én 15 órától 21 óráig Tökfesztiválon és esti piacozáson vehetünk részt. A Hunyadi téri eseményen a terézvárosiak saját tököt kapnak, de az eszközöket mindenkinek saját magának kell biztosítani. Alkotás közben az alábbi programok szólnak majd a háttérben: gyerekkoncert, élő főzőbemutató, DJ, a nap pedig egy szuper LED-show-val zárul. Mindezeken túl tökös-mákos rétes kóstoló, food truck és szabadtéri piac is várja az érdeklődőket!

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Terézváros Facebook

Tökfesztivál a Szelencében, Budapest (2023. október 27-29.)

Idén már harmadik alkalommal szerveznek tökfesztivált a budapesti Szelencében, ezúttal október 27-től 29-ig. Ezen a hétvégén rengeteg izgalmas dologgal készülnek nektek, így a gyerekek és a felnőttek is megtalálhatják a nekik való programot. Baba-mama foglalkozás, különböző izgalmas workshopok, egész napos süti- és kézműves vásár, mindenmentes finomságok és még sok más különlegesség vár rátok ezen a három napon!

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Szelence Café Facebook

Halloweeni autós mozi, Mogyoród (2023. október 28.)

Amennyiben imádjátok az autós mozit, és ősszel sem szeretnétek lemaradni az élményről, akkor október 28-án érdemes lehet Mogyoród felé vennetek az irányt. A Ring autósmozinál ráadásul halloweeni tematikájú filmnézést szerveznek, ahol büfével, hamburgerrel és forró teával kuckózhattok be a négykerekű járgányotokba. Érdemes beöltözve és kidekorált autóval érkezni, a legrémesebb autót ugyanis díjazzák majd. Kapunyitás 17 órakor, a program pedig egészen este 10 óráig eltart, ami a 14 év alattiaknak ingyenes!

Facebook-esemény >>

Tökfesztivál Rádpusztán (2023. október 28.)

Töltsetek el egy igazán szórakoztató és varázslatos őszi napot a rádpusztai Tökfesztiválon, október 28-án és 29-én! A 10 órakor kezdődő esemény mind kicsiknek, mind nagyoknak kiváló szórakozást ígér, hiszen lesz tökfaragás, arcfestés, finom tökös ételek, borkóstoló, az egész napos zenét pedig retro DJ szolgáltatja majd, ezzel biztosítva a lehető legjobb hangulatot, délután 3-ig.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Rádpuszta-Gasztro Élménybirtok Facebook

+1 Vácrátóti Tökház

A Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kerttől pár perc sétára bukkanhatunk rá az országszinten is különlegesnek számító tökházra, ami maximálisan elénk varázsolja az amerikai filmekből ismerős halloweeni hangulatot. Már az utcán messziről kiszúrhatjuk az ötletesen berendezett portát, ami őszi díszekkel és szalmabálákkal csalogatja ide az erre járókat. Az évek óta működő, a környékbeliek között nagy népszerűségnek örvendő kertben található termékeket a családi gazdaság földjén nevelték, a széles választékban pedig rengeteg különböző színű és alakú, faragásra vagy fogyasztásra váró tök található.

2163 Vácrátót, Alkotmány utca 17. | Weboldal

blank
Fotó: György Mária

Ezekben az éttermekben bámulatos őszi ízekre lelhettek: