Romantikus őszi sétákra invitál a Pilis hangulatos pincefaluja

Esztergomi kiruccanás alkalmával, netalán hétvégi kirándulás során érdemes útba ejteni Piliscsév romantikát nem nélkülöző, a szüreti időszakban mustillattal átitatott, hangulatos pincefalvát.

Fotó: Hatvani Anikó

Az ősz beköszöntével különösen hangulatos túrákra, sétákra és kellemes megpihenésre invitálnak a hazánkban található romantikus pincesorok és pincefalvak.

A szüreti időszakban még bájosabb helyszínek rendre megtelnek élettel, sárguló-barnuló falevelekkel, frissen szüretelt szőlő és must illatával, nem is kérdés, hogy ekkor érdemes ezeket a helyszíneket felkeresni és bejárni.

Fotó: Hatvani Anikó

Piliscsév zsebkendőnyi kis községe a Pilis nyugati lábánál, hegyekkel körbeölelve fekszik, megszámlálhatatlan mesés kirándulóhellyel övezve, sőt mi több, a település keresztezi még az Országos Kéktúra útvonalát is!

A környéken található többek között a Csévi-barlang és a Studenka-forrás is, mely szintén alkalmat adhat egy kis barangolásra.

blank
Fotó: Hatvani Anikó

A török hódoltság idején elnéptelenedett Piliscsévre idővel szlovákokat telepítettek be, erre az időszakra tehető a ma romantikus hangulatot keltő pincék keletkezése, melyek közül nem egyet még ma is eredeti pompájában csodálhatunk meg.

blank
Fotó: Hatvani Anikó

A település központjából az Öreghegyi dűlőn át megközelíthető pincefalu fákkal szegélyezett utcáin 300 takaros, barátságos kis ház sorakozik egymás után, feltöltődésre, megpihenésre invitálva az itt kirándulókat.

A 100-150 éves múltra visszatekintő présházak és pincék előtt nem egyszer padok és asztalok hívogatnak pihenésre és rögtönzött piknikezésre, amit valljuk be, az ősszel színpompás fák alatt nehéz visszautasítani.

Ha felfedeznétek a Budapest környéki hangulatos pincesorokat is: