Dinók országa: 5 izgalmas dinópark és -kiállítás országszerte

Különleges helyszínek és életnagyságú szobrok engednek bepillantást a dinoszauruszok izgalmakkal teli világába országszerte. A legjobb dinóparkokat és -kiállításokat gyűjtöttük egybe Budapesttől Ásotthalomig, hogy nektek már csak válogatnotok kelljen!

Dinó- és Kalandpark, Rezi

A Keszthelyi-hegység erdővel borított, dombokkal körülölelt völgyében bújik meg a különleges koncepció alapján létrejött Dinó- és Kalandpark. A négy hegy találkozásánál fekvő Rezi ideális helyszínnek bizonyult a családi vállalkozásként létrejött kalandparkhoz, a Balaton közelsége és a lenyűgöző természeti adottságok miatt. A park visszarepíti a látogatókat az őshüllők korába, hogy az élethű, mozgós, lélegző figurák és játékelemek segítségével igazi maradandó élményben lehessen része a kisebbeknek. A különleges látványvilág mellett kötélpályák, lecsúszópálya, lábbiliárd, mászófal, minigolfpálya és még sok más játék áll az egész család rendelkezésére az egész napos szórakozáshoz.

8373 Rezi, Rákóczi Ferenc utca | Weboldal

Fotó: Dinó- és Kalandpark Rezi Facebook

Dinókert és Dinókiállítás, Budapest

A budapesti Magyar Természettudományi Múzeumba is érdemes ellátogatni, ha szeretnétek közelebbről megismerni a dinoszauruszok világát! Megtekinthetitek az Eltűnt világok – A dinoszauruszok kora Magyarországon című állandó kiállítást, amelyen többek között azt is megfigyelhetitek egy ősi folyótorkolat feletti hídon átsétálva, amint egy életnagyságú őskrokodil, az Iharkutosuchus kimászik a vízből. A kiállítás után a Dinóparkot sem érdemes kihagyni! Ne feledjétek, hogy az eddig a múzeum kertjében fellelhető életnagyságú dinószobrok új helyszínre költöznek: ősztől a múzeum tetőkertjében vehetitek őket szemügyre. Az újranyitás pontos dátumáról a múzeum Facebook-oldalán tájékozódhattok!

1083 Budapest, Ludovika tér 2-6. | Weboldal

Fotó: nhmus.hu

Dinópark, Ásotthalom

Szegedtől nem messze, gyönyörű természeti környezetben, a Gárgyán erdő fenyőinek tövében bukkanhattok az ásotthalmi dinóparkra, amely közel 6 ezer négyzetméteren terül el. Életnagyságú őslények, épített barlang és őslénykutatás vár titeket a dinók birodalmában, ahol haladhattok a kijelölt útvonalon, vagy akár kedvetekre is barangolhattok. Ha megpihennétek, keressétek fel a dinós finomságokat áruló Brankó büfét, majd vegyétek célba a sóhomokozóval és babakonyhával is felszerelt Meseerdő játszóházat!

6783 Ásotthalom, Gárgyán erdei út 5. | Weboldal

blank
Fotó: Dínópark Ásotthalom Facebook

Dinók földjén kiállítás, Miskolc

A miskolci Pannon-tenger Múzeum állandó kiállításán egy 185 millió évet felölelő időutazásra hívják az egész családot! Itt a múzeumlátogatást egy izgalmas kerettörténet dobja fel: a látogatók ugyanis egy balesetet szenvedett kutatóexpedíció nyomában deríthetik fel az ősvilág titkait, miközben arra is fény derül, mi történt valójában az expedíción. Megannyi játék és feladvány vár kicsiket és nagyokat egyaránt, hiszen itt garantált, hogy a gyerekektől a nagyszülőkig mindenkinek felejthetetlen kalandban lesz része!

3529 Miskolc, Görgey Artúr utca 28. | Weboldal

blank
Fotó: pannontenger.hu

DinoPark, KÖKI Budapest

Szeptember elsején nyitott meg Budapest legújabb dinóparkja, méghozzá nem is akárhol, hanem a KÖKI bevásárlóközpont tetején elterülő 1,5 hektáros területen. A mezozoikumi időket idéző, szabadtéri parkban hanghatásokkal ellátott, mozgó és statikus dinószobrokat tekinthetünk meg testközelből, valamint paleontológiai játszótér, régészeti homokozó, tornádószoba, egy 26 méter hosszú Mamenchisaurus és humoros, gyerekek számára is érthető ismertető táblák teszik még élvezetesebbé az itt töltött időt.

1191 Budapest, Vak Bottyán u. 75. | Weboldal

blank
Fotó: DinoPark KÖKI Budapest Facebook

A dinoszauruszok világába repít ez az egyedülálló természeti látnivaló: