6 titkos kávézó Budapesten ráérős, őszi reggelekre

Az egyre hűvösebb őszi reggeleken jólesik betérni egy meleg kávéra a kedvenc helyünkre. Ha a mostani időszakban szívesen kipróbálnátok egy eddig ismeretlen kávézót Budapesten, adunk pár tippet, hol érdemes indítani a napot, vagy éppen megpihenni a délutáni rohanásban.

Szezám

A tulajdonos gyönyörű akitájáról kapta a nevét a pesti Duna-korzótól egy karnyújtásnyira található Szezám, ahol minden a specialty kávé és az organikus desszertek körül forog. Az ízlésesen berendezett üzletben minden épp olyan, ahogy az a nagy könyvben meg van írva: ellenállhatatlan torták, cupcake-ek, croissant-ok és még megannyi (kizárólag glutén-, liszt- és cukormentes) finomság hívogat az üvegpultból, kávé karakteres illata tölti meg a levegőt, a kedves kiszolgálás pedig csak hab a tortán. A csodás dekor és a szenzációs reggelifogások egy csapásra tökéletes randihelyszínt varázsolnak a belvárosi kávézóból.

1052 Budapest Galamb utca 9. | Weboldal

Fotó: Szezám Facebook

Espresso Gambit

Csupán idén júniusban nyitott meg az Espresso Gambit a Batthyány tér szomszédságában, már mégis sok kávérajongó szívébe belopta magát az aprócska hely. Itt minden csésze kávé a kiváló minőségről és a kávé szeretetéről árulkodik, amiről a mosolygós baristák is szívesen mesélnek. Akár egy napindító feketére tértek be ide valamelyik reggel, akár a délutáni órákban érkeztek egy ősszel különösen jóleső forró csokira és mennyei süteményre, borítékolható, hogy elégedetten fogtok távozni!

1027 Budapest, Fő utca 49. | Facebook

blank
Fotó: Espresso Gambit Facebook

Herbarista

A tudatos bőrápolás találkozik a kávé iránti szeretettel a III. kerület szívében található Herbaristában, ahol tökéletesen megfér egymás mellett az elsőre talán szokatlannak tűnő páros. A hazai pörkölésű kávékon túl mindig friss péktermékek, szendvicsek és sütemények közül válogathatunk, míg a szépen berendezett térben kipróbálhatjuk a saját fejlesztésű és gyártású natúrkozmetikumokat, sőt, akár az itt működő kozmetikába is foglalhatunk időpontot. Ha szívesen kiszakadnátok a városi nyüzsgésből, látogassatok el ide egy finom kávé-süti kombóra – ki tudja, az is lehet, hogy az új kedvenc bőrápolási terméketekkel tértek majd haza.

1034 Budapest, Selmeci utca 12. | Facebook

blank
Fotó: Herbarista Facebook

Tamp & Pull Espresso Bar

Nemrég ünnepelte 11. születésnapját a Corvinus Egyetemtől alig pár lépésnyire rejtőző Tamp & Pull aprócska üzlethelyisége a Czuczor utcában. A kávézó belső tere méreteit tekintve ugyan igen szerény, ez mégsem vesz el a kávézás hamisítatlan élményéből, amit itt mesteri szintre emeltek. Sokak szerint itt lehet kapni a legfinomabb kávét egész Budapesten, amit mindenki ítéljen meg maga, de az tuti, hogy barátságos baristák, kiváló minőségű italok és friss pékáruk, többek között isteni bagelek fogadják a koffeinlöketre betérőket.

1093 Budapest, Czuczor utca 3. | Facebook

blank
Fotó: TAMP & PULL Facebook

Rojt és Bojt Kávéskuckó

A főváros kevéssé forgalmas részén, az I. kerületi Kosciuszkó Tádé utcában találjuk a varázslatos miliővel fogadó Rojt és Bojt Kávéskuckót. Az apró üzlethelyiségben retro bútorok teremtik meg az otthonosság érzését, majd miután helyet foglaltunk egy számunkra szimpatikus asztalnál, elkölthetjük pazar villásreggelinket – ahogy azt kell: ráérősen. Minden helyben, frissen készül, a finomabbnál finomabb ételek mellé pedig szívélyes kiszolgálás és remek italok, természetesen kávék is érkeznek. Ha biztosra akarunk menni, érdemes asztalt foglalni!

1012 Budapest, Kosciuszkó Tádé utca 4. | Facebook

blank
Fotó: Rojt és Bojt Kávéskuckó

Mantra Specialty Coffee Bar

A belváros egyik legbájosabb utcáján keresztül közelíthetjük meg a nyüzsgő mindennapokban csendes menedékként szolgáló Mantra Specialty Coffee Bart. Persze, be lehet ide térni egy villámgyors feketére, de nem érdemes rohanni, hiszen a Mantra saját pörkölésű specialty kávéira jólesik időt szánni. Az egyedülálló kávéélmény mellé remekül csúszik egy szelet finom házi sütemény, melyet a bőrfotelekben nem szűkölködő belső térben elfogyasztani tényleg felér egy szusszanásnyi pihenéssel. A kávézóban emellett különféle képzéseket is tartanak, a latte arttól a filterkávé-készítésig.

1053 Budapest, Veres Pálné utca 17. | Weboldal

blank
Fotó: Sutus Dolli

Még több izgalmas látnivaló a Veres Pálné utcában: