Új miniszobrokkal és egy hatalmas graffitifallal bővült Újbuda közkedvelt sétánya

Izgalmas művészeti alkotásokkal bővült a Kőrösy sétány, Újbuda népszerű tere. Augusztus végén új miniszobor-kollekcióval és egyedi street art festéssel válik gazdagabbá a XI. kerület. A modern alkotások célja, hogy közelebb hozzák az emberekhez a művészetet.

Új miniszobrok a Kőrösy sétányon

Plank Antal szobrászművész négy új miniszobra színesíti az Allee bevásárlóközpont környékét, közelebb hozva ezzel a művészetet a hétköznapokhoz. A szobrokkal egy időben, a Kőrösy sétány mentén, a kerület emblematikus értékeit is bemutató modern street art alkotás jött létre, mely a Colorfools munkáját dicséri.

Plank Antal szobrászművész, a sokak által megszeretett Ella névre keresztelt Corgi kiskutya miniszobra után újra meglepi a környéken élőket négy alkotásával. A miniszobrok különlegessége, hogy alkalmat adnak egy játékos városi kalandra.

A szobrászművész és az Allee közösen választott ki négy szimbolikus elemet, amelyek nem hiányozhatnak egy közösségi térből sem. A könyv, ami mindig megtalálható valaki kezében. A fagylalt és a gördeszka, ami kikapcsol és vonzza a fiatalokat, valamint, a kávéscsésze, ami elengedhetetlen része bármilyen találkozónak.

Mesélő iskolafal

A Kőrösy sétány mentén életre kelt street art fal egy modern, a városképbe és a kerületbe is illeszkedő, a jószomszédságot erősítő művészeti alkotás, mely vonzza a látogatókat és lendületet ad a közösségi térnek.

A korábban erősen megrongált iskolafalon a Colorfools városi falfestő csapata modern és klasszikus elemeket ötvözött, felvonultatva Újbuda nevezetességeit, kombinálva a bevásárlóközpont kínálatával és az általuk követett értékekkel.

Így a közel 55 méter hosszú falfestésen a divat, a kulináris élvezetek és a fenntarthatóság üzenete mellett megjelenik a jól ismert Szabadság híd, a Gellért téri díszkút és a Szabadság-szobor sziluettje is. Egyúttal felfedezhetünk néhány rejtett üzenetet, hiszen egy-egy szimbólumnak több rétege van.

A falfestés elkészülésének folyamatait az alábbi videón kísérhetitek végig:

További kedves kis miniszobrok Budapest-szerte: