Újdonságok Budapesten: 9 szuper hely, amit kár lenne kihagyni szeptemberben

Az ősz első hónapjában sem kell aggódnotok, hogy a nyár elteltével kevesebb izgalom vár titeket, hiszen most is számtalan új gasztrohely nyitotta meg kapuit Budapesten, ahová mindenképp érdemes ellátogatni!

Pasha Cafe

Tavaly nyáron vált látogathatóvá a Budavári Palotanegyed egy igazán eldugott szegletében, a mediterrán hangulatban kialakított Török kert, ami idén nyáron egy hangulatos kis kávézóval bővült. A Pasha Cafe nemcsak hűsítő italokkal és finom kávékkal vár, hanem a teraszról mesés kilátás is nyílik a fővárosra.

1014 Budapest, Váralja utca 14. | Weboldal

Fotó: Pasha Cafe Facebook

Szóköz – irodalmi kávézó

A Petőfi Irodalmi Múzeum épületében megnyitott kávézó stílusos környezettel, isteni süteményekkel, hűsítő üdítőkkel és minőségi kávékkal várja az erre járókat. A hangulatos kávézóban külön említést érdemelnek az irodalmi idézetekkel díszített tányérok és bögrék, a kis uzsonna után pedig akár a Károlyi-kertben is sétálhattok egyet.

1053 Budapest, Károlyi utca 16. | Weboldal

Fotó: László Orsolya

Tütü Tangó kert café

A stílusosan kialakított kerthelyiség nemcsak kávézóként funkcionál, hanem időközönként számos koncertnek, beszélgetésnek és kiállításnak is otthont ad. Az izgalmas programkínálatban garantáltan talál mindenki neki tetszőt, azonban akkor is jó helyen jártok, ha csak kifújnátok a gőzt egy hosszú nap után.

1068 Budapest, Benczúr utca 45. | Weboldal

blank
Fotó: Tütü Tangó kert café Facebook

Kopaszi Stég Bár

A város szívében, a Dunától egy karnyújtásnyira vár benneteket az egyedi stégbár, ahol kézműves söröket, különleges koktélokat és hazai borokat kóstolhattok a nem mindennapi, folyóra nyíló kilátás csodálása közben. A felejthetetlen beach bar hangulat sem marad el, hiszen pálmafák és leanderek idézik meg a tengerparti nyaralás érzetét.

1117 Kopaszi-gát, Öböl kilátó 2. | Weboldal

blank
Fotó: Kopaszi Stég Bár Facebook

KOI Restaurant

A különleges ízek szerelmeseinek kihagyhatatlan felfedeznivaló a XIII. kerületben megnyitott KOI Restaurant, ahol az ázsiai fúziós konyha finomabbnál finomabb kedvenceit kóstolhatjátok meg. A változatos felhozatalban szerepelnek előételek, sushik és vietnámi levesek is.

1132 Budapest, Visegrádi utca 14. | Weboldal

blank
Fotó: KOI Restaurant Facebook

Én kis kertem

A mesés kerthelyiség a XV. kerület kis ékszerdoboza, ahol igazán családias hangulatban élvezhetitek a mennyei finomságokat, frissítő fröccsöket és ízletes limonádékat. A lakályosan berendezett kertben kicsik és nagyok egyaránt jól fogják érezni magukat, és a négylábú családtagoknak sem kell otthon maradniuk.

1154 Budapest, Bánkút utca 28. | Weboldal

blank
Fotó: Én kis kertem Facebook

IN TOWN Hotpot Budapest

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kulináris élvezetek egyik új dimenziója itthon is, most pedig a kínai negyed új vendéglátóegységében átélhetitek az autentikus hotpot-élményt! A gőzölgő, fűszerezett alaplébe számos alapanyagot tehettek, amit végül a szószpultnál található ízekkel koronázhattok meg.

1107 Budapest, Jegenye utca 28. | Weboldal

blank
Fotó: IN TOWN Hotpot Budapest Facebook

Fricska 2.0

Az olaszos vonásokkal és tésztamanúfaktúrával büszkélkedő magyar bisztrókonyha a belváros szívében várja mindazokat, akik a klasszikus fogások mellett izgalmas különlegességeket is kipróbálnának. Az étlapon többek között választhattok különböző levesek, halak és vadhúsok közül, és természetesen az isteni desszertek sem maradhatnak el.

1072 Budapest, Dob utca 56-58. | Weboldal

blank
Fotó: Fricska 2.0 Facebook

The Magic II

A VI. kerület új varázskastélyában a hét minden napján tárt karokkal várják a varázsvilágfanokat, egész napos brunchkínálattal, mágikus desszertvariácókkal, füstölgő bájitalokkal, esténként pedig elképesztő alkoholos varázsfőzetekkel kiegészülve. Mindezekhez társul egy lenyűgöző enteriőr is, melynek minden egyes szegletében mágiával átitatott részleteket – varázslényeket, életre kelt képeket – fedezhetünk fel.

1065 Budapest, Nagymező utca 45. | Weboldal

blank
Fotó: The Magic II Facebook

Fergeteges őszi fesztiválok várnak szeptemberben Budapesten: