Középkori vár romjait fedezhetjük fel a festői Balaton-felvidéken

A Balaton-felvidék a festői táj mellett nem kevés látnivalóban bővelkedik, egyik ilyen a Csobánc tetején található vár, amit mindenképp érdemes közelről is felfedezni.

Fotó: Seres László drónfotó és videó

A lenyűgöző Balaton-felvidék híres tanúhegyeinek egyike a Csobánc, melynek kopár, füves tetején található a 13. században épült vár. A vár a középkor alatt a törököktől védte meg az erődítmény népét.

Fotó: Seres László drónfotó és videó

A vár romjaihoz több, könnyebb és nehezebb túraútvonal is vezet, amelyeket végig káprázatos panoráma kísér: jó időben a Keszthelyi-öböltől egészen a Tihanyi-félszigetig el lehet látni, sőt, kirajzolódik előttünk a mesebeli Balaton-felvidék összes tanúhegyének körvonala is.

blank
Fotó: Seres László drónfotó és videó

A csobánci csúcshódítás során vadregényes tájakon törhetünk felfelé, szőlőültetvények, elhagyatott présházak kíséretében, miközben folyamatosan egyre meredekebbé válik a terep.

blank
Fotó: Seres László drónfotó és videó

Már útközben meg-megállhatunk a Badacsony, a Szent György-hegy, a Tóti-hegy, a Gulács és Hegyestű vonulataiban gyönyörködni.

Majd, ha felértünk a kopár hegytetőre, a csobánci vár romjai mellett állva lesz teljes az élmény: a Balatont, a Káli-medencét, valamint a környező hegyeket magába foglaló panorámával.

Egy gyönyörű kápolna is rejtőzik a környéken: