Vadregényes ösvény tárja fel a holtág titkos világát

A Tisza holtágának titkos világába enged bepillantást a 2,5 kilométer hosszú Nádirigó tanösvény Tiszakécskén.

Fotó: Murnyákné Valent Éva

Mindössze 1-1,5 óra alatt kényelmesen bejárható a tiszakécskei Nádirigó tanösvény, amely 10 állomáson keresztül mutatja be a Holt-Tisza varázslatos élővilágát. A sétaösvény kiindulópontját az Ókécskei Sportcsarnoknál találjuk, ahol parkoló és játszótér fogad.

A babakocsival és kerekesszékkel is könnyedén felfedezhető tanösvény egy 2,5 kilométer hosszú, hurokszerű útvonalat jár be, melynek legizgalmasabb része többméteres nádrengetegben, fapallókon kanyarog.

Fotó: Murnyákné Valent Éva

A távcsövet ne felejtsétek otthon, hiszen számos madárfajt megfigyelhettek a holtágban, de akár felmászhattok a hangulatos madárlesbe is, hogy jobban szemügyre vegyétek a nádasok élővilágának egyedeit. A madarak mellett napfürdőző mocsári teknősöket és békákat is elcsíphettek.

blank
Fotó: Murnyákné Valent Éva

A gyerekek különösen élvezni fogják az információs táblák mozgatható, interaktív feladványait, melyekből még többet megtudhatnak a holtág helyi védettséget élvező területének érdekességeiről. A tanösvény végén emellett egy különböző járófelületekkel ellátott mezítlábas pályát is kipróbálhatunk.

blank
Fotó: Murnyákné Valent Éva
A "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban még több csodálatos kirándulóhelyet találhattok! Ha szívesen csatlakoznál, kattints IDE!

Még több csodálatos vízi tanösvény országszerte: