9 lenyűgöző vízitúra, ahol felfedezhetjük hazánk legféltettebb kincseit

A nyár egésze a vízpartra és a hűsítő vízbe vonz kivétel nélkül mindenkit. A lassan közeledő ősszel sem lesz ez másképp, hiszen országszerte izgalmasabbnál izgalmasabb vízitúrák szerveződnek, melyek különleges világokba engednek bepillantást.

Zamárdi – Öreg Tihany túra

Ha ezúttal egy másik perspektívából, a víztől csupán egy karnyújtásnyira gyönyörködnétek a Tihanyi apátságban, ez a program nektek szól! A közepesen nehéz túra Zamárdiból indul és egyenesen a Tihanyi Hajós Egylet kikötőjét veszi célba. Régi pártüdülők szegélyezik majd utatokat, a hullámokról vehetitek szemügyre a Limnológiai Intézet gyönyörű villáját, de igéző látványra számíthattok az Öreg Tihany öbölben is. A déli partról az északi partra, végül a kiindulási pontra visszatérő túra 2 órás felhőtlen kikapcsolódást ígér.

Túra időpontja: 2023. augusztus 19. | Tovább az esemény weboldalára >>>

Fotó: SportOutdoor Facebook-oldala

Nyárzáró Tiszavalki kalandozások

Augusztus 27-én, a nyár utolsó napsugaraiban fürdőzve ismerhetitek meg a Tisza-tó csendes nádasait. A hűsítő kenutúra Tiszafüredről indul és 12 mesés kilométerén a titokzatos Tiszavalk környéki Madárrezervátumot is megmutatja a résztvevőknek. A felnőtteknek és gyerekeknek szóló programon nem lesz hiány pancsolásból, bodzaszörpből, sőt mi több, a megfáradt kalandorokat a túra végén bográcsban készült étel várja majd.

Túra időpontja: 2023. augusztus 27. | Tovább a Facebook-eseményre >>>

Fotó: Tiszai Kaland Facebook-oldala

Vízi kalandozás a Rábán

Augusztus 31-ig bezárólag minden szerdán és szombaton 12 órakor indulnak izgalmas vízitúrák Rábagyarmatról Csákánydoroszlóra. Ha még idén megtapasztalnátok a vadvízi evezés élményét raft csónakokba ülve, úgy akad még néhány lehetőség. A rövid oktatással egybekötött tartalmas, egész napos, 4-5 órás programon tapasztalt és szakképzett víztúra-vezetővel vághattok neki a vízi kalandoknak. A túrára 7 és 70 éves kor között mindenkit szeretettel várnak, aki aktívan kapcsolódna ki.

Túra időpontja: 2023. augusztus 31-ig minden szerdán és szombaton | Tovább a Facebook-eseményre >>>

blank
Fotó: Tüske-Csáky Júlia/ŐNPI

Az őszi Sió tengeri kajakkal

A Balatont a Dunával összekötő Sió, Siófoktól kanyarog egészen a Gemenci erdő széléig. Szeptember 2-án a Sió Duna-felőli részének egy 10-12 km-es szakaszát fedezhetitek fel, melyet vadregényes partszakasz szegélyez. A hozzávetőlegesen 5 órás túrán megismerkedhettek a Sió történetével és a lágy hullámokon ringatózva bepillantást nyerhettek a vadkacsák, kócsagok, darvak és a fákon szaladgáló mókusok titokzatos, háborítatlan életébe.

Túra időpontja: 2023. szeptember 2. | Tovább a Facebook-eseményre >>>

blank
Fotó: Éles Kajak Facebook-oldala

Kenutúra a Gemenci erdőben

Kezdőknek és családoknak is kiváló, egy teljes hétvégén át tartó izgalmas programra invitál a FunRafting csapata szeptember 8. és 10. között. Magyarország egyik legvadregényesebb, legizgalmasabb vízi tája tárul fel a résztvevők előtt, akik madárcsicsergéssel kísérve cikázhatnak kenuikkal a fák között. A naponta 15 km-es távot magába foglaló kenutúrán egy különleges bemutató és vacsora által belekóstolhattok még a bajai halászat rejtelmeibe is.

Túra időpontja: 2023. szeptember 8-10. | Tovább az esemény weboldalára >>>

blank
Fotó: funrafting.hu

Dráva vízitúra

Ha valódi természetközeli élményre vágynátok, szeptember 9-én igazán különleges élménybe kóstolhattok bele. Egynapos evezés keretében lapátolhattok Barcstól Szentborbásig, mindezt a tiszta vizű, különleges állat- és növényvilággal megáldott Dráván. A négyszemélyes túrakenukkal több mellékágat is bejárhatnak a túra résztvevői, miközben a part menti fák látványában, a táj flórájának és faunájának csendjében és nyugalmában merülhetnek el.

Túra időpontja: 2023. szeptember 9. | Tovább a Facebook-eseményre >>>

blank
Fotó: vízitúra Facebook-oldala

Vízitúra Kisbodakon az őszi Szigetközben

Az ősz mindig kivételes hangulatot és meseszép színeket tartogat és nem lesz ez másképp szeptember 9-én sem, a Szigetközben tett vízitúra alkalmával. Egy igazi csodavilág elevenedik meg Kisbodakon, ahol kezdők, haladók és a család apraja-nagyja egyaránt jól érezheti majd magát. A vízitúra során az ágrendszer minden járható ágát bebarangolhatjátok a túravezető segítségével, belefeledkezve a Szigetköz mesebeli világába.

Túra időpontja: 2023. szeptember 9. | Tovább az esemény weboldalára >>>

blank
Fotó: Bejárható Utazások Facebook-oldala

Dunai naplementében evezős kezdő kajakoktatás és túrafotózás

Szeptember 26-án igazán kivételes látványban gyönyörködhettek, miközben kajakotokkal a Duna lágy hullámait szelitek. A 3 órás, kezdő kajakoktatással egybekötött túrán elsajátíthatjátok az evezés alapjait és szinte azonnal kipróbálhatjátok a tanultakat a gyakorlatban is. A túra a Felső-gödi Duna-partról indul és Vác irányába halad majd, mesés dunai naplementével megkoronázva.

Túra időpontja: 2023. szeptember 26. | Tovább az esemény weboldalára  >>>

blank
Fotó: eveznijo.hu

Holt-Körös vízitúra: Amikor egy arborétum harsog az ősz színeiben

A Holt-Körös világában kalauzoló vízitúra egy teljes hétvégényi mesés, tartalmas kikapcsolódást kínál október 14. és 16. között. A túra résztvevői Szarvason szállnak majd vízre, kényelmes evezéssel, az ősz színeibe burkolózva csodálhatják meg a vidéket. A különleges programot keresők betekintés nyerhetnek a mocsári ciprusok varázslatos világába, melyet délután arborétumlátogatás tesz teljessé.

Túra időpontja: 2023. október 14-16. | Tovább az esemény oldalára >>>

blank
Fotó: Aktív Magyarország

A varázslatos Dunakanyar, ahogyan még nem láttátok: