Fedezzétek fel Budapest eddig ismeretlen arcát! – 3 izgalmas alternatíva városnézéshez

Egy válogatás azoknak, akik úgy érzik, hogy már Budapest minden szegletét bejárták kétlábon. Mutatunk néhány izgalmas alternatívát földön, vízen és levegőben, hogy egy kicsit más szemszögből tekinthessünk a fővárosra.

Földön: Luna Tours

Fókuszáljatok teljesen a városnézés élményére és fedezzétek fel Budapestet a Luna Tours vezetett túráin, két keréken! Az e-scooterekkel gyorsan, mégis biztonságosan közlekedhettek a belvárosban, vezetési tapasztalat pedig nem szükséges hozzá, egy tízperces bemutatóval könnyedén elsajátíthatjátok a tudnivalókat. Mindezek mellett az e-scooterek egy igazán zöld alternatívái a közlekedésnek, hiszen elektromosak, így környezetbarát módon indulhattok városnézésre. Amennyiben kellőképp meghoztuk a kedveteket hozzá, jelenleg 4-féle, egy- és kétórás túra közül válogathattok: Pest-Buda, Parlament, Budai és Naplementetúra is elérhető a kínálatban. Egy biztos: mindegyik maradandó élményt nyújt majd!

Weboldal >>

Fotó: Luna Tours Budapest Facebook

Vízen: BKK hajó

A MAHART menetrend szerinti járatai ismét szelik a Duna habjait, aminek hála során különleges szemszögből csodálhatjátok meg a Duna szépségét, valamint Budapest nevezetességeit. A körjárat a Vigadó tér és a Margitsziget között közlekedik, érintve az Akadémia és a Battyhány tér megállókat.

A hajójáratok keddtől vasárnapig, 11 órától 19 óráig kétóránként indulnak, az utolsó járat pedig 20:25-re ér vissza a Vigadó térre. Ezeken a napokon az utazáshoz elég a BKK havi vagy az annál hosszabb érvényességű bérleteit felmutatni. A hajókra hétvégente és ünnepnapok alkalmával azonban a bérlettel rendelkezőknek is 1500 Ft-os jegyet szükséges váltani, melyet aznap korlátlan utazásra használhattok fel. Sőt, még kutya és kerékpárszállításra is van lehetőség, ezekről a lehetőségekről a BKK és a MAHART oldalán találtok további információkat.

Weboldal >>

Fotó: mahartpassnave.hu

Levegőben: BalloonFly

Ismerjétek meg Budapest felfedezésének egy egészen új oldalát a BalloonFly járatain a Városligetben! A Szinyei Merse Pál Léghajó című festményét életre keltő látványosság reggel 10 óra és este 6 óra között, menetrendszerűen emelkedik a magasba, fedélzetén pedig fel- és leszállással együtt 15 percet tölthetünk el. A 150 méteres magasságból csodálatos, 360 fokos körpanoráma tárul majd elétek a fővárosra. A hőlégballonon összesen 30 ember fér el, de kérhettek privát repülést, vagy választhatjátok a családi jegyet is. Fontos tudnivaló azonban, hogy a hőlégballonozás fokozottan időjárásfüggő, ezért időpontfoglalásra nincs lehetőség!

1148 Budapest, Mimóza domb, Városliget | Weboldal >>

blank
Fotó: BalloonFly Facebook

További izgalmas városfelfedezős programokról itt olvashattok: