5 nagyszerű koncert Budapesten, mely rendhagyó helyszínekre invitál

A nyár rendszerint a szabadban megrendezett programokról, a szabadtéri koncertélményekről szól. Ajánlónkban ezúttal olyan koncerteket találtok, melyek rendhagyó budapesti helyszínekre invitálnak benneteket.

VALYO x FEKETE ZAJ // Jane Haining rakpart

Az idén augusztus 16. és 19. között, Mátra-Sástón otthonra lelt Fekete Zaj Fesztivál pop-up eseménye egy napra a Jane Haining rakpartra költözik. Az autósforgalom elől elzárt rakparton augusztus 5-én megrendezésre kerülő minifesztiválon lesz zenekari pólóbörze, kiállítás, valamint fellép a Stone Sober, Sallai Laci akusztik, Amber Smith, de DJ-szettel érkezik a rakpartra Hundred Sins is. Minden program ingyenes.

2023. augusztus 5. | Tovább a Facebook-eseményre >>>

Fotó: Valyo, város és a folyó Facebook-oldala

Telekom Electronic Beats // Népsziget

Az évről évre egyre népszerűbb Népsziget nyárközepi rugózásra vár augusztus 6-án. Ezen a vasárnapon a zöld vasúti híd alá költözik a Telekomosok Fesztiválja, ahol hazai sztárfellépők foglalják el a vadregényes piknikpartot, akárcsak a kizárólag erre a napra megálmodott úszószínpadot. Az élőzések mellett igazi biodinamikus groovetermelő lemezlovasok is ügyelnek majd a hangokra: Maron Lenkke, Damara, Carson Coma Akusztik Trio és DJ Reload fűtik majd a hangulatot.

2023. augusztus 6. | Tovább a Facebook-eseményre >>>

Fotó: Kabin Facebook-oldala

Tér-Zene koncertek // Kossuth Lajos tér

Idén egy rendhagyó zenei programsorozatnak lehetünk tanúi a főváros szívében, az ikonikus épületekkel körülölelt Kossuth téren. Az Országház előtt felállított színpadon különböző zenekarok lépnek fel, változatos műfajokat képviselve, a swingtől kezdve az akusztikus könnyűzenén át a jazzig. Augusztusban a  Szabó Henrik Quartet, a Fafúvós kvartett és a Pénzügyőr Zenekar felel a hangulatért.

2023. augusztus 10., 24., 31. | Tovább a Facebook-eseményre >>>

Rézfán fütyülők // Filozófusok kertje

Ingyenes koncerttel kedveskedik közönségének a Danubia Zenekar augusztus 20-án, a Szent István napi rendezvények keretében. A koncertnek a Gellérthegyen található Filozófusok kertje szolgál otthonául, ahonnan nem utolsó sorban mesés kilátás nyílik a fővárosra. A koncert középpontjában a hol hihetetlenül hangosan, hol lágyan muzsikáló rézfúvósok lesznek. Vezényel és mesél: Hámori Máté.

2023. augusztus 20. | Tovább a Facebook-eseményre >>>

blank
Fotó: szentistvannap.hu

Platon Karataev-koncert // Klebelsberg Kultúrkúria

Augusztus utolsó napjaiban élettel, programokkal és természetesen koncertekkel telik meg a Klebelsberg Kultúrkúria udvara. A 25. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál keretében 5 napon át számtalan zenei élmény részesei lehettek. Augusztus 23-án, szerda este a méltán népszerű Platon Karataev lép majd a kúria szomszédságában felállított szabadtéri színpad világot jelentő deszkáira.

2023. augusztus 23. | Tovább a Facebook-eseményre >>>

blank
Fotó: Klebelsberg Kultúrkúria Facebook-oldala

Nyaranta még több különleges szabadtéri helyszín telik meg zenével: