15 nagyszerű ingyenes program Budapesten 2023 augusztusára

Szuper ingyenes programokon vehetünk részt augusztusban Budapesten! Kertmozitól a szabadtéri koncertekig válogassatok kedvetekre a kedvenceink közül!

Ingyenes programok a RAKPART-on (egész augusztusban)

Változatos programokkal vár a lezárt Jane Haining rakpart a nyári hétvégéken. Koncertek, DJ-szettek, előadások, grillezés, jóga, kertmozi és kiállítás is mind-mind a repertoárt színesítik.

Tovább a programokra >>

Mozisziget – szabadtéri filmvetítések // Margitsziget (2023. augusztus 1-14.)

Idén éppen két hétig tart a Mozisziget – augusztus 1-14. között ismét a Margitszigeti Atlétikai Centrum füves pályáján lehet részünk egy-egy kellemes nyáresti kertmozi-élményben. A Mozisziget programjában az elmúlt években készült francia, izraeli, osztrák, dél-koreai, német, finn, olasz, észt, svájci, szlovák, ukrán, japán, portugál és spanyol filmek szerepelnek, melyeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítenek.

Bővebb infó >>

Fotó: Mozisziget Facebook

Roma nap a Hunyadi téren! (2023. augusztus 5.)

Augusztus 5-én ingyenes programokkal kerül megrendezésre a Hunyadi téren a Roma nap. Ez alkalomból Roma Hősök kiállítással, közösségi színházzal, roma kvízzel, cigány táncházzal, Romano Glaszo koncerttel és a Hunyadi kertmoziban a Cigányok ideje című film vetítésével várnak benneteket.

Facebook-esemény >>

Henri Gonzo // PONTOON (2023. augusztus 5.)

Augusztus 5-én ingyenes szólókoncertet ad Henri Gonzo a főváros egyik legmenőbb helyszínén, a PONTOON Dunán ringatózó hajóján. Kezdés 8 órakor.

Facebook-esemény >>

Törőcsik Mari filmestek // Új Budai Parkszínpad (2023. augusztus 8., 15., 29.)

Három augusztusi este is ingyenes kertmozival várnak az Új Budai Parkszínpadon, ahol Törőcsik Mari nagy sikerű filmjeit tekinthetjük meg az újbudai éjszakában. Műsoron lesz a Kölyök, a Szerelem és az Aurora Borealis.

Facebook-esemény >>

Fotó: Új Budai Parkszínpad Facebook

Még több ingyenes kertmozi Budapesten 2023-ban:

Platon Karataev duó // Kertkoncertek a PIM-ben (2023. augusztus 9.)

Idén nyáron a Hajógyár és a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében könnyűzene költözik a felújított Károlyi-kertbe. Kellemes nyáresti szórakozást ígérnek az ingyenes koncertek, különösen augusztus 9-én, este 7 órától, amikor Balla Gergely és Cz. K. Sebő duójának akusztikus tolmácsolásában a Platon Karataev lírai hangzásvilágú dalai csendülnek fel a nyüzsgő belváros békés oázisának ölelésében.

További infók >>

Nyáresti koncertek a Szent István parkban: FÜST – Pokorny Lia zenés estje (2023. augusztus 13.)

Ingyenes nyáresti koncerttel örvendezteti meg közönségét Pokorny Lia augusztus 13-án a Szent István parkban. Lia előadásán közismert, hol karcos, hol balzsamos, izgalmas hangulatú dalok csendülnek fel légies zongorakísérettel. A hangulatot többek között Ella Fitzgerald, Gershwin, Edith Piaf, Nat King Cole, G. Dénes György és Cserháti Zsuzsa emlékének megidézése garantálja.

Facebook-esemény >>

HOLLÁN JAZZ STREET (2023. augusztus 18-19.)

A Hollán Ernő utca nemrégiben megújult, körútról nyíló sétálóutca szakaszán egy izgalmas nyári minifesztivál keretében a jazz-zene legfiatalabb generációjának képviselői mutatják meg magukat. A Hollán Jazz Street programsorozat keretében augusztus 18-án és 19-én 18 és 20 óra között ezúttal is a jövő legígéretesebb tehetségei várják majd a minőségi élő zenére, szabad ég alatt is kíváncsi közönséget.

Facebook-esemény >>

Ingyenes programkavalkád Szent István napján // több helyszínen (2023. augusztus 18-20.)

Négynapos rendezvénysorozat keretében számtalan izgalmas programban vehetünk részt Budapest utcáin augusztus 18. és 20. között, az államalapítás és Szent István király ünnepén. Az elmaradhatatlan tűzijáték és Duna feletti légiparádé mellett különleges gasztronómiai kínálattal vár minket a Csárdafesztivál, szórakoztató gyerekprogramokkal kecsegtet a Vajdahunyad-vár melletti Varázsliget, míg a Szabadrét Fesztiválon természetközeli környezetben élvezhetjük a sokszínű zenei repertoárt.

Bővebb infó >>

blank
Fotó: Szent István Nap Facebook

Fotókiállítás Keleti Éva képeiből // Aranytíz Kultúrház (2023. augusztus 20-ig)

Július derekán megnyitotta kapuit Keleti Éva kiállítása az Aranytíz Kultúrházban, amely a Kossuth-, Balázs Béla- és Prima Primissima-díjas fotográfus eddig soha nem látott alkotásait mutatja be a nagyközönség számára. Hazánk egyik leghíresebb fotóművészének csaknem hetven évet felölelő munkásságából válogatták ki a kiállításon bemutatott képeket az MTVA Archívum munkatársai. Az „Amit még nem láttatok… Keleti Éva” augusztus 20-ig ingyenesen megtekinthető, minden nap 10 és 18 óra között.

Tovább a weboldalra >>

Óbudai Kézműves Sörfesztivál // több helyszínen (2023. augusztus 25-27.)

Augusztus 25. és 27. között finomabbnál finomabb söröket ízlelhetnek meg a folyékony kenyérnek is becézett ital kedvelői Óbuda pezsgő Fő terén. A helyszínen kiváló kézműves sörök, mennyei street food ételek, koncertek és gyerekprogramok garantálnak felhőtlen szórakozást minden korosztály számára.

Facebook-esemény >>

Burger, Blues, BeerFest // Bikás park (2023. augusztus 25-27.)

Kivételes zenei élménnyel fűszerezett gasztrofesztivált tartanak augusztus 25-től 27-ig a Bikás parkban. A Burger, Blues, BeerFest nemzetközi burgerspecialitásokkal, frissítő kézműves, illetve nagyüzemi sörökkel, menő kísérő programokkal és a hazai blues jeles képviselőivel várja az érdeklődőket.

Facebook-esemény >>

Ingyenes nyári koncertek várnak a Kossuth téren:

Nyárbúcsúztató a Czakó Sportpályán (2023. augusztus 26.)

Egész napos élő zenével, tánccal, kicsiknek és nagyoknak szóló programokkal, kreatív foglalkozások számtalanjával búcsúztathatjátok méltóképp a nyarat augusztus 26-án, a Czakó Sportpályán. A színes programokat sok-sok finom étel és ital, kiváló koncertek varázsolják teljessé, de a workshopoknak köszönhetően nemcsak élményekbe, de maradandó emlékbe is zárhatjátok a nyár utolsó pillanatait. A program ingyenes, a workshopokra azonban regisztrálni szükséges.

Facebook-esemény >>

Angyalfolki Utcabál // Dagály utca (2023. augusztus 27.)

Egész napos folk programmal, színes vásári forgataggal, kézműves programokkal, vidámparkkal és koncertekkel várják az érdeklődőket a XIII. kerület legrégebbi eseményén. A kisebbeknek Tücsökkerti gyermekprogramokkal és gyerekelőadásokkal készülnek, de a Mozgástéren sportprogramokból sem lesz hiány! Az estét a Csík Zenekar koncertje zárja.

További részletek >>

SUNSET TUNES – MEHRINGER AKUSZTIK TRIÓ // Mad Garden Buda (2023. augusztus 31.)

A nyár hivatalos utolsó napján a Mehringer akusztik trió formációban érkezik a Mad Gardenbe. Dalaikban legfőképp a hétköznapi érzéseket dolgozzák fel és nem lesz ez másképp augusztus 31-én sem, amikor is a trió a régi idők rock történelméből merít majd és ötvözi a mai fülbemászó dallamokkal. A koncert ingyenes.

Facebook-esemény >>

Ingyenesen látogatható Buda titkos kertje: