Kóstolókkal és felejthetetlen hangulattal vár augusztusban is a Budafoki Pincejárat

Augusztusban is pezsgő programokkal és nyitott pincékkel vár benneteket Budapest Bornegyede. Legyetek részesei ti is a felejthetetlen borkalandnak augusztus 5-én szombaton, Budafokon!

Augusztus első szombatján újra várja a bor, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseit a Budafoki Pincejárat. Ha megismerkednétek a budafoki pincék és borászatok csodáival, sokszínű kínálatával, akkor ott a helyetek!

Jéghideg Törley pezsgők és autentikus slow food ételek

Augusztus 5-én egy érzéki estére invitálja az érdeklődőket a Törley Pezsgőmanufaktúra. Merthogy még ebből a forró nyári napból sem maradhat ki a zene csábító ereje, akárcsak a jégkockákra töltött Törley Ice, mely a hőség ellenére mit sem veszít ízéből és zamatosságából.

Ahogy a pezsgő valódi frissessége, gyümölcsössége, illat- és zamatanyagai kifejezetten jégre töltve teljesednek ki, úgy lesz felejthetetlen az este is, Orbán Bori és zenekarának tolmácsolásában.

Programkavalkád 12 helyszínen

Augusztus 5-én a Budafoki Pincejárat 12 helyszínen, 20 programmal vár majd benneteket. Bor- és pezsgőkóstolókkal, pincesétákkal, koncertekkel, Toscan borokkal megkoronázott gourmet borvacsorával, borkóstoló játékokkal és pincekvízzel frissülhettek fel a hónap első szombatján.

Ellátogathattok a Magdolna Udvarba, ahol a Közösségi Pince, Majecsko Kávézója és egy fantasztikus Kiállítótér is csak rátok vár, de ugyanúgy érdemes lesz látogatást tenni a BorGiorno-ba, a Borköltők Társasága Pinceétterembe, a Borvárosba, a Promontorium Borlovagrendi Pincébe, illetve a Sauska Pezsgőpincészetbe is.

Igazi kuriózumként pedig felfedezhetitek a Barlanglakás Emlékmúzeumot, a Budafoki Légópincét és a helytörténeti séták alkalmával – melyből rögtön hármat is találtok a programok között -, megismerhetitek Budafok történelmi titkait.

Ne feledjétek továbbá azt sem, hogy ezen a napon is a BorGiorno (1221 Budapest, Mária Terézia u. 1-7.) elől indulnak majd az ingyenes transzferbuszok és elvisznek benneteket a helyi borászok varázslatos pincéibe.

Még több programot a Bornegyed weboldalán és Facebook-oldalán találtok.

Ha a nyitott pincék rabul ejtettek benneteket, ebben a cikkünkben találtok még egyet: