Tóparti hangulattal és szenzációs koktélokkal vár Tata egyedülálló bisztrója

Tombol végre a nyár, a jó idő, vágyunk a felüdülésre és vágyunk vele együtt a vízpartra is. Bár nem lehetünk egész nyáron szabadságon, nem utazhatunk egész nyáron, jó hír, hogy Tata kiváló bisztrójának hála nem kell lemondanunk a láblógatós, pihenős énidőről sem.

A tatai Malom és Kacsa közvetlenül az Öreg-tó partján, Tata szívében, Budapesttől mindössze 60 km-re, egyenes lehajtással az autópályáról igazi ékszerdobozként várja a kirándulni vágyók seregét.

Tata amellett, hogy rengeteg programot kínál a természet és a sportok kedvelőinek, vagy éppen a pihenni vágyóknak, tökéletes célpont az egy- vagy kétnapos kirándulásokra is.

Koktélozás a festői tó partján

A Malom és Kacsa remek kiinduló- és célpont, ha az Öreg-tavat szeretnénk felfedezni. A tó körüli séta 7 km, egy óra kényelmes sétaidő, és mi sem lehet kellemesebb, mint séta után (vagy helyett) koktéllal kényeztetni magunkat.

Michl Márton, a Malom és Kacsa bártendere különleges koktélkínálatot állított össze mindannyiunk legnagyobb örömére. Az általa készített itallap egyedibb, a megszokottól eltérő, melyet vidéken alig, általában a fővárosban lehet megtalálni.

Italkompozícióinak különlegességét azok az eljárások és készítési módok adják, amelyek más látásmódot és folyamatos tanulást, fejlődést igényelnek.

Különleges eljárással készülő nyári italok

Marci szerint a legfontosabb, hogy egy-egy kreáció, melyek gondosan megválasztott pohárba kerülnek, teljes harmóniában legyenek a minimalista díszítéssel.

A Malom és Kacsában nem arról van tehát szó, hogy az alkoholos italokat gyümölcslevekkel keverik össze, sokkal inkább az összetevők ízében, különlegességében megváltoztatott alkotóelemek egyesítése a fő irányvonal.

blank

Olyan konyhai technikákat alkalmaznak, mint a szuvidálás, vagyis a meleg vízben kb. 60-70 fokon való „főzés”,  a fermentálás, vagyis a zöldségek és gyümölcsök erjesztése, akárcsak a finom szűrés, más néven filterelés, ami által kristálytiszta, áttetsző italokat vehetünk a kezünkbe.

A koktélok lelkét adó szirupok többsége is házon belül készül, de nagy gondot fordítanak gyógynövények, ritkább fűszerek különböző röviditalokban való áztatására, illetve likőrök készítésére.

blank

Biztosak vagyunk benne, hogy a Malom és Kacsában tett látogatásotok alkalmával a társaság egyik tagja sem tud majd ellenállni a kacsaságosan isteni italoknak.

És ha a gyönyörű környezet marasztalna benneteket, nem kell messzire sem mennetek, hiszen a Malom és Kacsa apartmanjai fantasztikus kilátást és igazi kényelmet kínálnak, melyekről ide kattintva találtok további információt.

Elérhetőség:
Malom és Kacsa
2890 Tata, Tópart u. 19.
Tovább a Malom és Kacsa programjaira >>>