7 kihagyhatatlan program Budapesten esős, borús nyári napokra

Idén nyáron különösen jellemző a kiszámíthatatlan időjárás, ezért úgy gondoltuk, hogy összegyűjtünk nektek néhány izgalmas programlehetőséget Budapesten, hogy még esős vagy borús időben se kelljen unatkoznotok a fővárosban. Hiszen itt a nyár, töltsétek aktívan!

Cat Museum Budapest

Hiába a borús nyári időjárás, ha olyan aranyos macskák várnak szeretgetésre, mint a Cat Museum Budapestnél! A múzeum falai között ráadásul – szigorúan a házirendben foglaltak betartása szerint – a cicák babusgatása mellett az asztalokra kihelyezett jutalomfalatokkal ingyenesen meg is etethetjük őket. Majd miután elidőztünk velük, körbejárhatjuk a kifejezetten a helyszínre készült festménygalériát és a kiállított macskás műtárgyakat, eközben megismerve a cicák rejtélyes világát.

A galéria legújabb éke egy AR-technológiával készült oroszlánfej, amit a Cat Museum Budapest Instagram-oldalára feltöltött filterekkel kétféleképpen kelthetünk életre. És ez még mindig nem minden: a sikeres kvízkitöltésért zsákbamacska jár. Angol és magyar nyelvű audio-tárlatvezetés, valamint filmvetítés és egy relaxkuckó is várja a látogatókat, hogy teljes legyen a kikapcsolódás.

1054 Budapest, Vadász utca 26. | Weboldal

budapest programok esőben
Fotó: Draskovics Ádám

Magic Rooms

Budapest újgenerációs, minden eddiginél látványosabb szabadulószobáival várja a kalandvágyókat a Magic Rooms csapata, ahol összesen tíz, különböző tematikájú szoba közül választhatunk. A maximum 60 perc alatt teljesíthető, több helyiségen át vezető szobák esetében a már megszokott lakatok és zárak helyett rejtvényeken, rejtett ajtókon és titkos helyiségeken keresztül juthatunk el a megoldásig, a válasz pedig sokkal közelebb van, mint gondolnánk. Részt vennétek egy Harry Potter-tematikájú küldetésen, esetleg a Másnaposok, a Jumanji vagy a Csillagok Háborúja tematika vonzza jobban a társaságot? Bármelyik is legyen, nem fogtok unatkozni!

1065 Budapest, Zichy Jenő utca 27. | Weboldal

Benti programok esős napokra Budapesten

A cukiság faktor – kiállítás a Ludwig Múzeumban

A Ludwig Múzeum legújabb kiállítása A cukiság faktor nevet viseli és a kortárs képzőművészetben jelenlévő, egyre nagyobb érdeklődést kiváltó jelenség, a cukiság témakörét járja körül különböző művészeti alkotások bemutatásával. A cukiság első jegyei a 17-19. századi Japánból származnak, majd később egy globális vizuális trenddé nőtte ki magát, amely szerves részét képezi mindennapjainknak (emojik, gifek, logók, reklámok). Na de minek köszönheti ezt az egyre csak növekvő népszerűséget? Kiderül a november 12-ig látogatható kiállításon!

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1. | Weboldal

Beltéri programok Budapest
Fotó: Ludwig Múzeum Facebook

Locked Room és AROOM

A Locked Room és az AROOM újgenerációs szabadulószobái még az esős napokat is izgalmassá tehetik! A Székely Mihály utcai Locked Roomban hatféle thriller kalandjátékot próbálhatunk ki, míg a Király utcai AROOM-ban további hat játékon vehetünk részt, így biztosan találunk majd olyat, ami mindenki számára izgalmakkal teli. Sőt, idén nyáron egy különleges szabadulószoba-útlevéllel vehettek részt egy fantasztikus utazásban, akár ketten, családdal, vagy barátokkal érkeztek. Gyűjtsétek össze a matricákat, és zsebeljetek be egy igazán menő ajándékot az utolsó játék alkalmával! Ráadásként a diákok kedvezményes áron vehetnek részt mind a 12 kalandos szabadulószobában.

1061 Budapest, Székely Mihály utca 4. | 1061 Budapest, Király utca 14. | Weboldal

blank

Puppychino

Kiskedvenceinket sem kell feltétlenül otthon hagynunk, amikor esősre fordul az időjárás. Újlipótváros kávézója pedig nem csupán egy kutyabarát hely, de még a Budaörsi Kutyamenhely egy-egy tagjával is találkozhatunk, akiket némi szeretgetés és simogatás után akár örökbe is fogadhatunk. A társaságnak saját kiskedvenceink biztosan örülni fognak, csak úgy, mint a helyben kapható kutyafinomságoknak. A (nem csak) gazdikat mindemellett remek kávé, saját készítésű szendvicsek és sütemények várják.

1133 Budapest, Pozsonyi út 52. | Facebook

blank
Fotó: Puppychino Facebook

Mandarin Grill & Hotpot

Amennyiben ténylegesen autentikus ázsiai ízekre vágytok egy-egy esős napon, akkor a X. kerületi Mandarin Grill & Hotpot felé érdemes venni az irányt! Ezen a különleges, virágzó cseresznyefákkal dekorált helyen több tucat kínai étel és ital közül válogathatunk, így esélytelen, hogy üres hassal távozzunk. Ha pedig ránk hallgattok, mindenképp próbáljátok ki a hotpotot, aminek keretében magatok főzhetitek meg a különféle alapanyagokat az asztal közepén rotyogó alaplében. Így lesz teljes az ízélmény, ami még egy szürke napot is feldob.

1107 Budapest, Jegenye utca 19/a | Facebook

programok rossz időben budapesten
Fotó: Sutus Dolli

Magyar Zene Háza

Számtalan izgalmas programot kínál egész évben a gyönyörű, kortárs stílusban épült Magyar Zene Háza, akár zenében, kultúrában vagy filmekben gondolkodunk. Állandó kiállításuk, az interaktív elemekkel tarkított Hangdimenziók egy utánozhatatlan zenei utazásra invitálja a látogatókat, míg a Kreatív Hangtér nevű tárlat a hangok játékos felfedezésére hív majd benneteket. Nem is beszélve a rengeteg változatos zenei programról, ami az egész nyarat végigkíséri majd, na meg a kertmoziról, ha épp egy filmes élményre vágytok. Egy szó mint száz, érkezés előtt böngésszétek át az MZH honlapját, biztosan találtok majd kedvetekre való programlehetőséget!

1146 Budapest, Olof Palme stny. 3. | Weboldal

Családi programok esőben Budapesten
Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

Akkor sem kell aggódnotok, ha a Balatonnál ér el titeket az esős idő:

(Nyitókép: Shutterstock)