Hazánk legnagyobb angolparkja öleli körbe a meseszépen felújított kastélyt

Hosszas várakozás után, idén nyáron ismét teljes pompájában látogatható a gyönyörű Festetics-kastély és az azt körülölelő angolkert Dégen.

A Balaton déli partjától nem messze található, lélegzetelállító kastélyt Pollack Mihály tervezte, az itt szerzett tapasztalatait pedig később felhasználta a Nemzeti Múzeum megálmodásakor is.

Fotó: Lehoczkiné Tilda

A kívülről bámulatos épületben egy látogatóközpont és kulturális tér is megnyílt, ahol interaktív kiállítások során számos új információt szerezhettek. Az új, élményközpontú tárlatban többek között a Festetics család dégi kötődéséről, Pollack Mihály művészetéről és a Festetics család magyar szabadkőműves mozgalomhoz fűződő kapcsolatáról is szó esik.

blank
Fotó: Lehoczkiné Tilda

Az impozáns épületegyüttest kívül körülölelő angolpark az ország legnagyobb angolparkjaként méreteiben a New York-i Central Parkkal egyenértékű, a zöld pázsit és a rendezett bokrok pedig igazán varázslatossá teszik az itt tett sétát.

blank
Fotó: Lehoczkiné Tilda

A különleges Szerpentin-tórendszeren áll a szintén felújított, németalföldi stílusban épült vöröstéglás Hollandi-ház is, amit mesébe illő rózsakert szegélyez.

blank
Fotó: Lehoczkiné Tilda

8135 Dég, Hunyadi út 11. | Weboldal

A "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban még több csodálatos kirándulóhelyet találsz! Ha szívesen csatlakoznál, kattints IDE!

További gyönyörű kastély, ami nyitva tart idén nyáron: