Mesebeli rózsakertre bukkanhatunk Budapest szívében

Nem mindennapi látványban lesz része azoknak, akik a XIII. kerületi Újlipótváros Szent István parkjába sétálnak, hiszen idén ismét teljes pompájában tündököl az itt található rózsakert.

Fotó: Szilárd Enikő

Valóságos gyöngyszem a máris teljes pompájában tündöklő rózsakert, mely tárt karokkal, színekkel és illatokkal fogadja a XIII. kerületi Szent István parkba érkezőket, akik egy igazán varázslatos élményre számíthatnak.

blank
Fotó: Szilárd Enikő

A rózsakertet 2010-ben, a nemzetközileg elismert rózsanemesítő, Márk Gergely segítségével telepítette a FŐKERT, ami azóta is minden évben tündököl a Duna melletti parkban.

blank
Fotó: Szilárd Enikő

A rózsakerttel büszkélkedő park egyedülálló látványosságnak számít, hiszen a Márk Gergely által nemesített parkrózsákat a világ számos országában nagy becsben tartják, csodájukra pedig nemcsak a környékbeliek járnak, hanem vidékről is sokan látogatnak fel.

blank
Fotó: Szilárd Enikő

A felparcellázott rózsakertben nem kevesebb, mint 240 rózsafajtával ismerkedhetünk meg a kihelyezett tábláknak köszönhetően, de még futórózsával körbefuttatott pergola alatt is sétálhatunk..

blank
Fotó: Szilárd Enikő
A "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban még több csodálatos kirándulóhelyet találsz! Ha szívesen csatlakoznál, kattints IDE!

Megmutatjuk, hogy hol találhattok még zöld oázist a városban: