Szenzációs programokkal készülnek a Múzeumok Éjszakájára Esztergomban

11+1 izgalmas kiállítóhellyel, fergeteges programokkal és ingyenes kisvonattal várják a Múzeumok Éjszakája résztvevőit június 24-én Esztergomban. Látogassatok el vidékre, ahol a kultúra felpezsdül egy éjszakára!

A fővároson kívül vidéken egyedül Esztergomban sikerül már hosszú évek óta, összefogással olyan programot megvalósítani, melynek keretében egy éjszakára kinyit a legtöbb helyi múzeum. Sőt, a felvidéki Párkányi Városi Múzeum is csatlakozik az akcióhoz, így elmondhatjuk, hogy Magyarország első városában nemzetközi jellegű lesz a Múzeumok Éjszakája.

Esztergomban a múzeumok és kiállítóhelyek viszonylag kis területen összpontosulnak, így nem kell közöttük hatalmas távolságokat megtennetek. Sőt, a Richter Gedeon Nyrt. jóvoltából Dotto kisvonattal ingázhattok egész éjszaka a kulturális intézmények között és mindezt felár nélkül tehetitek meg! Nincs is jobb, mint a nyitott kisvonattal utazni a kellemes nyári hangulat közepette a történelmi városban!

Múzeumok Éjszakája – 2023. június 24. – Esztergom

Az este folyamán 11 esztergomi és 1 párkányi kiállítóhelyet látogathattok meg, mindössze egy karszalag áráért. A helyszíneken olyan sok izgalmas programokkal várnak, hogy egyenként felsorolni túl hosszú is lenne, de néhány élményt azért kiemelünk nektek!

A Duna Múzeum fergeteges jazzkoncerttel is készül, a Főszékesegyházi Könyvtárban szó szerint megszólalnak a kódexek, a Geoda Ásványkiállításon aranyat is moshattok, a Vármegyei Levéltárban Retro Játékklubbal készülnek, és az Esztergomi Művészek Céhe egy textil- és grafikusművésszel szervez beszélgetést.

Továbbá a Keresztény Múzeumban színházi komédiával várnak, a Babits Mihály Emlékházban kertmozi is lesz, a Vármúzeumban Sherlock Holmes bőrébe bújhattok, a Bazilikában ostyát süthettek, a Pázmány Egyetemen palacsintát kóstolhattok, az AlterEgom Egyesület segítségével pedig betekintést nyerhettek a Várhegy titkaiba. Nem utolsó sorban a Párkányi Városi Múzeumban könnyűzenei koncerten is részt vehettek!

A részletes programokért kattintsatok ide >>

Jegyeiteket elővételben az egyes helyszíneken, a Várhegyen található Tourinform Ponton, illetve június 15-től a Széchenyi téri új Tourinform Irodában vásárolhatjátok meg!

Esztergom új piacát sem érdemes kihagyni a városban járva: