Káprázatos látványt nyújt Zala élénk színekben pompázó arborétuma

Zalaegerszeg keleti városrészén bukkanhatunk a 83 hektáros területet felölelő Csácsbozsoki arborétumra, amely lenyűgöző természeti adottságokkal büszkélkedhet.

Fotó: ZALAERDŐ Zrt. Facebook

A természetvédelmi területen Magyarország összes fa- és cserjefajtája, valamint a Zala vármegye erdősült vidékére leginkább jellemző fajok megtalálhatók, domborzata pedig igencsak változatos.

Fotó: ZALAERDŐ Zrt. Facebook

Éppen ezért az arborétum bejáratát átlépve rögtön egy lápos terület fogadja a látogatókat, mocsártölgyekkel és mocsárciprusokkal tarkítva.

blank
Fotó: ZALAERDŐ Zrt. Facebook

Utunk során a későbbiekben domboldalakhoz is elérünk, ahol főként a tavasztól nyárig zöldellő tölgyesek és bükkösök övezik a területet.

blank
Fotó: ZALAERDŐ Zrt. Facebook

A hatalmas fák között a szivárvány különböző színeiben pompázó virágok kaptak helyet, majd továbbhaladva két hangulatos tó és egy forrás mellett pihenhetünk meg.

blank
Fotó: ZALAERDŐ Zrt. Facebook

A terület egykor a helyi apátság birtokához tartozott, majd 1945-ben a zalaegerszegi erdészet tulajdonába került, akik a mai napig bővítik az arborétum lenyűgöző növényállományát.

blank
Fotó: ZALAERDŐ Zrt. Facebook

Fontos tudnivaló, hogy áprilistól szeptemberig, valamint ünnepnapokon az arborétum reggel 9 és este 19 óra között látogatható, kutyát pedig kizárólag pórázon lehet bevinni a területre.

További információk: zalaerdo.hu

A "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban még több csodálatos kirándulóhelyet találsz! Ha szívesen csatlakoznál, kattints IDE!

Lenyűgöző látnivalók Zalában, amiket érdemes felkeresni: