15 szuper ingyenes program Budapesten idén júniusra

Remek ingyenes programok közül szemezgethetünk júniusban a fővárosban! Találhattok köztük koncerteket, családi és gyerekprogramokat, kiállításokat és sporteseményeket egyaránt. Jó szórakozást!

Belvárosi Fesztivál // több helyszínen (2023. június 2-4.)

A főváros szívében, összesen hat különböző helyszínen (Szabadság tér, Erzsébet tér, Zrínyi utca, Bástya park, PIM, V.30 Belvárosi Sportközpont) állítanak fel színpadokat, ahol a változatos könnyű- és világzenei koncertek mellett irodalmi eseteket és táncelőadásokat is tartanak. Emellett családi és sportprogramok is színesítik a repertoárt.

Facebook-esemény >>

Régészet Napja és Éjszakája // Magyar Nemzeti Múzeum (2023. június 2-3.)

Ingyenes családi programok várnak a Magyar Nemzeti Múzeumban június első hétvégéjén. A kétnapos program során megtudhatjuk, kik voltak a letűnt korok kiemelkedő alakjai, akik példaként szolgáltak a közösség tagjai számára, milyen ideák és eszmék hatották át az egykor élt emberek gondolkodását, milyen volt az istenképük, és mi mindenért fohászkodtak hozzájuk. Emellett látványfőzéssel, viseletbemutatóval, tárlatvezetésekkel, óriástársasjátékkal és kézműves vásárral is várják az érdeklődőket. Napközben a Pénzügyőr Zenekar, este pedig Palya Bea, valamint a Juríj zenekar ad koncertet.

Részletes programbontás >>

júniusi programok budapesten
A Múzeumkertben is lesznek programok a Régészet Napján / Fotó: Egy jó kép az utazásról

BFZ zenei vásár és családi nap // Aquincum (2023. június 3.)

A nyár első hétvégéjén a koncerttermekből a szabadba költözik a Budapesti Fesztiválzenekar. Június 3-án 11 órától 19 óráig az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park minden szegletében a muzsikáé lesz a főszerep a BFZ zenei vásár és családi napján. Lesznek kamarakoncertek minden műfajban: a legkisebbeknek Zenevár és Kakaókoncert, a nagyobbaknak barokk, ütőhangszeres és rezes muzsika, emellett Hangszerkóstolóval, néptánccal, kézműves foglalkozásokkal és múzeumbemutató sétákkal is készülnek.

Facebook-esemény >>

Rózsafesztivál // Budatétényi Rózsakert (2023. június 3-4.)

A főváros legnagyobb rózsakertje, a Budatétényi Rózsakert érdekes szakmai előadásoknak, kertészeti termékbemutatónak, vásároknak és gyermekprogramoknak ad otthont két napon át, a június 3-án és 4-én megrendezésre kerülő Rózsafesztiválon. A 150 éves Budapest előtt tisztelgő eseményre díjtalan a belépés.

Facebook-esemény >> 

júniusi programok budapest
Fotó: Tóth Magdolna

„Szép város Kolozsvár” ingyenes séta // Fiumei úti sírkert (2023. június 4.)

Ingyenes sétára invitál a Fiumei úti sírkert csapata június 4-én, délelőtt 11 órától. A másfél-két órás túra során Erdély fővárosa kerül középpontba, és olyan személyek történetét ismerhetjük meg, akiknek életében fontos szerepet játszott Kolozsvár. Többek között arról is lehull a lepel, hogy mit köszönhetett Erkel Ferenc és Móricz Zsigmond a híres városnak.

Bővebb infó >>

A szecesszió fesztiválja // Több helyszínen (2023. június 6-10.)

Az Iparművészeti Múzeum szervezésében idén is ingyenes programokkal várja az érdeklődőket A szecesszió fesztiválja. A keddtől szombatig tartó programsorozat elsődleges helyszíne a budapesti Ráth György-villa, ahol az Iparművészeti páratlan szecessziós gyűjteményéből 600 műkincs tekinthető meg. A villán kívül a Sonnenberg-házban és a Scruton Közösségi Térben is lesznek programok, valamint építészeti sétára is sor kerül, ezúttal Terézvárosban. A fesztivál programjai – a városi séta kivételével – ingyenesen látogathatók.

Tovább a regisztrációra >>

100 év szezon – szabadtéri kiállítás // Várkert Bazár (június 7-től)

Közel százéves időszakot ölel fel a balatoni régió kultúrtörténetéből a Várkert Bazár új, ingyenesen megtekinthető szabadtéri kiállítása. A bemutatott üdülőhelyi épületek különböző korszakokat, eltérő társadalmi és építészeti felfogásokat tükröznek a XIX. század utolsó évtizedeitől a trianoni döntést követő turisztikai fejlesztések, majd a hatvanas és nyolcvanas évek építészetén át napjainkig. A tablók egy-egy ma is álló balatoni épületet hoznak el a budapesti Duna-partra, bemutatva jelenkori arcát, funkcióját és építészeti karakterét, valamint archív életképeken keresztül visszaidézve száz év nyarának emlékeit.

Tovább a weboldalra >>

Fotó: Várkapitányság

Ingyenes jóga a Ligetben (június 7-től minden szerdán)

Június 7-től a Millennium Háza ad otthont az ingyenes városligeti jógának. Szeptember végéig hetente, utána pedig kéthetente vinyasa flow, yin és gerincjógával várják a jóga szerelmeseit. Az óra csak a Liget+ tagok számára elérhető, IDE kattintva tudtok regisztrálni.

Facebook-esemény >>

További júniusi programok Budapesten:

Ünnepi Könyvhét (2023. június 8-11.)

Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatára ebben az évben június 8–11. között kerül sor a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén. A négynapos rendezvényt szabadtéri színpadi programok, könnyűzenei koncertek, dedikálások és a részt vevő könyvkiadók műsorkínálata színesíti.

Facebook-esemény >>

Mozgás Éjszakája // Hősök tere (2023. június 16.)

Június 16-án a budapestieket is lendületbe hozza a Mozgás Éjszakája. A sportfesztiválon 25 sportággal ismerkedhetnek meg díjmentesen a résztvevők. A helyszín a Hősök tere és a Városliget, ahol a zumbától a SUP-on át a sárkányhajózásig sok-sok izgalmas mozgásformát lehet majd testközelből megismerni. Legyen ez a jel, amire vártatok ahhoz, hogy aktívabb életet éljetek, vagy kipróbáljatok valami újat. A részvétel ingyenes, és a regisztráció akkor ajánlott, ha szeretnétek ötpróbapontokat gyűjteni.

Facebook-esemény >>

ingyenes programok
Fotó: Mozgás Éjszakája Facebook

Generali Gyerek Sziget // Hajógyári-sziget (2023. június 16-18.)

Háromnapos fesztivállal indítja a vakációt a Generali Gyerek Sziget, a Hajógyári-sziget árnyas fái közt. Az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye népszerű előadók koncertjével, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, zsonglőrökkel és artistákkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg élménnyel várja a családokat, június 16-18. között, reggel 10-től este 18 óráig.

Facebook-esemény >>

Free Your Mind And The Rest Will Follow – kiállítás a K Galériában (június 23-ig)

A K Galériában kerülnek bemutatásra Barakonyi Zsombor festőművész alkotásai, melyeknek fő témája Budapest. A művész az elmúlt 15 évben olyan egyedi képi világot és festészeti technológiát dolgozott ki, ami egyszerre merít a művészet történetének évszázados hagyományaiból, a Hollywood-i filmkészítés aranykorából és a 20. század végének gördeszkás szubkultúrájából. Barakonyi első ránézésre realista, de valójában nagyon is absztrakt képi világa valódi posztmodern szellemiségről árulkodik: a műveinek anyagául szolgáló fatáblákat a reneszánsz mesterek műgondjával készíti elő, viszont a képeit nem ecsettel festi, hanem stencilek és akril-spray felhasználásával fújja (akár a street art graffitik esetében).

Részletek a Facebookon >>

Fotó: ArtRegister

Ingyenes kortárs kiállítások a Virág Judit Galériában (július 17-ig)

Tripla kiállítással indítja el a nyári időszakot a Virág Judit Galéria, ahol egyszerre, egy időben, ingyenesen lehet megtekinteni Bodolóczki Linda, Botos Péter és Sas Miklós alkotásait. A három kortárs művész geometrikus alapokból építkező műveit június 8. és július 17. között láthatja a nagyközönség, ez idő alatt több tárlatvezetést is tartanak a művészek közreműködésével.

Tovább a Virág Judit Galéria Facebookjára >>

Téri dallamok Józsefvárosban (több időpontban és helyszínen)

Hangulatos élő zene Józsefváros legkülönbözőbb részein. A Józsefváros Önkormányzat és a JKN minden héten tavaszi-nyári-őszi zenélést szervez október közepéig. Június 2-án például az Expression zenekar koncertezik a Mátyás téren, míg június 23-án az autentikus roma zenét játszó RETROM zenél a Déri Miksa utcában.

Bővebb infó >>

Ingyenes kertmozi a Budapest Gardenben (egész nyáron)

Idén is ingyenes szabadtéri filmvetítésekkel készül a Budapest Garden, melyek naplementekor kezdődnek, a nyár folyamán 8 és 9 óra között változó időpontban. A kertmozi egy homokos területen került kialakításra, ahol a Gardenben vásárolt nasit és üdítőt nyugodtan elfogyaszthatjuk. A repertoárban találunk családi filmeket, blockbustereket és régi klasszikusokat egyaránt.

Tovább a moziműsorra >>

Budapest eldugott oázisát is érdemes felkeresni: