Júniusban ismét finom borokat kóstolgatva piknikezhetünk a Városligetben

A főváros legnagyobb nyárindító kertipartija idén új névvel várja a borok szerelmeseit és az igazi kikapcsolódásra vágyókat a Városligetben, június 9. és 11. között.

A Rosalia Borpiknik egy borillatú, láblógatós piknik a liget árnyas ősfái alatt, ahol mindenki megtalálja azt, amit keres, legyen szó lustálkodásról, egy önfeledten nevetős estéről, baráti borozásról, egy nagy sétáról négylábú barátunkkal, kikapcsolódásról a gyerekekkel, egy jóleső falatozásról a piknikpléden vagy épp egy éjszakába nyúló fergeteges buliról.

Fotó: Szigetváry Zsolt

Ebben a néhány napban a legkisebbeknek és a kicsit nagyobbaknak is lehetőségük van az önfeledt szórakozásra.

A szorgos kis kezek a Kreatív kuckóban készíthetnek apró kincseket, ékszereteket, kartonpapír sapkákat, legyezőket vagy akár egy egész állatkertet zseníliából és drótból, és persze lesz arcfestés és csillámtetoválás is, ami nélkül nem is lenne igazi a fesztivál.

Fotó: Szigetváry Zsolt

A kreatív foglalkozások mellett idén először az állatbarátoknak is maradandó élményt nyújt a Rosalia. Bemutatkozik a Jókutya iskola és elhozza legkülönlegesebb programjait a kutyarajongó közönség számára.

Néhány trükköt és vezényszót is megtanulhatnak négylábú barátaink, hiszen lesz ingyenes agility foglalkozás és kutyaovi is. A kisebb gyerekek kedvükre simogathatják és sétáltathatják az iskola barátságos kutyáit, a nagyobbak pedig kvízkérdésekkel tesztelhetik a tudásukat.

Fotó: Szigetváry Zsolt

A zamatos borkínálat mellett a Rosalia idén is változatos ízkavalkáddal, trendi ételekkel készül a kertiparti jegyében, kedvenc street food fogásainkat majszolhatjuk két pohár rozé között.

Kár lenne kihagyni például a különleges BBQ-szendvicset, a vasalt lepényt, a prémium hamburgert, a Szent Jakab-kagylót, a holland minipalacsintát, a francia sajtkülönlegességekből álló raclettet vagy a friss rozéból készült pálcikás jégkrémet.

Fotó: Szigetváry Zsolt

Amikor pedig már jóllaktunk és úgy gondoljuk, hogy ennél jobb nem is lehet, a zene varázsa fogja magával ragadni a szívünket-lelkünket. Ott lesz Molnár Tamás, Paulina, a Perrin, a Los Orangutanes, akik már rutinos fellépők a Rosalián és a ManGoRise is beindítja a táncos lábakat. Az éjszakába nyúló, felejthetetlen bulizásról a Jazzy DJ-je gondoskodik két estén át.

Unatkozni tehát idén sem fogunk, mert az ismerős arcok mellett új kapcsolatokra is lelhetünk a Rosalián, legyen szó borokról, vagy az őket készítő nagyszerű borászokról. Kapcsolódjatok ki néhány pohár hűsítő bor társaságában június 9-11. között, a Városligetben!

További információk és jegyek: rosalia.hu

Országszerte is szuper programokkal várnak idén júniusban: