15 kihagyhatatlan kosztümös sorozat a Netflixen és társain

A gyakran esős tavaszi napokra összegyűjtöttünk nektek 15 koszümös sorozatot az elmúlt évekből, amik megtalálhatóak a Magyarországon elérhető streamingszolgáltatóknál (Netflix, HBO Max, Apple TV+).

Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet (Netflix, 2023-)

A „Bridgerton” világában játszódó sorozatban a fiatal Sarolta és György, angol király házasságával epikus szerelmi történet veszi kezdetét, amely átformálja az arisztokráciát.

A császárné (Netflix, 2022-)

Amikor a lázadó Sissi beleszeret Ferenc József császárba, és mindenki meglepetésére sor kerül az eljegyzésre is, intrikák és hatalmi harcok várják a bécsi udvarban.

Nagy Katalin – A kezdetek (HBO Max, 2020-)

A szatirikus dráma-vígjátéksorozat Nagy Katalin felemelkedését mutatja be kívülállóságától egészen addig, míg az orosz történelem leghosszabb ideig uralkodó nőjévé vált.

legjobb netflix sorozatok 2023

A castamari szakácsnő (Netflix, 2021)

1720-ban Madridban egy özvegy hercegnek megakad a szeme egy tehetséges szakácsnőn, amikor hosszú kihagyás után újra előkelő estélyt ad. Fernando J. Múñez regénye alapján.

legjobb kosztümös sorozatok 2023

A korona (Netflix, 2016-)

A történelmi események által ihletett sorozat bepillantást enged II. Erzsébet királynő történetébe, illetve az uralkodását formáló politikai és személyes eseményekbe.

Dickinson (2019-2021, Apple TV+)

Emily Dickinson. Költő. Lánygyermek. Igazi lázadó. Ebben a felnőtté válásról szóló történetben Emily eltökélt szándéka, hogy a világ legnagyobb költőjévé váljon.

legjobb történelmi sorozatok 2023

Gentleman Jack (HBO Max, 2019-2022)

A sorozat Anne Lister, a jómódú yorkshire-i földbirtokosnő történetét meséli el, aki négymillió szavas naplójában dokumentálta leszbikus kapcsolatát, utazásait és erőfeszítéseit, hogy helyreállítja ősi otthona, a megkopott Shibden Hall régi dicsőségét.

Outlander – Az idegen (Netflix, 2014-)

A Diana Gabaldon népszerű romantikus fantasy regénysorozatából készült rendkívüli mese az összekeveredő időben egymásra találó szerelmespár drámája.

Az aranykor (HBO Max, 2022-)

Az amerikai aranykor az elképesztő gazdasági változások kora volt. A történet 1882-ben kezdődik a fiatal Marian Brookkal, egy déli tábornok árvává vált lányával, aki szigorúan konzervatív nagynénje New York-i házába költözik.

Birmingham bandája (Netflix, 2013-2022)

1919. Anglia, Birmingham. A hirhedt bandavezér, Tommy Shelby mindent feláldoz azért, hogy előrébb jusson.

Az elmeorvos (Netflix, 2018-2020)

1896-ban New York Cityben Theodore Roosevelt rendőrbiztos felkéri Laszlo Kreizler pszichológust, hogy kapja el a hontalan fiúkra vadászó gyilkost.

Alias Grace (Netflix, 2017)

A XIX. századi Kanadában egy pszichiáter fontolóra veszi, hogy vajon kegyelmet érdemel-e egy háborodott elméjű gyilkos. Margaret Atwood díjnyertes regénye alapján.

A zászlónk halált jelent (HBO Max, 2022-)

A sorozatot Stede Bonnet valós kalandjai ihlették, aki elkényeztetett arisztokrataként egyszer csak hátrahagyta kiváltságos életét, és kalóznak állt.

Az utolsó királyság (Netflix, 2015-2022)

Miközben Nagy Alfréd a normann betolakodóktól védi királyságát, a szász születésű, de vikingek által nevelt Uhtred magának követeli a jogot, ami ősei örökségeként megilleti.

A spanyol hercegnő (HBO Max, 2019-2020)

A történelmi dráma a fiatal hercegnő, Aragóniai Katalin történetét mutatja be, akit a leendő angol királlyal, Arthur herceggel jegyeznek el. Amikor Arthur herceg röviddel az esküvő után meghal, Katalin jövője királynéként kérdésessé válik.

További szuper sorozatok a Netflixen és társain: