18 kihagyhatatlan, új, igaz történeten alapuló sorozat a Netflixen és társain esti lazításhoz

Összegyűjtöttünk nektek egy nagy halom olyan életrajzi, igaz történeten alapuló sorozatot, amik az elmúlt években indultak és elérhetőek magyar nyelven vagy felirattal a streamingszolgáltatóknál (Netflix, HBO Max, Disney+).

Julia (HBO Max, 2022)

A sorozatot Julia Child rendkívüli élete és régóta futó tévés sorozata, a The French Chef ihlette, mely a ma népszerű főzőműsorok úttörője, és Julia egyéniségén keresztül nyújt bepillantást az amerikai történelemnek ebbe az időszakába.

legjobb sorozatok HBO Max

Clark (Netflix, 2022)

Clark Olofsson, a Stockholm-szindróma kifejezést ihlető, ellentmondásos bűnöző hihetetlen története, saját igazságai és hazugságai alapján.

Nagy Katalin – A kezdetek (HBO Max, 2020)

A szatirikus dráma-vígjátéksorozat Nagy Katalin felemelkedését mutatja be kívülállóságától egészen addig, míg az orosz történelem leghosszabb ideig uralkodó nőjévé vált.

legjobb sorozatok Netflix 2023

Madam C. J. Walker: Az önerejéből lett milliomos (Netflix, 2022)

Egy afroamerikai mosónő szegénysorból indulva szépségápolási birodalmat épít, és az első önerőből lett női milliomossá válik. Megtörtént eset alapján.

Az örökösnő álarca mögött (Netflix, 2022)

Merész vállalkozó vagy tehetséges szélhámos? Egy újságíró felfedi Anna Delvey történetét, aki elhitette a New York-i elit tagjaival, hogy ő valójában egy német örökösnő.

Pistol (Disney+, 2022)

Egy zajos, munkásosztálybeli kölykökből álló banda örökre megváltoztatta a zenét és a kultúrát.

legjobb igaz történeten alapuló sorozatok 2023

A piszkos vonal (Netflix, 2022)

Az 1980-as években Amszterdamban egy bevállalós főiskolai hallgató új karrierbe kezd egy telefonszexvonalon, amelyet két, egymástól merőben különböző testvér indított.

igaz történeten alapuló sorozatok Netflix 2023

Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori (Netflix, 2022)

Több mint egy évtizeden át 17 tinédzserrel és fiatalemberrel végzett az immár elítélt gyilkos, Jeffrey Dahmer. Hogy úszhatta meg ilyen sokáig a letartóztatást?

Netflix igaz történetek sorozat

Pam és Tommy (Disney+, 2022)

A Pam & Tommy az internet vadnyugati korszakában Pamela Anderson és Tommy Lee szexvideójának hihetetlen, de igaz történetén alapul.

blank

A kígyó (Netflix, 2021)

Az 1970-es években egy könyörtelen gyilkos, Charles Sobhraj utazókra vadászik Dél-Ázsia „hippi útvonalán”. Megdöbbentő és valós események alapján.

A milliárd dolláros forráskód (Netflix, 2021)

A 90-es években Berlinben egy művész és egy hekker feltalált egy újfajta látásmódot. Évekkel később újra összefogtak, és szabadalomsértésért beperelték a Google-t.

Legjobb igaz történetek Netflix

A zászlónk halált jelent (HBO Max, 2022)

A sorozatot Stede Bonnet valós kalandjai ihlették, aki elkényeztetett arisztokrataként egyszer csak hátrahagyta kiváltságos életét, és kalóznak állt.

El Rey: Vicente Fernández (Netflix, 2022)

A film a mexikói zenei ikon, Vicente Fernández életének szédítő történetét és sztárságig ívelő karrierjének évtizedeit mutatja be.

Netflix igaz történetek 2023

Az utolsó lépcsőfok (HBO Max, 2022)

Az igaz történeten alapuló sorozat Michael Peterson életét, szerteágazó észak-karolinai családját és felesége, Kathleen Peterson gyanús halálát tárja fel.

A műsorlista (Netflix, 2022)

A fiktív elemekkel tarkított történetben egy svéd technológiai vállalkozó és társai elhatározzák, hogy forradalmasítják a zeneipart egy legális streamingszolgáltatással.

Candy: Halál Texasban (Disney+, 2022)

Egy 80-as évekbeli háziasszony és anya szabadság iránti vágya halálos eredménnyel jár.

blank

Halston (Netflix, 2021)

Egy birodalom épült a nevére. Stílusa egy egész korszakot fémjelzett. Halston, az amerikai divattervező szárnyal a hírnév felé, de aztán kicsúszik a kezéből az irányítás.

blank

Mike (Disney+, 2022)

A minisorozat Mike Tyson sodró és ellentmondásokkal teli életsztoriját mutatja be.

Ha inkább az igaz történeten alapuló filmek érdekelnek: