Ingyenes programok várják az olvasás kedvelőit a Margitszigeten májusban

Május utolsó két hétvégéjén számtalan ingyenes programot kínál a Budapest150 eseménysorozat alkalmából a Budapest Könyvfőváros Könyvsziget: a szervezők a Margitszigeten található Kristály Színtérre várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Fotó: Hatvani Anikó

Budapest 150. évfordulója alkalmából hirdette meg a Budapest Brand Nonprofit Zrt. az egy éven át tartó ünnepségsorozatát, ahol Pest, Buda és Óbuda egyesítésének jubileumát ünnepelve több mint száz programmal készülnek 2023-ban.

Ennek az eseménysorozatnak a része a Budapest Könyvfőváros Könyvsziget programja, amely keretében két hétvégén is, május 20-21-én és 27-28-án az olvasást és alkotást fókuszba helyező programok zajlanak.

Az eseménysorozat célja az olvasóvá nevelés és az olvasás-népszerűsítés, illetve a magyar irodalmi-könyves kultúra sokféleségének, változatosságának bemutatása. Míg a délelőtti és délutáni programok a gyerekeknek és családjaiknak szólnak, az esti rendezvényekre a felnőtteket várják.

A széles programfelhozatalban szerepelnek kézműves foglalkozások, koncertek, színházi előadások, irodalmi beszélgetések és filmvetítések, többek között fellép a Kaláka, zenés pódiumesttel készül Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert, valamint egy izgalmas előadást is megnézhettek az Örkény Színház jóvoltából.

Az eseményeknek a Margitszigeten a Kristály Színtér ad otthont, mely a 4-6-os villamos Margitsziget/Margit híd megállójától 10 percnyi sétára található a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda mellett. Minden program ingyenes!

A részletes programról IDE kattintva olvashattok.

Sétáljatok egyet a Margitsziget csodálatos japánkertjében: