Öt emelet magas tűzfalfestmény visz színt a Krisztina körút mindennapjaiba

A Színes Város Csoportnak köszönhetően a Krisztina körút egyik tűzfala időről időre felfrissül, újabb és újabb alkotásoknak szolgál otthonául. Most sincs ez másképp, hiszen egy korábbi tűzfalfestmény adta át a helyét egy újabb színes szerzeménynek.

Fotó: Színes Város Facebook-oldala

A Színes Város legújabb tűzfalfestménye mostantól öt emelet magasan, 220 m2-en visz színt a Krisztina körút mindennapjaiba. A Krisztina körút 30-as szám alatt lévő tűzfalat az utóbbi években Budapest Európa Sportfővárosa kapcsán szentelték például sportolásra biztató alkotásnak is.

Utoljára 2021 augusztusában újult meg a tűzfal felülete, egészen mostanáig tisztelgett Karikó Katalin munkássága előtt a tűzfalfestmény, amikor is a napokban átadta helyét a Színes Város és az RTL együttműködéséből született újabb alkotásnak.

Fotó: Színes Város Facebook-oldala

A pop art stílusú elemekkel gazdagított falfestményt Benkő Katalin grafikus tervezte és a tévézés történetének elmúlt 25 évét jeleníti meg.

Az együttműködésből született alkotások a következő hetekben több vidéki nagyvárosban is megjelennek majd, újabb tűzfalakon megszínesítve a hétköznapokat.

Ha egy ingyenes kiállításért cserébe tennétek egy kis kitérőt a Bartók Béla út irányába: