40+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2023. május 11-14.

Májusban is számtalan izgalmas hétvégi program vár benneteket Budapesten: fesztiválok, koncertek, kiállítások, séták, túrák, piaci élmények, családi programok – összeállításunkban mindből találhattok.

Többnapos hétvégi programok Budapesten

III. GinFest Budapest // Botellón Terasz (szombatig)

Budapest kedvenc dzsungele színültig telik jókedvvel és a kedvenc italunkkal, hiszen május 10-től 13-ig zenés-táncos kóstolóra hív a Kazinczy utcai Botellón Terasz. A tematikus rendezvényeiről híres belvárosi szórakozóhelyen ez alkalommal több mint 20-féle ginkülönlegesség kerül reflektorfénybe, melyeket izgalmas tonikváltozatokkal ötvözve töltenek a poharakba, így nincs más dolgunk, mint belekortyolni a nyárba. A belépés ingyenes, a helyszín pedig gyermek- és állatbarát.

Facebook-esemény >> 

Hétvégi programok Budapest
Fotó: Botellón Terasz (Facebook)

BARTÓK BÉLA BÁL – utcazene fesztivál (csütörtök-szombat)

Három napig tartó – egyáltalán nem csak – zenei fesztivál, a Gellért tértől a Kosztolányi térig és vissza, a fantasztikus Bartók Béla út mentén.

Részletes program >> 

Margó Irodalmi Fesztivál // Kristály Színtér (csütörtök-szombat)

Május 11. és 13. között várja az irodalom szerelmeseit a Margó Irodalmi Fesztivál, amely idén új helyszínen, a margitszigeti Kristály Színtérben kerül megrendezésre. Kültéri és beltéri könyvbemutatókon, beszélgetéseken, zenés programokon és dedikálásokon vehetünk részt. Minden program ingyenes.

További infók >> 

Ludovika Fesztivál // Orczy Park (csütörtök-szombat)

Május 11. és 13. között szabadegyetemi programok, hazai és külföldi előadások, koncertek és bulik pezsdítik fel a Ludovika Campus környékének életét. A helyszín belső-Budapest egyik legnagyobb zöldterülete, az Orczy park, ahová előzetes regisztrációt követően várják a programok iránt érdeklődőket.

Facebook-esemény >>

Hétvégi programok Budapesten
Fotó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Facebook)

Budapest100 (csütörtök-vasárnap)

Május 11. és 14. között rendezik meg a Budapest100 építészeti-kulturális fesztivált, ami a körülöttünk lévő épített értékekre hívja fel a figyelmet. Idén az eseménysorozat Budapest 150 éves házait ünnepli, melyek sokszínű séták és interaktív programok keretében nyitják meg kapuikat az érdeklődők előtt.

További infók >> 

Budapesti programok a hétvégén - 2023 május
Fotó: Mohai Balázs

Hajnali Hold // Hagyományok Háza (csütörtöktől)

Május 11. és 18. között több alkalommal megtekinthetjük a Magyar Állami Népi Együttes táncszínházi előadását, melynek középpontjában a Kárpát-medence néphagyományai állnak. A női lélek titkos, érzéki világáról szóló különleges produkciónak a Hagyományok Háza ad otthont.

További infók >> 

FIESTA EN WESTEND // Westend Tetőkert  (péntek-vasárnap)

Hamisítatlan tradicionális ételekkel és italokkal, pörgős, forró ritmusokkal és egyedi hangulattal várnak titeket a város felett.

Facebook-esemény >> 

3. Kürtőskalács Vigalom (péntek-vasárnap)

Május 12-14. között újra megnyílik a kürtőskalács rajongói előtt a Fővárosi Állat- és Növénykert kapuja, hogy kicsik és nagyok újra együtt kürtőskalácsozhassanak. Ahogyan már megszokhattuk, most is a gyermekes családok lesznek a fókuszban: bábszínházzal, mesemondókkal, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, zenével várják őket, de a nagyobbakra is gondoltak: színes zenei programokkal készülnek nekik. Ami sosem maradhat el a kínálatból: a kürtőskalács ízbombák, a kürtőskalácsból készült desszertek, a glutén-, tej-, és tojásmentes kürtőskalács, a kürtősbon, az Édesmaci Házicsokik, valamint idén különlegességként a pisztáciát is becsempészik a termékekbe. Ráadásként a Csináld magad! kürtőskalács standon bárki elkészítheti a saját kürtőskalácsát is.

Facebook-esemény >>

Családi programok Budapesten - 2023 május

Floralia – Római tavaszünnep az Aquincumi Múzeumban (péntek-vasárnap)

Római tavaszünnep vár az Aquincumi Múzeumban május 12. és 14. között! A régészeti park autentikus miliője ad otthont a 3 napos programsorozatnak, amelyen testközelből ismerhetjük meg a római hagyományokat. Zenés, táncos, gasztronómiai és színházi programokon keresztül elevenedik meg a történelem.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Dimény Luca

Emlékhelyek Napja (szombat-vasárnap)

A Nemzeti Örökség Intézete idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg az Emlékhelyek Napját, melyen izgalmas programokkal várja a látogatókat több helyszínen.

Részletes program >> 

Budapesti programok csütörtökön (2023. május 11.)

Kodachrome – Simon & Garfunkel Cover a Muzikum színpadán

A Kodachrome egy olyan akusztikus duó, ahol a jól ismert dalok, mint a Sound of Silence, a Mrs. Robinson vagy a Scarborough Fair Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg, közelebb hozva az örök érvényű Paul Simon dalokat a ma emberéhez.

Facebook-esemény >> 

Ingyenes program vár titeket csütörtökön a Fővám téren is:

Botellón Budapest – Szezonnyitóka

Elő a palackokkal, jó kedvvel, bőséggel és töltsétek fel az Eiffel teret meg egymást pozitív energiákkal! Mellé tánc és nagy mosoly a legkúlabb underground tánczenékre.

Facebook-esemény >> 

Pluto • SP bemutató @Ellátó

Szövegközpontú dalok romantikus kívülállókról, kóborló nagyvárosi hősökről. „Rockabilly lüktetés, chanson és ’90 évek repetitív alternatív rockjának egyedi keveréke.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok péntek (2023. május 12.)

Dörgő Mocskonyi // Gödör

Mocskonyi Dörgő első saját nagylemeze 2023. január 21-én jelent meg. Hallható rajta a letisztult egyszál gitáros dallamoktól a szívhez szóló pop-balladákon át, a pörgős rock’n’rollig mindenféle stílus. Most először lehet Budapesten a Gödör klubban koncert formában hallani a dalokat.

Facebook-esemény >> 

Egy új hely felfedezése is szuper hétvégi program lehet:

The Dark Side of the Moon 50 – Keep Floyding // Aquincum Polgárvárosi Amfiteátrum

Kompromisszummentes hangzás, robotlámpák, egyedi színpadkép és csodálatos hangulat jellemzi a Keep Floyding koncertjeit, ahol a lemezhű zenei megoldások keverednek az élőzene varázsával.

Facebook-esemény >> 

BOTB D.I.S.C.O. Classics 1973-1981 // Úri Muri

Három év után újra BOTB Disco Classics buli, ezúttal az Úri Muriban. A BOTB klub két rezidense leporolja a régi témába vágó 45-ös kislemezeket a 70-es évek elejétől a 80-as évek elejéig. Az amerikás Studio54 vonal és az európai kontinentális dizsi egyaránt képviselve lesz.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2023. május 13.)

Belvárosi sportnap az Olimpia Parkban

Ingyenes sportprogramok, kutyafesztivál, kézműves-foglalkozások, népi játszóház és meglepetéskoncert is vár benneteket szombaton az Olimpia Parkban.

Facebook-esemény >> 

benne: Belvárosi Kutyafesztivál

A belváros legnagyobb ingyenes kutyás rendezvénye, ahol családi programokkal hívják fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbe fogadására.

Facebook-esemény >> 

Bel-budai Piknik // Millenáris Park

Május 13-án nyárváró programcsokorból (koncertek, jóga, képzőművészeti kiállítás, és sok más) választhatnak a Széllkapu park látogatói. A Bel-budai Piknikre limitált számban előre előkészített kosarakkal készül a Nor/ma Grand és a Zsiráf Buda, de a saját kosaratokat is megpakolhatjátok a finomságaikkal.

Facebook-esemény >> 

Ingyenes programok Budapest
Fotó: Zsiráf Buda

Szivek dűlőséta

A séta során megismerhetitek a Pálos Gyógynövénykertet, a zöldellő veltelini tőkéket. Majd ebédelhettek az ültetvény mellett, a kisháznál és bort is kóstolhattok.

Facebook-esemény >> 

Pátyi Pincehegyi Nyitogató

Ha szeretnél kikapcsolódni, beszélgetni, finom borokat ízlelni, jó kávét inni, és mellette szuper ételeket kóstolni, akkor szombaton a Pincehegyen a helyed!

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Szalay-Hodovan Anna

További fantasztikus helyek Budapest környékén:

Balkonada találkozó és növénycsere

A Nagyvárad téri metrómegálló melletti padokkal ellátott, gondozott parkban kedvetekre cserélhetitek növényeiteket, leülhettek, cseveghettek, kinek mi tetszik.

Facebook-esemény >> 

Charity Fest // Dürer Kert

Budapest egyik jól ismert civil szervezete, a Budapest Bike Maffia szervezésében valósul meg május 13-án a Charity Fest, amelynek részeként színes programok hívogatják a családokat a Dürer Kertbe. A bográcsos ebédet civil szervezetek főzik, azaz, ha a fesztiválon ebédeltek, nemes célt szolgáltok.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Dürer Kert (Facebook)

IX. szemétszedés a Városmajorban

Május 13-án tisztítsátok meg együtt a Városmajort, majd a munka végeztével hűsítsétek le magatokat egy frissítő limonádéval a Majorkában.

Facebook-esemény >> 

Csillagkapu a Svábhegyen – Tavaszi galaxisok parádéja! // Svábhegyi Csillagvizsgáló

Különleges programsorozattal invitál az univerzum felfedezésére a Svábhegyi Csillagvizsgáló. Az áprilistól októberig tartó, Csillagkapu nevű rendezvény keretében a kupola távcsőóriása mellett több észlelőhelyen tucatnyi hordozható csillagászati távcsövet bocsátanak az érdeklődök rendelkezésére. A látogatók emellett mikroszkóppal vizsgálhatják meg a meteoritok szivárványszínben pompázó kristályait, és lombikba zárt „űrparfümöket” szagolhatnak meg.

További infók >> 

blank
Fotó: Csillagkapu Svábhegyi Csillagvizsgáló

Lash & Grey // Opus Jazz Club

A lélek legrejtettebb húrjait rezdíti meg Kristin Lash és Jakob Grey alternatív ének-gitár duója, a Lash & Grey május 13-án az Opus Jazz Clubban. Dalaikba elegánsan csempészik be a jazz és a soul hatásait, különlegesen személyes történeteik pedig mindenkit elvarázsolnak.

További infók >> 

Mit szólnátok egy hétvégi piknikhez?

Message To Hendrix Back to Muzikum

Feszes tempók, harapós gitár-riffek és magas fokon izzó energia az első daltól az utolsóig, mindez átitatva Jimi Hendrix szellemével.

Facebook-esemény >> 

Beat Dis koncert a Gödörben // support: Lucrecia Protellor

A Beat Dis zenekar 20. születésnapját ünnepli. Ennek apropóján a csapatban megszületett a gondolat, hogy újra felveszik a lantot és méltóképpen megünneplik a jubileumot. A tervezésből cselekvés lett és januárban, 8 év után kidobták legújabb albumukat, amely a Beaten by the Rain címet viseli. A többi albumukat is meghatározó masszív hangzás tovább ért az idők során és még mélyebb rétegeket szakít fel.

Facebook-esemény >> 

Be Massive Party x Marriott Hotel Panorama Hall

A Marriott Hotel panoráma terméből gyönyörű Budapesti panorámára tárul elétek. Itt tartja következő partyját az idén 20 éves Be Massive.

Facebook-esemény >> 

Angyalok útján – Esti zseblámpás, zenés hangulatséta // Fiumei úti sírkert

Május 13-án zseblámpás, zenés hangulatsétát indítanak a Fiumei úti sírkertben, amely a magyar irodalom jeles képviselői mellett történelmi személyiségek és hazai hírességek nyughelye. A két időpontban (22 és 23 órakor) kezdődő program ideje alatt idegenvezető nélkül, énekszó kíséretében vonulhatunk egyik állomástól a másikig. A 40-45 perces séta az Angyalok útján vezet, és egy-egy kivilágított, művészi értékű angyalszobornál áll meg. A részvétel ingyenes, a zseblámpát a szervezők biztosítják.

További infók >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2023. május 14.)

Nyitjuk a szezont az Árasztó-parton!

Indul az Árasztó-part 3. szezonja! Vasárnap délután 15 órától várnak titeket egy ötletelésre, közös grillezésre az albertfalvai Duna-parton.

Facebook-esemény >> 

Madárles túra gyerekeknek

Ezen a túrán természetes közegben mutatják meg az élővilág iránt érdeklődő 8-12 éves gyerekeknek, hogy milyen az élet az erdőkben, vizekben és ezek környezetében, ahogyan azt is, hogy mennyire fontos ezek védelme és érintetlensége.

Facebook-esemény >> 

VI. Buborék Brunch & Separé // Törley Pezsgőmanufaktúra

Élvezzétek a különleges ízeket és párosítsatok hozzá izgalmas buborékos italokat! Lesz látványfőzés, sabrage workshop, és pezsgő vakkóstoló verseny is várható. A hangulat fokozásáról most is DJ gondoskodik majd.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Buborék Brunch (Facebook)

Hangfürdős Meditáció

Csoportos hangfürdős meditáció, ahol megtapasztalhatjátok a gongok és a himalájai hangtálak által keltett nyugtató és harmonikus hangrések pozitív hatását.

Facebook-esemény >> 

Recirquel: IMA // Müpa Budapest

Április 28-tól újra látható a Müpában a Recirquel nagy sikerű IMA című produkciója. A Vági Bence rendezte immerzív színházi előadás során a nézők a produkció részévé válva léphetnek ki a földi lét valóságából. A látogató különleges érzéki és tudati állapotba kerül: a millió fényponttal, valamint hanggal megformált, az univerzumot idéző térben az artistaművészekkel együtt lebegve fedezheti fel a lélek rejtett útjait. A produkció június 3-ig összesen 86 alkalommal látható a Müpa mellett felállított különleges sátorban.

Facebook-esemény >>

CSET FESZT: Kutyabaj – budapesti bemutató

Samuel Bailey díjnyertes darabja egy szívbemarkoló történet rengeteg humorral azokról a fiatalokról, akiket a társadalom hiába zár ki magából, egy új élet lehetőségével térhetnek vissza.

Bővebben az előadásról >>

blank
Fotó: Mészáros Zsolt