Pezsgő programokkal és nyitott pincékkel vár májusban is a Budafoki Pincejárat

Májusban is vár benneteket Budapest Bornegyede! Legyetek részesei ti is a pezsgő borkalandnak, nyitott pincéknek és izgalmas programoknak május 6-án, szombaton, Budafokon!

Idén immár harmadik alkalommal várja a bor, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseit a Budafoki Pincejárat. Ha megismerkednétek a budafoki pincék és borászatok csodáival, sokszínű kínálatával, akkor ott a helyetek!

Tehetségkutató verseny a Katona Borházban

Szurkoljatok kedvenc együtteseiteknek a Pincejárat zenei tehetségkutató versenyén, a Katona Borházban! A május 6-i döntőn nemcsak élőben hallgathatjátok meg őket, de kiderül az is, ki lesz a 2023-as zenei tehetségkutató nyertese és különdíjasa.

Versenybe száll a 4Bards, a QUACK, a Hosszúlépés, a Hangutazás, a Folkontinent, Siklósi Balázs, a Stefi Zenekar, a Pablo and the Escobars, a Wolfolks és a Felleng zenekar. A Katona Borház a rendezvény alatt ráadásul teljes borkínálatával várja majd folyamatosan a vendégeket.

A zenei tehetségkutató persze csak a kezdet, a Budafoki Pincejárat május 6-án, 18 helyszínen csaknem 40 programmal várja majd a vendégeket. Bor- és pezsgőkóstolók, pinceséták, koncertek, gasztrokalandozások, borkóstoló játék és pincekvíz… csupán néhány program a kínálatból.

Megnyílnak a pincék a vendégek előtt

És hogy melyek azok a borászatok, melyek ezen a napon kinyitják pincéiket a látogatók előtt? Vár majd benneteket a Törley Pezsgőmanufaktúra, a Várszegi Pincészet, a Katona Borház, a Sauska Pezsgőpincészet és a Soós István Borászati Iskola Tangazdasága.

Ellátogathattok a Borkuckóba, a Magdolna Udvarba – ahol a Közösségi Pince, Majecsko Kávézója és egy fantasztikus kiállítótér is vár majd rátok -, a Borgiornóba, a Borköltők Társasága Pinceétterembe, a Borvárosba, a Promontorium Borlovagrendi Pincébe és a Seybold Garab Pincébe is.

Igazi kuriózumként pedig felfedezhetitek a Barlanglakás Emlékmúzeumot, a Budafoki Légópincét, és rögtön három helytörténeti séta alkalmával megismerhetitek Budafok történelmi titkait.

Ne feledjétek továbbá azt sem, hogy ezen a napon is a BorGiorno (1221 Budapest, Mária Terézia u. 1-7.) elől indulnak az ingyenes transzferbuszok, melyek elvisznek benneteket a helyi borászok varázslatos pincéibe.

Még több programot a Bornegyed weboldalán és Facebook-oldalán találtok.

Ha a bornegyed után Budapest szőlőskertjét is felfedeznétek: