Nosztalgiajáratokkal ünnepli 75. születésnapját a budapesti Gyermekvasút

Pontosan 75 évvel ezelőtt, 1948. április 11-én vette kezdetét a budai hegyekben szüntelenül zakatoló Gyermekvasút építése. A kerek évforduló apropóján izgalmas programokkal, nosztalgiavonatokkal várják ezen a napon a lelkes érdeklődőket.

Fotó: Gyermekvasút, Budapest Facebook-oldala

A tavaszi szünet utolsó napján, április 11-én izgalmas programokkal teli születésnapot ünnepelhetnek a Széchenyihegyre látogató kicsik és nagyok. A Gyermekvasút építésének 75. születésnapja alkalmából ráadásul nemcsak a lelkes családokat, de az egykori úttörő- és gyermekvasutasokat is várják szeretettel.

Az ünnepi alkalom apropóján a teljes vonalon sűrűbben közlekednek majd a vonatok, Széchényihegy és Virágvölgy között pedig nosztalgiajáratok zakatolnak majd.

Fotó: Gyermekvasút, Budapest Facebook-oldala

Április 11-én nem csak zakatolástól lesz hangos a budai hegyvidék, hiszen zenével örvendezteti meg az érdeklődőket az egykori úttörővasutasokból és a jelenlegi gyermekvasutasokból álló fúvószenekar, továbbá a hajdani énekkar is.

A kerek évfordulót megünneplők számíthatnak többek között járműbemutatókra, kerti vasútra, nosztalgiabuszra, krampácsolásra és kézműves foglalkozásokra, de vezetett séták keretében is megannyi izgalmas történetet mesélnek majd a Gyermekvasútról és a kezdetekről.

A részletes programokért érdemes figyelemmel kísérni a Gyermekvasút Facebook-oldalát és Facebook-eseményét.

Ha további izgalmas programokat kerestek áprilisra: