10 izgalmas program hazánk festői helyszínein idén áprilisban

Már elkezdődött a tavaszi zsongás, a fesztiválszezon is vészesen közeleg, mi pedig igyekeztünk összeszedni nektek azokat a szuper programokat, amelyeken méltó módon köszönthetitek a napsütéses napokat. Ezeket kár lenne kihagyni!

Szentendrei Skanzen szezonnyitás (2023. április 1.)

Hosszú téli szünet után, április 1-jén újra megnyitja kapuit hazánk egyik legismertebb szabadtéri néprajzi múzeuma, a Szentendrei Skanzen. Éves szinten többféle izgalmas programmal készülnek a látogatóknak, az idei szezonban gyerekélménypontokkal, aktív helyszínekkel, élő történelmi játékokkal, Skanzen Vonattal, Beöltözővel, az épületekben pedig különleges kiállításokkal várnak titeket. Idén húsvétkor tavaszváró mulatságra invitálják azokat, akik korhű környezetben szeretnének készülni az ünnepre.

Tovább a weboldalra >>

blank
Fotó: Szentendrei Skanzen Facebook

Húsvét a Miocén Parkban, Ipolytanóc (2023. április 7-10.)

Négynapos ünnepel készül a húsvétra az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területe április 7. és 10. között. A négy nap során számtalan érdekességben lehet részünk, kezdve a geológiai tanösvény bejárásával, amire a ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu e-mail címen tudtok regisztrálni. A további izgalmas, természetközeli túrák mellett a gyerekek tojáskeresésen vehetnek részt, ami biztosan maradandó élményt nyújt majd számukra. Az előzetes regisztrációról a Miocén Park honlapján értesülhettek.

Tovább a Facebookra >>

blank
Fotó: Ipolytarnóci Ősmaradványok Facebook

Húsvéti Nyuladalom, Siófok (2023. április 7-10.)

Siófok idei első nagyrendezvényének zenei kínálatában olyan népszerű előadók szerepelnek, mint Kozma Orsi és zenekara, Rácz Gergő, valamint a Kiscsillag zenekar. A gyerekeket a Pitypang zenekar, Kalap Jakab, valamint Kaláka koncert és Varázs Tamás bűvészműsora szórakoztatja. Nagypéntektől egészen húsvéthétfőig izgalmas családi- és gyerekprogramok, Tojás- és Nyúlfutam családi futóverseny, koncertek, húsvéti játszóudvar, tojásvadászat, gasztro- és kézműves vásár, borterasz várja a látogatókat!

Bővebb infó a Facebookon >>

blank

Pityerszeri Húsvétváró, Szalafő (2023. április 8.)

Április 8-án húsvétváró eseményre invitálnak benneteket Szalafőre az Őrségi Nemzeti Park jóvoltából. A programterv szempontjából igyekeztek kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvezni, ezért lesz kirakodóvásár, kézműves foglalkozás és kulturális műsor is. Emellett 10:30-kor egy húsvéti gyalogtúrát is szerveznek, amire a turisztika.orseg@onpi.hu e-mail címen tudtok regisztrálni. Ha pedig egy teljesen új meglátásból szeretnétek körbejárni a területet, akkor jelentkezzetek a 11:30-kor és 14:30-kor tartott tárlatvezetések egyikére.

Részletek a Facebookon >>

blank
Fotó: Őrségi Népi Műemlékegyüttes – Őrségi Nemzeti Park Facebook

Veszprém Blues Fesztivál (2023. április 13-16.)

Szeretitek a blues-t? Akkor ott a helyetek Magyarország történetének legnagyobb bluesfesztiválján! A Veszprém Blues Fesztivált a város három helyszínén, a Hangvilla Közösségi Tér termeiben, az Expresszó Klubban és a Papírkutya Kultúrbisztróban rendezik meg, április 13. és 16. között. A négy nap során közel 40 nemzetközi és hazai fellépő és több mint 50 koncert várható, klasszikus és modern hangzásban egyaránt. A koncertek mellett készülnek még bluestematikájú kiállítással, workshopokkal és beszélgetésekkel is, nem csak a műfaj kedvelőinek. Elővételes jegyek még kaphatók!

Tovább a weboldalra >>

blank
Fotó: Veszprém Blues Fesztivál Facebook

MNM Villa Romana Baláca, Nemesvámos (2023. április 15.)

Április 15-én, a „Baláca Élménypark nyitány – Hagyományőrző forgatag” eseményen hazánk római kort idéző csapatai által életre kel a közel 2000 éves antik római villagazdaság. Gladiátorjátékok, légiós felvonulások, párbajjelenetek színesítik a villa tereit, de nemcsak a katonai tábor dicsőséges hétköznapjait ismerheti meg a közönség, hanem akár az ünnepekhez kapcsolódó áldozati szertartásokat is. Emellett a látogatók ki- és felpróbálhatják a harci fegyvereket és katonai viseleteket. A felnőtteket ókori gasztrotörténeti előadás, a kisebbeket pedig izgalmas foglalkozások várják.

Tovább a weboldalra >>

blank

Be Massive Horizon a Tatai várban (2023. április 22.)

Ahogy azt már megszokhattuk, idén tavasszal sem maradunk a Be Massive Horizon daytime bulijai nélkül. A helyszín ezúttal is sokat dob majd a hangulaton, hiszen a Tatai vár csodálatos bástyájának tövében, a Zsigmond Terasz & Pince zölddel övezett teraszán táncolhatunk április 22-én. Az esemény 15 órától 21 óráig tart, a talpalávalót pedig először Metha, utána Lenny Lenoks, majd Avika, később pedig Abertura szolgáltatja majd nektek. Az esemény család- és kutyabarát, viszont limitált létszámú, ezért érdemes minél előbb beszerezni a jegyeket!

Részletek a Facebookon >>

blank
Fotó: Be Massive Horizon Facebook

Love Festival, Vál (2023. április 22.)

Április 22-én a szeretet kerül főszerepbe a monumentális Szeretet-szobor lábánál, Válon. A műalkotás a Haraszthy Pincészet területén található, korábban azonban a 2015-ös Burning Man fesztiválra készítette el Alexander Milov. A szobor annyira megtetszett egy házaspárnak, hogy megvették, majd 2017-ben elhozták magyarországi birtokukra. A szobor avatását egy nagyszabású esemény, a Love Festival övezte, amely azóta is nagy sikernek örvend az érdeklődők körében. A program 14 órakor kezdődik és este 10 óráig tart, a jegy megváltásával pedig a látvány mellett némi gasztronómiai élményben is részünk lehet.

Tovább a weboldalra >>

blank
Fotó: Haraszthy Vineyards Facebook

SopronFest (2023. április 28-30.)

A tavasz az új nyár! – ezzel a szlogennel indul hódító útjára az első SopronFest, április 28. és 30. között. A fesztiválon a hazai könnyűzenei paletta jelentős része felvonul, többek között Azahriah, Dzsúdló, a Halott Pénz, Majka, Beton.Hofi, Krúbi, a Valmar, a Tankcsapda és a Quimby is színpadra lép a Lővérekben. Kiállítások nyílnak, lesznek sörnapok, túrákat szerveznek a városban és környékén, emellett több tucat helyi klub, kávézó, étterem és borozó várja színes programokkal a Sopronba látogatókat és a helyieket. Ott a helyetek az ünnepi megnyitón április 27-én Sopron Fő terén!

Tovább a weboldalra >>

blank
Fotó: Getty Images

Zalaegerszegi Sörfesztivál (2023. április 29 – május 1.)

Hazánk legnépszerűbb sörfesztiváljának Zalaegerszeg ad otthont, április 29. és május 1. között. A gyerekeknek vidámparkkal, játszóházzal és koncertekkel készülnek, a felnőttek szórakozásáról pedig a hazai könnyűzenei szcéna legfelkapottabb előadói, többek között Beton.Hofi, Azahriah, Curtis és a Carson Coma gondoskodik. A koncertek mellett minőségi kézműves és importsöröket kóstolhattok meg, de lesz sörivóverseny és kézműves vásár is, így biztosan nem fogtok unatkozni.

Részletek a Facebookon >>

blank
Fotó: Zalaegerszegi Sörfesztivál Facebook

Remek tavaszi kikapcsolódásnak ígérkezik hazánk bájos falvainak bebarangolása is: