7 vezetett séta áprilisra, mely bepillantást enged a főváros kulisszatitkaiba

A virágba borult Budapest kulisszatitkai és titkokat felgöngyölítő vezetett sétái a következő hónapban sem hagynak programok nélkül bennünket. Nézzük, mire számíthatunk áprilisban!

Római-parti csónakházak egykoron

Április 2-án 60 darab régi fényképpel és sétavezetővel karöltve indulhattok ti is útnak az egykori Római-parti csónakházak felfedezésére. A vízközeli séta a Római-part déli végétől indul és egészen a Postás üdülőig kalauzol bennünket korokon és történeteken át. A sétán megannyi csónakház mellett fellebben a fátyol az Aquincumi és a Hungária strandfürdő történeteiről is. A sétára regisztrálni a hillstar61@gmail.com e-mail címen tudtok létszám és telefonszám megadásával.

A séta időpontja: április 2. | Tovább a sétára>>>

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Feltalálók és mérnökök

Április 6-án 15 órakor újabb kalandra vállalkozhattok, hiszen a 19. és 20. század kiemelkedő feltalálóinak és mérnökeinek élettörténetei kalauzolnak majd a Fiumei úti sírkertben. A sírkert főbejáratától induló, 1,5-2 órát felölelő sétán olyan tudósok kerülnek majd szóba, akiknek találmányai nélkül ma el sem tudnánk képzelni a mindennapjainkat. A séta végén ráadásul a Ganz mauzóleum kapui is feltárulnak a látogatók előtt. Az ingyenes sétára regisztrálni a weboldalon tudtok.

A séta időpontja: április 6. | Tovább a sétára>>>

Ganz mauzóleum – Fotó: Fiumei úti sírkert Facebook-oldala

Cseresznyevirágzás Budán

Április 8-án és 15-én 10 és 14 órai kezdettel tavaszi séta keretében adhatjátok át magatokat a Budai Arborétumban virágzó cseresznyefák semmihez nem fogható élményének. A pompás cseresznyefák mellett a kanyargós ösvények felfedik az arborétum szirmait rendületlenül bontogató növényeit és történeteit is. A sétán feltárulnak a kincset rejtő épületek titkai is, de csak miután tiszteletünket tettük a 120 éves famatrónák előtt.

A séta időpontjai: április 8., 15. | Tovább a sétára>>>

blank
Fotó: korzozzvelunk.hu

Híres szerelmek a Gellért-hegy ölelésében

Szerelmi történetekben nem szűkölködő sétára invitál április 8-án és 30-án a Pestbudai séták csapata. A Gellért-hegy ölelte programon a Gellért Szállótól a Hadik kávéházig vezet majd utunk, ahol nagy szerelmek történetei bújnak elő lépten-nyomon. Kosztolányitól Móriczon át Karinthy és Bőhm Aranka románcáig, de rajtuk kívül is megannyi szerelmi történettel örvendeztetnek meg majd benneteket.

A séta időpontjai: április 8., 30. | Tovább a sétára>>>

blank
Fotó: pestbudaisetak.hu

Természetséta a mátyásföldi repülőtéren

Április 10-én 14 órakor könnyű, húsvéthétfőből kiragadó 6 km-es sétára invitál a Kertvárosi időutazó. A sétán résztvevők ráadásul nem is akármilyen terület, az egykori mátyásföldi repülőtér természeti értékeit fedezhetik fel dr. Kovács Tibor zoológus vezetésével. Az első pesti reptér történetein túl a nemrég védetté nyilvánított Rákos-mentén a táj megannyi arcát ismerhetitek majd meg. Regisztrálni a kertvarosiidoutazo@gmail.com e-mail címen tudtok.

A séta időpontjai: április 10. | Tovább a sétára>>>

blank
Fotó: Kertvárosi Időutazó

Újvilág Óbudán – zsidó mágnások és kereskedők nyomában

Április 16-án Óbuda kerül főszerepbe a két órát felölelő hosszúlépés. járunk? vezetett sétáján. Az óbudai zsidó közösség történetén keresztül nyerhettek bepillantást a romjaiból újjáépülő Óbudába és a városrészt szervesen alakító zsidó családok és dinasztiák történeteibe. Számos izgalmas história mellett megtudhatjátok, egy kékfestő üzem hogyan küzdötte fel magát a párizsi kifutókig és hogyan őrizte meg báját Óbuda, miközben Budapest számos változáson esett át.

A séta időpontja: április 16. | Tovább a sétára>>>

blank
Fotó: hosszúlépés. járunk? Facebook-oldala

A pesti vár – „Vajdahunyad vára” toronyjárással

Április 22-én és 30-án a Korzózz velünk! sétáján fény derül a városligeti Vajdahunyad várának legféltettebb titkaira. A legapróbb részletektől a legmagasabb kilátásokig vezet majd a résztvevők útja, melynek végén egészen más szemmel nézhettek majd Pest várára. Felfedi titkai Anonymus, a vár Drakula-szobra, akárcsak a toronykilátók páratlan panorámája. És ha nem akartok lemaradni Kolodko Mihály egyik szobrának felkutatásáról, regisztráljatok időben!

A séta időpontjai: április 22., 30. | Tovább a sétára>>>

blank

Ha felgyöngyölítettétek a város titkait, jöhet a Nagykörút felfedezése: