Szenzációs programokkal vár áprilisban a Budafoki Pincejárat

Minden hónap első szombatján – legközelebb április 1-jén – várja a bor, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseit a Budafoki Pincejárat. Ezen a napon is a BorGiorno elől indulnak az ingyenes transzferbuszok és visznek el benneteket a helyi borászok varázslatos pincéibe. Mutatjuk a kedvenc programjainkat!

Ha megismerkednél a budafoki pincék és borászatok csodáival, sokszínű kínálatával, akkor neked ajánljuk a következő programokat:

Varázslatos Pinceséták Bor- és Pezsgőkóstolóval

Pinceséta és pezsgőkóstoló a Törley Pezsgőmanufaktúrában

A 10 órakor induló vezetett séta során a pezsgőrajongók megismerhetik a Törley család, illetve a hazai pezsgőgyártás történetét. Mindenki megkóstolhatja a helyben készített pezsgőket, összesen háromfélét, az ajándék emblémázott kóstolópohárban. Előzetesen regisztrálni a muzeum@torley.hu e-mail címen tudtok, a belépőjegyet pedig a látogatás előtt lesz lehetőségetek megvásárolni a helyszínen.

1221 Budapest, Anna utca 7.

Bemutatkozik a Promontorium Borlovagrend

Ha Budafok, akkor Promontorium Borlovagrend! Pódiumbeszélgetésre hívják az érdeklődőket 18 órára, ahol Bayer Gábor, a lovagrend főborásza mesél a lovagrend múltjáról és arról, hogyan készít kiváló villányi rozét és vörösbort Pázmándon. Az ingyenes programon a résztvevőknek egy pohár borral kedveskednek.

1222 Budapest, Nagytétényi út 24-26. (a Záborszky Pince-Borváros bal oldali pinceága)

Helytörténet és borkóstoló Bitai Gergely sommelier-vel

Helytörténeti érdekességekkel megfűszerezett pincesétára, ültetett borkóstolóra hív ezen a napon 15 órára Bitai Gergely. Az olívás kiflikarikák mellé hatféle mennyei bort kortyolgathatunk a következő borászatoktól: Budaprés, Steigler Pince, Szent Donát Pince, Sauska Pincészet, Kerekes Pince, Bodrog Borműhely. A program regisztrációhoz és részvételi díjhoz kötött, regisztrálni március 31. 20 óráig tudtok a gergo@sommelierservice.hu e-mail címen.

1222 Budapest, Nagytétényi út 24-26. (Záborszky Pince-Borváros)

Pinceséta a Soós István Borászati Technikum Tangazdaságában

Kevesen tudják, hogy egyetlen főváros sem rendelkezik olyan nagyságú, működő, minőségi szőlőt termő szőlőterülettel, mint az Európában is egyedülálló Tangazdaság. A program során nemcsak a pinceséta által, de gyakorlati bemutatókon keresztül ismerkedhettek meg a szőlőtermesztés, a szőlőfeldolgozás, a borkészítés és a palackozás technológiájával. A kétféle bor kóstolásával egybekötött kiscsoportos séták 15.30-kor, 16.30-kor, 17.30-kor és 18.30 indulnak. A program részvételi díjhoz kötött, de regisztráció nem szükséges.

1221 Budapest, Jósika utca 2-14.

Bemutatjuk a Bornegyedet – Borkóstoló a Közösségi Pincében

Kiss Patrik borász mutatja be válogatását a Pincejáraton nyitva tartó borászatoktól. A programot elsősorban kezdő Pincejárat látogatóknak ajánljuk, akik itt megismerhetik a helyi borászatokat és a kóstoló után fel is kereshetik őket. Az egyórás ingyenes program 14 órától kezdődik és regisztrációhoz kötött, regisztrálni a kozossegipince.hu oldalon lehet.

1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24. (Magdolna Udvar)

Pincetúra a Sauska Pincészetben

Villány és Tokaj után immár Budafok vérkeringésébe is bekapcsolódó Sauska Pezsgőpincészet örömmel nyitja meg – a folyamatosan bővülő – pezsgőpincéjét és mutatja be a pezsgőkészítés rejtelmeit és jövőbeni terveiket. A pinceséta 15 órától indul és a kb. 60 perces túra során 3 pohár méthode traditionnelle pezsgőt kóstolhatunk. A részvétel előzetes regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötött: https://sauska.hu/hu/bor/pincejarat-20230401

1222 Budapest, Nagytétényi út 36-40.

Borkaland a Katona Borházban

Balatoni ízek, finom falatok, felejthetetlen élmények várnak ebben a nem mindennapi családi pincészetben 15 és 22 óra között! A kötetlen borozgatás alatt Marosi Zoltán dallamait hallgathatjuk, vagy részt vehetünk a 18 órakor kezdődő pincesétán. Regisztrálni és helyet foglalni a info@katonaborhaz.hu e-mail címen lehet.

1222 Budapest, Borkő u. 10. (bejárat a Villa utca és Borkő utca sarkán)

Bor- és gasztrokalandok Budafokon

Kemencés csülökvacsora a Seybold-Garab Pincében

A Smokie and More trio zenéjével fűszerezett hangulatos vacsorára hívnak mindenkit: lesz kemencében sült csülök, velesült burgonya, házi vegyes saláta és persze az elmaradhatatlan epres túrókrémes szelet. Előzetesen regisztráció a 70/313-2978 telefonszámon vagy az orszagcimer@gmail.com email címen lehetséges.

1221 Budapest, Péter Pál utca 39.

Borkóstoló, pincelátogatás és ínyencségek a Várszegi Pincészetben

Különleges hangulatú borkóstolón találkozhattok a Dél-Balatoni Borvidék ízeivel és nyerhettek betekintést a borospincék világába. A Várszegi Pincészetben a finom borok mellé helyben készült fine dining ételekkel, valamint a Birta Miklós és Gesztesi Alexandra duó zenéjével várják az érdeklődőket. 16 órai kezdettel Várszegi Viktor vezetésével, egy borkóstoló keretében megtekinthető a pincészet. Asztalt foglalni és a borkóstolóra jelentkezni a 30/215-6617 telefonszámon van lehetőség.

1222 Budapest, Nagytétényi út 70.

GOURMET BORVACSORA – Barolo borokkal

A fél világ a borok királyaként emlegeti az olaszországi Barolo borokat! A borszerető és borértő közönség nagy örömére a gourmet vacsorához egy különleges Barolo borsor kerül a vendégek asztalára. Előzetes asztalfoglalás a 20/319-9669 vagy a daroczik@gmail.com e-mail címen lehetséges.

1221 Budapest, Mária Terézia utca 60.

Családbarát programok a Budafoki Pincejáraton

Barlanglakás Emlékkiállítás

Kevesen tudják, hogy Budafok és Tétény történetének elválaszthatatlan részét képezik az egykori barlang- és pincelakások. Ezen a nem mindennapi kiállításon megismerjük hogyan éltek ezekben a kényszerűségből kialakított lakásokban, nehéz körülmények között. A gyerekeket Borbély Dóra, a Dóra kertje megálmodója várja a saját vegyszermentes kertjéből elhozott különleges gyógynövényekkel, festőnövényekkel, kézzel készült anyagvirágokkal.

1222 Budapest, Veréb utca 4.

Sörház utcai óvóhely

A 16-os Honvéd Katonai Hagyományőrzők interaktív kiállításával visszamehetünk egészen a második világháború korszakába, megnézhetjük milyen egyenruhákban, felszerelési tárgyakkal és fegyverekkel harcoltak a dédszülők a nagy világégésben. A tapintható történelmi bemutatók mellett a vezetett túrák során megismerhetjük az óvóhely történetét, felépítését, működését.

1222 Budapest, Sörház utca 5. (bejárat a Sörház utca 14. felől)

Magdolna Udvar

Két izgalmas programmal is vár a Magdolna Udvar 15 órától: tárlatvezetéssel nézhetjük meg a “Budafoki Sörténelem” kiállítást és betekintést nyerhetünk Budafok-Tétény helytörténetébe. Emellett Mag Krisztina Szilvia fotóművész tart workshopot a Re-PET keretében, ahol számtalan használati tárgyat, alkotást készíthetünk PET palackokból.

1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24.

Ha lazább programokra vágytok

Majecsko kávézója

Vitathatatlan tény, hogy Majecsko kávézója minden napra készül valami finomsággal. Április 1-én azonban extra ajánlattal is várja a betérőket! A finom kerületi sütik, kávék és a helyi borászok borai, pezsgői mellett egy autentikus lengyel különlegességgel, rózsalekváros kiflivel is készülnek nektek.

1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24. (Magdolna Udvar)

Komolytalan borkóstoló Bock borokkal a Közösségi Pincében

19 órától komolytalan borkóstolón vehettek részt a Közösségi Pincében. Olyan csapatjátékra invitálnak benneteket, amit azok is garantáltan élvezni fognak, akik nem értenek a borokhoz. A lényeg, hogy szeressétek meginni őket. A belépőjegy a játékban való részvétel mellett hét különböző bort és borkorcsolyatálat tartalmaz. Regisztrálni a districtwine.hu oldalon tudtok.

1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24. (Magdolna Udvar)

Frankofón borkóstoló a BORgiornoban

A Pincejáraton 16.30 és 18.30 órakor egy különleges, öt tételes kóstolóval mutatják be a helyi pincészetek azon borait, amelyek francia eredetű szőlőfajtákból készülnek. További információt a 30/821-4589 telefonszámon vagy a szia@borgiorno.hu e-mail címen kérhettek.

1221 Budapest, Mária Terézia utca 1-7.

Vacsora és pincekvíz a Borköltők Társasága Éttermében

A legkülönfélébb feladványokkal, kvízkérdésekkel és hozzájuk tökéletesen passzoló kvízmenüvel várja 2-6 fős társaságok jelentkezését a Borköltők Társasága Étterem. A játékos pincekvíz 16 órakor kezdődik, a játék után pedig sor kerül az ínycsiklandó vacsorára. Regisztrálni március 29-ig lehet a borkoltokpince@gmail.com e-mail címen.

1223 Budapest, Jókai Mór utca 26.

További információt, részvételi díjakat és a programok részleteit ide kattintva találjátok.

Ha pedig már úgyis Budafokon jártok, mutatjuk, mit érdemes még megnézni: