17 kihagyhatatlan, új sci-fi és fantasy sorozat a Netflixen és társain esti lazításhoz

Összegyűjtöttünk nektek egy nagy halom olyan izgalmas, új sci-fi és fantasy sorozatot, amik az elmúlt években indultak és elérhetőek magyar nyelven vagy felirattal a streamingszolgáltatóknál (Netflix, HBO Max, Amazon Prime, Disney+).

Andor (Disney+)

Egy veszélyes korszakban Cassian Andor információkat keres a múltjáról és olyan ösvényre lép, mely során lázadó hőssé változik.

Wednesday (Netflix)

Az okos, szarkasztikus és belül egy kicsit halott Wednesday Addams egy gyilkosságsorozat ügyében nyomoz, míg új barátokat és ellenségeket szerez a Nevermore Akadémián.

Trónok harca – Sárkányok háza (HBO Max)

A 200 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódó sorozat a Targaryen-ház történetét meséli el.

Sandman: Az álmok fejedelme (Netflix)

Több évnyi bebörtönzés után Morpheusz – az Álmok királya – világokon átívelő utazásra indul, hogy megtalálja, amit elloptak tőle, és helyreállítsa hatalmát.

The Last of Us (HBO Max)

Miután egy világjárvány elpusztítja a civilizációt, egy elszánt túlélőre rábíznak egy 14 éves lányt, aki az emberiség utolsó reménye lehet.

A periféria (Amazon Prime)

A történet főszereplője egy fiatal lány, Flynne Fisher, aki széteső családját próbálja összetartani a közeljövő Amerikájának egyik eldugott szegletében. Flynne okos, céltudatos, és nincs jövője ebben a világban. Egy napon azonban a jövő kopogtat be hozzá.

legjobb új fantasy és sci fi sorozatok 2023

Peacemaker – Békeharcos (HBO Max)

Az öngyilkos osztag című 2021-es film történetének folytatása, középpontjában Peacemaker karakterével, ezzel a lenyűgözően öntelt figurával, aki bármi áron kivívja a békét, és nem érdekli, hogy hány embert kell megölnie érte.

Star Wars: Obi-Wan Kenobi (Disney+)

Obi-Wan Kenobi szerényen él a Tatooine-on. Jedi túlélőként veszély fenyegeti a Birodalom csúcspontján, ennek ellenére kénytelen előbújni rejtekhelyéről.

A lelkek alkímiája (Netflix)

A nagy hatalmú boszorkány egy vak nő testében találkozik egy tekintélyes családból származó férfival, aki arra kéri, segítsen megváltoztatni a sorsát.

Legjobb sci fi fantasy sorozatok Netfilx 2023

Loki (Disney+)

Lokit – miután ellopja a Tesseractot – elfogja a Téridő Variancia Alapítvány, egy kafkai hangulatú bürokratikus szervezet, amely a téridőn kívül létezik.

Arcane (Netflix)

Kiéleződik a testvérvárosok, Piltover és Zaun közötti viszály. A mágikus technológiák és egymásnak feszülő nézetek háborújában két nővér a szemben álló oldalakon harcol.

WandaVízió (Disney+)

Wanda Maximov és Vízió – két idilli kertvárosi életet élő, szuperképességű egyén – gyanítani kezdik, hogy nem minden az, aminek látszik.

Shadow and Bone – Árnyék és csont (Netflix)

Sötét erők fordulnak az árva térképész, Alina Sztarkova ellen, amikor a lány olyan képességeket szabadít fel, amelyek megváltoztathatják háború dúlta világának sorsát.

Boba Fett könyve (Disney+)

Többé már nem csak egy bérgyilkos, Boba Fett a Tatooine-on találja magát Fennec Shand oldalán.

Sweet Tooth: Az agancsos fiú (Netflix)

Egy poszt-apokaliptikus világot átszelő óriási kaland során egy kedves fiú, aki félig ember, félig szarvas, családot és otthont keres mogorva védelmezőjével.

Sólyomszem (Disney+)

Az egykori Bosszúálló, Clint Barton, azaz Sólyomszerm küldetése látszólag egyszerű: karácsonyra vissza kell térni családjához. De felbukkan egy fenyegetés a múltjából, és Sólyomszem kelletlenül összeáll Kate Bishoppal.

Rejtélyes jég (Netflix)

A Katla nevű szubglaciális vulkán katasztrofális kitörése teljesen felborítja a közeli közösség életét, miközben rejtélyek sora kerül napvilágra a jégből.

legjobb új netflix sorozatok 2023 - sci fi és fantasy

További szuper új sorozatokat találhattok korábbi gyűjteményünkben: